Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czy to dobra cena na stan surowy???

leonsl

Recommended Posts

Otrzymałem wycenę budowy stanu surowego http://www.archipelag.pl/projekty-domow/sniezynka-ii-g1/?Part=1&TypeCategory=2od z piwniczką ok.8mkw od dwu firm

Pierwsza ekipa polecana bez dachu 50.000

Druga z ogłoszenia

-fundamenty 9.000 (ławy 3.500+poziom "zero"5.500)

-ściany 11.000zł

-strop 10.000zł

-dach 18.000zł

łącznie 48.000zł

Ceny za robociznę (dolnośląskie). Co o tym sądzicie???

Domek prosty w budowie, mały metraż. W wojew. mazowieckim jeszcze dwa lata temu śmiało postawiłbyś taki za połowę tej ceny (rob.) Teraz widzę wykorzystują sytuację na rynku i ceny ciągną w górę ile się da. Szukałbym dalej nie koniecznie trzymając się swojego terenu. Często przyjezdni są dużo tańsi, co nie zwalnia nas ze sprawdzenia ich wcześniejszych dokonań.

pzdr

• 1 month później...
U nas tyle biora :(

Co to wogule za stwierdzenie ? Ile ekip sprawdzałaś ? Dwie ?

Ja miałem wyceny od 8 róźnych ekip i cena wachała się pomiędzy 30-90tys za wystawienie SSO.

Zanim zaczniesz narzekać że drogo poszukaj jakiś lokalnych ekip które wybudują ci taniej (niestety w tym przypadku drożej nie równa się lepiej).

Powodzenia!!

Otrzymałem wycenę budowy stanu surowego http://www.archipelag.pl/projekty-domow/sniezynka-ii-g1/?Part=1&TypeCategory=2od z piwniczką ok.8mkw od dwu firm

Pierwsza ekipa polecana bez dachu 50.000

Druga z ogłoszenia

-fundamenty 9.000 (ławy 3.500+poziom "zero"5.500)

-ściany 11.000zł

-strop 10.000zł

-dach 18.000zł

łącznie 48.000zł

Ceny za robociznę (dolnośląskie). Co o tym sądzicie???

Oczywiście cena jest b.ważnym elementem ale sprawdź również ich realizacje, porozmawiaj z inwestorami którzy korzystali z ich usług, a najlepiej obejrzyj efekty ich pracy. Może się okazać, że tani wykonawca jest również super fachowcem i będziesz b.zadowolony - oczywiście wyniki tych analiz mogą być różne ale uważam, że warto tak zrobić aby uniknąć rozczarowań.