wlodar 11.04.2008 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Pytanie jak w temacie, a jeżeli jest niezbędna to czy można ją zrobić po wykonaniu elewacji("puc"). Problem wynika z tego,że za wcześnie "nagrałem" ekipę do elewacji i nie zdążę z podbitką ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubas75 11.04.2008 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Chyba podbitkę robi się raczej po elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 11.04.2008 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 a widzisz jakiś problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 11.04.2008 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 a widzisz jakiś problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlodar 11.04.2008 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Fachowcy od elewcji twierdzą że robiona po elewcji nie dokładnie przylega do ściany ? i przy okazji zapytam - jak wygląda i czy jest dobra podbitka plastikowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 11.04.2008 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 bo fachowcy sami zrobią ci fale dunaju na elewacji i puszczając jakąkolwiek listwę wzdłuż ściany na scianie pokaże ich wirtuozerię falowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlodar 11.04.2008 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Szczeże to rozmawiałem o elewcji o określonej struktórze czy jak to się tam zwie (podawali w milimetrach) i tu wg nich jest problem, że te szczeliny gdyby zrobiona była podbitka można było wypełnić, a co do fal to na to się nie umawiałem i mam nadzieję że ich nie będzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 11.04.2008 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 robiąc podbitkę musisz zwentylować przestrzeń nad - więc "struktura" elewacji to umożliwi nie chcę cię dołować - fale raczej będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlodar 11.04.2008 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 A co można powiedzieć o tejże elewacji, ma być robiona "z pistoletu" jest lepsza - gorsza od nakładanej ręcznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 11.04.2008 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 a jakie to ma znaczenieważne jest jak równo dadzą styro, czy też co tam dajesz, reszta to makijaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlodar 11.04.2008 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Dzięki za radę ocieplenie było robione jesienią teraz resza mam nadzieję, że będzie ok:) a jakie opinie o tej podbitce plastikowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 11.04.2008 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 jak każda inna, zależy co Cię kręci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlodar 11.04.2008 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maffin 11.04.2008 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Mam podbitkę plastikową od dwóch lat. Sprawuje się dobrze, ma jeden mankament - jak słonko pogrzeje to słychać jak trzeszczy i strzela - plastik się rozszerza. W związku z tym zjawiskiem, podbitka musi być dobrze wymierzona i przycięta, bo mnie przez jakiś czas, ze względu na różnice temperatur, po prostu wypadała. Przyjechała ekipa, docięła nowy kawałek. Teraz jest już ok. Moja podbitka ma kolor brązowy i sama jestem ciekawa jak po paru latach będzie wyglądał jej kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yatza 11.04.2008 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Pytanie jak w temacie, a jeżeli jest niezbędna to czy można ją zrobić po wykonaniu elewacji("puc"). Problem wynika z tego,że za wcześnie "nagrałem" ekipę do elewacji i nie zdążę z podbitką ? Podbitka nie jest konieczna. U mnie jest nadbitka. Podoba mi się to rozwiązanie, bo fajnie widać krokwie okapu dachu. I przy okazji nie ma jakiejś ukrytej przestrzeni gdzie mogą zamieszkać osy czy inne szerszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 13.04.2008 00:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Podbitka nie jest konieczna. U mnie jest nadbitka. Podoba mi się to rozwiązanie, bo fajnie widać krokwie okapu dachu. I przy okazji nie ma jakiejś ukrytej przestrzeni gdzie mogą zamieszkać osy czy inne szerszenie. Nie zgodzę się. Zostawiłem podbitkę "na później" i to nie był dobry pomysł, bo: - ptaki pozakładały gniazda pod dachem, niszczą ocieplenie - przy huraganowym wietrze odpadło parę dachówek na okapie (zostały "podwiane") Osy i szerszenie podobno mogą zamieszkać wszędzie i podbitka im niestraszna, tak mi mówili spece od dachów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybkaosa 13.04.2008 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Osy i szerszenie podobno mogą zamieszkać wszędzie i podbitka im niestraszna, tak mi mówili spece od dachów. Nie wszędzie, nie wszędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yatza 15.04.2008 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Podbitka nie jest konieczna. U mnie jest nadbitka. Podoba mi się to rozwiązanie, bo fajnie widać krokwie okapu dachu. I przy okazji nie ma jakiejś ukrytej przestrzeni gdzie mogą zamieszkać osy czy inne szerszenie. Nie zgodzę się. Zostawiłem podbitkę "na później" i to nie był dobry pomysł, bo: - ptaki pozakładały gniazda pod dachem, niszczą ocieplenie - przy huraganowym wietrze odpadło parę dachówek na okapie (zostały "podwiane") Osy i szerszenie podobno mogą zamieszkać wszędzie i podbitka im niestraszna, tak mi mówili spece od dachów. Ale przy nadbitce pod dachówkami SĄ deski, tylko patrząc z ziemi widać deski nabite na krokwie, tak jak przy pełnym deskowaniu. Tak więc nie ma co podwiać (z resztą dach przeżył kilka wietrznych dni, a na Podbeskidziu to potrafi ), bo deski są tylko nie pod krokwiami, tylko nad. Co do ptaków... to nie za bardzo wiem o co chodzi. Tylko jaskółka mogłaby zrobić gniazdo przy nadbitce... z resztą przy podbitce też. I co z tym dociepleniem? Wydziobały? Napaksudziły? Ja celowo zrezygnowałem z tej ozdoby w szczycie dachu (takie rozety, krzyże itp), żeby ptaki nie siadały tam i nie robiły na balkon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 15.04.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Ale przy nadbitce pod dachówkami SĄ deski, tylko patrząc z ziemi widać deski nabite na krokwie, tak jak przy pełnym deskowaniu. Tak więc nie ma co podwiać (z resztą dach przeżył kilka wietrznych dni, a na Podbeskidziu to potrafi ), bo deski są tylko nie pod krokwiami, tylko nad. Co do ptaków... to nie za bardzo wiem o co chodzi. Tylko jaskółka mogłaby zrobić gniazdo przy nadbitce... z resztą przy podbitce też. I co z tym dociepleniem? Wydziobały? Napaksudziły? Ja celowo zrezygnowałem z tej ozdoby w szczycie dachu (takie rozety, krzyże itp), żeby ptaki nie siadały tam i nie robiły na balkon. Wiem jak wygląda nadbitka Ptaki zrobiły sobie gniazda między krokwią (pod okapem) a ścianą szczytową. Wydziobały trochę styropianu, niegroźnie, po założeniu podbitki nie będzie nic widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tres34 15.04.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Robi sie po elewacji. Zrobisz kiedy bedziesz miec kase, chyba ze masz nadmiar, to moze mi przelac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts