Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pokrycie dachowe

Jakie pokrycie dachowe wybraliście /zamierzacie wybrać?  

221 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakie pokrycie dachowe wybraliście /zamierzacie wybrać?

Recommended Posts

Jest mnóstwo wątków dotyczących pokryć dachowych, ale nie znalazłam ankiety. W związku z tym zapytuję: jakie pokrycie dachowe wybraliście / zamierzacie wybrać?

Jeśli moimi opcjami nie wyczerpałam tematu i pominęłam coś ciekawego, to z góry przepraszam - zaznaczcie "inne" i pochwalcie się poniżej :) .

Oczywiście wszelkie dodatkowe komentarze i refleksje jako dopełnienie ankiety - mile widziane :) .

• Odpowiedzi 55
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dachówka ceramiczna Wiekor, holenderka narvik. Wybrałam angobę rustykalną (taka cieniowana czerwień) i teraz się boję jak to będzie wyglądać na dachu nie mam zbyt wielkiej wyobraźni kolorystycznej - w październiku mam nadzieję obawy się rozwieją...

Pozdrawiam,

gaga2

Specjalnie dla niej przyjeżdżam na działkę.Żeby się pogapić.

Staję w różnych miejscach,żeby oglądać różne odcienie.

Jak nie widzę jej kilka dni,to pędzę do niej.

Mam nadzieję,że mnie nie zawiedzie.......

Rupp -miedziana angoba.

Jak ja ją lubię. :oops:

Miała być cementowa.Ale przełknęliśmy tę różnicę cenową i jest ceramiczna.Ale jest to kawał grosza.Nie ma co ukrywać. :(

Od razu też okazało się,że garaż połknął dużą jej część.Niestety,nie da sie wszystkiego zaplanować,przewidzieć..

Wybraliśmy blachodachówkę Sarę BUD-MAT-u i nie żałujemy. Dachówki nawet nie rozważaliśmy ze względu na koszty. Wciąż sobie remontujemy...

Pozdrawiam

Pearl

PS: przyznam, że wyniki sondy mnie nieco zaskoczyły

Miałem mieć to samo... i skończyło się na dachówce cementowej. W pobliżu jest producent. Może to i nie Braas, ale za to tańsza od tej blachy, a zawsze to dachówka.

Ja się dowiedziałam od mojej ekipy,że cena pokryć zależy od regionu.

Porównaliśmy,że u nich w górach najdroższy jest Rupp a najtańszy Ruben ;) oraz Wiekor.

U nas z kolei,Roben jest droższy,Wiekor chyba jeszcze droższy.A z tych trzech Rupp najtańszy.

O Creatonie nie słyszeli.

:D

opal