zbyszek83 11.04.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Szukam informacji na temat wykonania ściany zewnętrznej o konstrukcji szkieletowej drewnianej wysokiej do 3 m. Chodzi mi tu o koszt samej robocizny bez materiału, czyli o cenę wykonania m2 tego typu ściany.Czy jest ktoś w stanie określić mi cenę robocizny??Ściana składałaby się z następujących warstw:- poszycie wewnętrzne: płyta gipsowa gr.13 mm- płyta OSB drewnopochodna gr. 11 mm- dodatkowa termiozolacja z wełny mineralnej między rusztem wsp. dla płyt gr. 45 mm- paroizolacja - słupki konstrukcyjne drewniane- termoizolacja z wełny mineralnej (między słupkami konstrukcji drewninianej) gr. 195 mm- wiatroizolacja - wykończenie zewnętrzne ściany: płyty cementowe (Aquapanel firmy Knauf) 12 mm Z góry dziękuje za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 11.04.2008 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Wiem, że nie o to pytasz, ale czy na pewno wymiary, które podajesz są prawidłowe?Płyta gipsowa to raczej 12,5. OSB to albo 10 albo 12mm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek83 14.04.2008 06:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 tak wymiary sa poprawne, wszystkie zaczerpniete sa z przekrojow.......chodzi mi tu o szacunkowa chociaz cene robocizny wykonania tego typu scianki wiec jezeli bylby ktos na tyle mily i mi wycenil bylbym wdzieczny...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts