michal78 06.05.2009 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 witamy enia55 w gronie budujacych m34 u mnie ławy juz zalane -obylo sie bez deskowania,mini koparka i-b20 z gruszek+pompa - weszlo az 29m3!!!...takze koszty betonu spore ale ze wzgledu na grunt wykonawca tak zdecydowal. dalej fundamenty z bloczków ,sciany porotherm 30 (u nas ceny okolo 4,8szt)...to by bylo na tyle jak cos urosnie napisze i dodam fotki. pozdrawiam michal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enia55 09.08.2010 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Witam serdecznie U nas już postępy rosną, narazie mamy ściany parterowe. Zdecydowaliśmy sie na ytong-a i nie żałujemy (kosztowały nas 8,00 zł) mamy tylko jeden problem (ale zarazem szczęście) bo ekipa która nam buduje robi to bardzo szybko i nie nadążamy z kupnem materiałów, ze względu na to że mamy małą działkę musimy kupować na bieżąco. Jeżeli uda mi się umieścić zdjęcia to to zrobię. Na zdjęciach za dużo nie widać, ale widać jedną ze zmian które zrobiliśmy tz. drzwi wejściowe przenieśliśmy obok garażu, będzie to dla nas wygodniejsze ponieważ zrobiliśmy piwnice. Czekam na wsze zdjęcia i postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal78 13.08.2010 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 (edytowane) .... drzwi wejściowe przenieśliśmy obok garażu, będzie to dla nas wygodniejsze ponieważ zrobiliśmy piwnice. witamy...juz myslalem że nikt nie buduje..m34 a jednak.....odnośnie wejścia jest idento jak u nas ,my zmienilismy dość dużo...jak znajdę chwilkę dam foto będzie mniej pisania....od miesiaca juz mieszkamy...po małych zmianach domek jest świetny!!! Są obiecane na szybko fotki...,jak widać u nas garaż zwiększony do 2 stanowisk i dodatkowo powiekszony o około metr ,dzieki temu garaż naprawde okazale się prezentuje a nad garażem wyszedł piękny duży salon z balkonem-w którym zrezygnowaliśmy z okien dachowych -a są podwójne drzwi balkonowe i facjatka , zrezygnowaliśmy z jednego okna w salonie,zamieniony został stronami bieg schodów dzieki czemu mamy fajna spiżarkę pod schodami i łatwy dostęp do wyczystki komina od kominka(od tyłu).w miejscu gdzie miała być kotłownia 8 jest duża łazienka a we wnece garderoby 6 duży prysznic ,w miejscu łazienki 7 schowek -garderoba.kotłownia znalazła miejsce w garażu,zrobiona ściana działowa i dzwi na tył domu przez kotłownię. Sporo jeszcze zostało nam do wykończenia (poddasze)ale już bliżej niż dalej,cały ten rok non stop spędziłem na budowie więc w miarę moich możliwości służę radą - pomocą. pozdrawiam michał Edytowane 15 Sierpnia 2010 przez michal78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enia55 30.08.2010 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Witam cieszę się że ktoś jeszcze pisze o swoich postępach. My również zmieniliśmy bieg schodów żeby zrobić spiżarkę, zamieniliśmy również kuchnie z salonem, zlikwidowaliśmy okna na tarasie poszerzając drzwi tarasowe. Na górze połączyliśmy dwa pokoje robiąc dużą sypialnie z garderobą. Strop już jest wylany i zaraz jak przestanie padać ruszamy dalej, jak tylko będzie dach to znowu zamieszczę zdjęcia. Mam pytanie: jak uważasz lepiej ocieplać watą czy styropianem w naszej sytuacji (chodzi o to że my mamy z ytonga)Pozdrawiam anka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pharmerin 12.10.2014 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Witam serdecznie,kupilam ten sam projekt. Czy macie jakies aktualne zdjecia,wskazowki i rady dla przyszlego inwestora. Jestem wdzieczna za wszelkie informacje i zdjecia, ktore pomoga mi w realizacji tego przedsiewziecia. Pozdrawiam serdecznie z Hamburga,Gocha;-);-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts