arczi 10.04.2008 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 WitamMam założony trawnik, ziemia jest dobra, mocno czarna ale to właśnie problem, bo w sezonie letni parkuje na trawniku auto i w tym miejscu co stoi to oczywiście mi trawka pada w tym miejscu i właśnie to najgorsze że ta czarna ziemia (szczególnie po deszczu)przykleja mi się do opon, i po wjeździe na kostke zostawia mnustwo kawałków ziemi.Zauważyłem też że ludzie mają trawniki, parkują auta i nie ma takiego problemu jak mnie, mają jakąś jaśniejszą ziemie z tego co widziałem i się tak nie kleji.Kostka betonowa zbytnio nie wchodzi w gre, ewentualnie co innego zrobić ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 10.04.2008 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Są takie kratki plastikowe - utwardzają trawę i pozwalają na parkowanie (nie wiem tylko jak intensywne, bo tego nie miałam. Lub płyty betonowe ażurowe do wsiania w otwory trawę - to jest trwałe, po pewnym czasie bardzo mocno zarasta i płyty mało co widać..Oczywiście w jednym i drugim przypadku od nowa zakładasz ten trawnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkobialka 12.08.2008 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 http://img141.imageshack.us/img141/6808/odjufi7.th.jpg Płyta JUMBO z pewnością rozwiąże Twoje problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariuszż 12.08.2008 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Witaj, trawka pada bo parkując auto zagęszczasz ziemię co blokuje wymianę gazów, sama zauważyłaś że inni mają jaśniejszą ziemię, powinnaś domieszać piasku to już trochę pomoże, pozatym miejsca parkowania częściej napowietrzać np. nakłuwając widłami. Pomaga też parkowanie codziennie w trochę innym miejscu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
__Aneczka_ 12.08.2008 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 plastikowa kratka trawnikowa rozwiąże sprawę. Jest bardzo wytrzymała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arczi 15.08.2008 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 A możecie podać konkretnie jakie te plastikowe kratki maja byc? No i dość ważne aby można je było zamontować nie ryjąc trawnika, np wciskane ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paskud 16.08.2008 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Są różne rodzaje, plastikowe typu plaster miodu (wklejam pierwszy link z googli http://www.cdilmillennium.com.pl/oferty-handlowe-i-informacje/panel-trawnikowy-p-yta-trawnikowa-krata-do-trawnikow-cena-hu.html) lub wykonane w większych prostokątnych odcinkach, lecz te są rzadziej spotykane, albo jeśli trafisz to do wyboru masz jeszcze konstrukcję stalową. Niestety nie da się tego umieścić w "istniejącym trawniku", trzeba ułożyć kratki i posiać trawnik od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts