cieszynianka 10.04.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Czy ktoś z Was użytkuje wentylator z higrostatem? Chcę takie zamontować w łazienkach. Wszyscy znajomi mają albo podłączone do światła, albo czasówki, a mnie się wydaje, że najlepszym rozwiązaniem będzie wentylator higrosterowalny, bo włączy się tylko wtedy gdy będzie trzeba. Szukam więc użytkowników takowego urządzenia, żeby dowiedzieć się, jak to działa w praktyce. Bardzo proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 10.04.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 ...włączy się tylko wtedy gdy będzie trzeba... Rozumiem, że toaleta jest w osobnym pomieszczeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 11.04.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Czy ktoś z Was użytkuje wentylator z higrostatem? Chcę takie zamontować w łazienkach. Wszyscy znajomi mają albo podłączone do światła, albo czasówki, a mnie się wydaje, że najlepszym rozwiązaniem będzie wentylator higrosterowalny, bo włączy się tylko wtedy gdy będzie trzeba. Mam, działa, jestem zadowolony. Jest tylko małe ale - u mnie załącza się automatycznie (przy zwiększonej wilgotności) lub można też ręcznie przyciskiem dzwonkowym na zewnątrz łazienki (wentylator ma wbudowaną czasówkę). Nazwy firmy nie pamiętam, bo mam to już ok. 10 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 11.04.2008 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Dziękuję za odpowiedź. Mam upatrzonego Dospela. Podoba mi się pomysł, że samo się włączy po przekroczeniu zadanego poziomu wilgotności, a wyłączy jak wilgotność będzie normalna. Dospel ma możliwość nastawienia od 40-100%, więc myślę, że będę zadowolona. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 11.04.2008 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 a co z klockiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 11.04.2008 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 a co z klockiem http://manu.dogomania.pl/emot/horseshit.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 11.04.2008 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Mam w łazience okno (160x100cm) - zawsze można otworzyć jakbyś się załatwiał w mojej łazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 11.04.2008 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 tak odruchowo rzucę się do okna zanim wytrę.... hmmm, widzę lukę w systemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 11.04.2008 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 ...widzę lukę w systemie "...życia nie oszukasz..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turcin 11.04.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Ja użytkuję taki wentylator. Jest OK. higrostat został ustawiony tak że podczas kąpieli w odpowiednim momencie się włącza (metodą prób i błędów) i działa tyle ile nastawiłem na timerze. Jeżeli przez ten czas poziom wilgotności jest za wysoki włącza się ponownie na określony czas. Co do klocka to mam podłączony pod kinkiet włącznik i przy wyjściu klikam we włącznik i wentylator się odpala, przed tym oczywiście one touch push i kwiatowy zapaszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 11.04.2008 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Dzięki za merytoryczną odpowiedź. Z jakiej firmy masz ten wentylator? Znalazłam 2 dostępne cenowo: Dospel i Słoneczkowska. Chyba Dospel bardziej sprawdzony, stara, znana firma. Co na ten temat myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turcin 11.04.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Ja mam ze Słomczewskiej ale to jest wentylator kupowany od innego producenta, sami go nie robią nie pamiętam od kogo bo wywaliłem pudło. Działa u mnie 3 lata bez awarii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 11.04.2008 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 . Co do klocka to mam podłączony pod kinkiet włącznik i przy wyjściu klikam we włącznik i wentylator się odpala, przed tym oczywiście one touch push i kwiatowy zapaszek Dzięki za merytoryczną odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turcin 11.04.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 tak odruchowo rzucę się do okna zanim wytrę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 11.04.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 jak zwykle warszafka się napina (chociaż nie wiem o co chodzi) a to było do cieszynianka napinaj się napinaj, pewnie kiedyś strzeli naczynko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 11.04.2008 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Czy masz jakieś problemy czy czujesz się niedowartościowany, że przeszkadza Ci wszystko na tym forum??? Po to ono jest, żeby jedni mogli zapytać drugich o ich doświadczenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 11.04.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Czy masz jakieś problemy czy czujesz się niedowartościowany, że przeszkadza Ci wszystko na tym forum??? Po to ono jest, żeby jedni mogli zapytać drugich o ich doświadczenia! tak: mam, czuję się, przeszkadza, ono też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 11.04.2008 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Skoro ono też Ci przeszkadza, to nie czytaj, wiesz ile nerwów sobie zaoszczędzisz?! Wyprodukujesz mniej adrenaliny i kortyzolu, i z pewnością wyjdzie Ci to na zdrowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 11.04.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Skoro ono też Ci przeszkadza, to nie czytaj, wiesz ile nerwów sobie zaoszczędzisz?! Wyprodukujesz mniej adrenaliny i kortyzolu, i z pewnością wyjdzie Ci to na zdrowie! pierwsze, co zjeżone, nie pisze o liczniku już Cię polubiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 11.04.2008 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Noże redakcja pokusi się o sprezentowanie prestiżowego adresu e-mail : [email protected] ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts