lzp 10.04.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Witam!!! Mój problem wygląda następująco. W jednym z pomieszczeń w moim domu planowano zrobiś pomieszczenie tzw. gospodarcze coś w rodzaju strychu. Wzwiązku z powyższym zamontowałem w suficie schody strychowe (takie które wjeżdżają do góry i klapa się zamyka). Ostatno okazało się, że brakuje mi miejsca i muszę tam zrobić pokój. Niby wszystko ok., ale będę miał pokój z włazem na strych w suficie. Nie za ciekawie. Może ktoś ma pomysł jak "zminimalizować" ten efekt włazu w suficie pokoju, zamaskować czy coś podobnego. Wogóle brak mi koncepcji. Jest jeszcze problem że zimą nieźle będzie ciepło zwiewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hollly 10.04.2008 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 nie jest tak zle, u nas również wypadło, że właz jest w jednym z pokoi. Sufit biały, właz zamalowany na biało, owszem widać linie ale da się z tym życ. Przez 2 lata nikt z gosci nie zwrócil na to uwagi. Nie martw sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 12.04.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Jeżeli wyłaz strychowy ma byc w pokoju to warto go dodatkowo ocieplić wykonując od strony strychu luźną pokrywę ze styropianu.Ja mam taką pokrywę sklejoną z płyt (2x5cm). Klej w butelkach polietylenowych w hipermarketach.Wychodząc ze strychu zasuwam pokrywę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novi_ana 14.04.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 mi by właz w pokoju jeśli chodzi o estetykę nie przeszkadzał.. mam na korytarzu i wg mnie bardziej się w oczy rzuca, trzeba tylko pamiętać żeby ustawić meble tak, by spokojnie opuszczać schody, a nie robić przemeblowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 14.04.2008 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Bywałem w domkach typu kanadyjskiego gdzie wyście na strych było ukryte w szafie wnękowej. Nie było tam jednak schodów rozkładanych, demontaż półki i można było wchodzić przez szafe na stych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betib 15.04.2008 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 ja mam w tej chwilu wlaz w holu na górze ale planujemy zagospodarowac poddasze na dodatkowy pokój i robimy poporstu schody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts