W-waBiker 08.09.2003 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2003 Mam na poddaszu łazienke i zrobiłem tam pewną zmiane związanę ze ściankami działowymi.W związku z tą zmianą między kominem i łazienką powstanie korytarz o szerokości ok 95 cm. Mam pytanie jak najlepiej rozwiązać sprawe wentylacji w łazience tzn.czy poprowadzić w poprzek korytarza rure z łazienki do komina (do kanału wentylacyjnego) na samym sufitem czy też wykorzystać ten kanał wentylacyjny do czegoś innego a wentylacje z łazienki wypuścić bezpośrednio przez dach???a na dachu zrobić taką fajke?Czy można tak zrobić i czy wogóle stosuje się tego typu rozwiązania??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofb 08.09.2003 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2003 Jeżeli masz dach z dachówek to możesz zastosować dachówki wentylacyjne. Ja mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ola z sulejowka 09.09.2003 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2003 to zależy z czego masz dach, ale i tak bedzie trudniej przez dach. ja bym puscila rure do komina tuz pod sufitem, i zalozyla wspomagajacy wentylator w lazience. robiac w dachu musialbys przerwac wszystkie warstwy- paroizolacje, welne itd. - a to trudno pozniej uszczelnic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Izak 09.09.2003 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2003 dachówki wentylacyjne wentylują przestrzeń między pokryciem dachowym a folią dachową, a nie wentylują budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofb 09.09.2003 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2003 Może użyłem złej nazwy - powinienem napisać dachówka kominowa. Ja mam przeprowadzoną rurę wentylacyjną aluminiową rozciąganą od otworu w łazience do dachówki kominowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajzi 11.09.2003 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 do komina - możesz podłączyć na kratce wentylator np higrosterowany, albo włączany razem z zapaleniem światła w łazience.możesz też zrobić bezpośrednio na zewnątrz tzw przewodem zetowym w ścianie. pod sufitem. może byc też z wentylatorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts