stóweczka 17.03.2004 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Dostałam dzisiaj decyzję o ustaleniu warunków zabudowy i jest tam punkt, że przed uzyskaniem pozwolenia na budowę powinnam uzyskać decyzję zezwalającą na wyłączenie gruntów z produkcji rolnej. Pytanie: gdzie taką decyzję uzyskać w Krakowie i jak długo się czeka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KS-dom 17.03.2004 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Nalezy wystapic z podaniem do urzedu gminy.A przy okazji. Czy po wylaczeniu zmienaja sie koszty oplat z tytulu podatku od gruntu?Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 17.03.2004 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Miałam działkę budowlaną i tez musiałam wystąpić o wyłąćzenie.Podatek się nie zmienił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 17.03.2004 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 ja tak samo działka była rolno siedliskowanic nie płaciłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stóweczka 17.03.2004 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 A jak długo czeka się mniej wiecej na to wyłączenie?I jakie dokumenty są do tego potrzebne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 17.03.2004 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Wczoraj tez dowiedzielismy sie, ze musimy wystapic o wylaczenie gruntow kat IIIa z produkcji rolnej (w sumie tu chodzi o 584m), dzialke mamy rolna z pozwoleniem na zabudowe zagrodowo-siedliskowa.W gminie Babice (kolo Wwy) powiedzieli mi dzisiaj na miejscu, ze okres oczekiwania na decyzje jest teraz 2 tyg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 17.03.2004 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Nie potrzebujesz żadnych dokumentów. Wypełniasz wniosek, składasz i czekasz.U mnie trwało to tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stóweczka 17.03.2004 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Dzięki stokrotne za odpowiedzi. Podniosły mnie na duchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 18.03.2004 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Aby uzyskać wyłączenie gruntu z produkcji rolnej musiałem dostarczyć wypis z rejestru gruntów mojej działki. To było w 2000r teraz może już nie potrzebują wypisów.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 18.03.2004 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Też już pisałem o tym na Forum. Również muszę wyłączać z prod. rolnej. Boję się tylko, ze po cofnięciu planów zag. prz. będą z tym problemy... Ale jest w ustawie zapis, że jak w/g starych planów można wyłączyć, to teraz też nie powinni robić problemów. Do wyłączenia potrzeba u mnie : mapka geodety, mapka z rodzajami gruntów, akt własności, wypełniony wniosek. I raczej w innych gminach też to potrzeba. A wyłączyć bez opłat można 500 m pow użytkowej budunków i wszelki podjazdów, ścieżek, itp. A wyłaczenie 1 ha roli IIIa ( też taką mam ) "kosztuje" 550 t żyta, co na koniec 2003 roku po około 380 zł/t ( GUS ) daje blisko : 210 tyś zł Fajne nie.... ? Majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiera 18.03.2004 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 JA TEZ WYŁĄCZAŁAM, MIMO ŻE V KATEGORA. POTRZEBA WYPIS Z EWIDENCJI GRUNTÓW, MAPKĘ OD GEODETY Z KALSAMI I MAPKĘ Z OBSZAREM DO WYŁĄCZENIA, I CHYBA AKT NOTARIALNY. Z PRODUKCJI ROLNEJ KAZALI MI WYŁĄCZYĆ TYLKO DOM, SZAMBO I DROGĘ DO DOMU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 19.03.2004 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2004 Wyłączałem w styczniu, potrzebowałem - patrz adres: http://www.bialoleka.waw.pl/ w ogłoszeniach, komunikatach. Zacytuję: Wyłączenie działki z produkcji rolnejWydział Ochrony Środowiska Urzędu m.st. Warszawy dla Dzielnicy Białołęka informuje, że od dnia 1 stycznia 2002 roku decyzje o wyłączeniu działki z produkcji rolnej wydaje Wydział Nieruchomości Skarbu Państwa Urzędu m.st. Warszawy, 00-564 Warszawa, ul. Koszykowa 6a, tel. 621-26-00 w. 159, 157. W celu uzyskania ww. decyzji należy złożyć wraz z wnioskiem następujące dokumenty: wypis z rejestru gruntów, decyzja o warunkach zabudowy i zagospodarowania terenu, akt notarialny lub wypis z księgi wieczystej, projekt zagospodarowania terenu - z naniesionymi klasami gruntu i sporządzonym bilansem. Tak zrobiłem, czekałem ??? tydzień ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 19.03.2004 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2004 Kupiłam od gminy działkę o przeznaczeniu pod zabudowę jednorodzinną (i za taką też cenę . Jednak w ewidencji gruntów dalej figurowała jako RV, dlatego przed złożeniem wniosku o pozwolenie na budowę musiałam uzyskać od starostwa oświadczenie, że grunt nie wymaga zezwolenia na wyłączenie z produkcji rolnej zgodnie z przepisami ustawy o ochronie gruntów rolnych i leśnych. Do starostwa składałam mapkę rolniczo-glebową (cena ok. 5 zł), wypis z ewidencji gruntów, war. zabudowy, ksero aktu notarialnego. Trwało niecały tydzień. Powiat- Choszczno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aishan 19.03.2004 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2004 Załatwisz to w Urzędzie Miasta Krakowa Wydziale Geodezji - przy ul. Grunwaldzkiej - zapytaj na Dzienniku Podawczym - skierują Cię na bodaj IIp - do końca korytarza. O dokumentach jakie masz ze sobą mieć było parę postów powyżej, więc nie będę się powtarzał. Możesz odrolnić całą działkę lub tylko jej część [pow. zabudowy, tarasu, drogi dojazdowe do garażu, ciąg pieszy - zależy od kosztów - a te głównie od klasy gruntów - jak wszystko będzie ok. to możesz nic nie zapłacić. Powinnaś załatwić do ok. 3-4tyg.PozdrawiamAishan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts