Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pokrycie dachowe

Jakie pokrycie dachowe wybraliście /zamierzacie wybrać?  

221 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakie pokrycie dachowe wybraliście /zamierzacie wybrać?

Recommended Posts

Opal - Twoja ekipa nie wie co mówi. Każdy szanujący się producent dachówek (a tylko takich wymieniłaś w swoim poscie) ma swoją stronę internetową na której "ogłasza" ceny swoich wyrobów. Wydaje także prospekty wraz z cennikami. Żaden sprzedawca nie powinien sprzedawać ich drożej niż w cenie "katalogowej". Wręcz przeciwnie, sprzedaje się dachówki taniej zmniejszając tym samym rabat jaki dystrybutor uzyskał od producenta lub importera.

To jaki rabat dany dealer uzyskał od producenta (importera). Może on zależeć min. od sumarycznej wielkości zamówienia w przeciągu określonego przedziału czasu, płatności gotówką przy odbiorze czy też od wzajemnej umowy na przedstawicielstwo.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 55
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja wybrałem gonta bitumcznego. Dlaczego? Wybór był prosty. Chciałem mieć dach lekki, prosty no i już gonta kładłem i nie powolę by ktoś inny mi go położył. Projekt domu jest przygotowany właśnie pod takie pokrycie dachowe, a po drugie w dzisiejszych czasach na rynku jest taki wybór, że jest w czym wybierać.

• 3 weeks później...
  • 2 years później...
  • 2 months później...