Od Myszy na grilla
Od Myszy, pomysły na grilla
Bierzesz schab kroisz w bardzo cieniutkie plasterki, albo w trochę grubsze i lekko rozbijasz. To wrzucasz do michy z marynatą: oliwa lub olej, ocet, lub ocet balsamiczny, doprawiasz ziołami-ja bardzo lubię z estragonem, można dolać trochę sosu sojowego ciemnego. Kroisz w to jeszcze cebulkę( także pieczarki) i marynujesz. Jak juz nie możesz wytrzymac to bierzesz folię i rozkładasz na niej kotlecika, a na wierzch idzie pieczarka i cebulka, razem z tą marynatą. dopieprzasz swieżo mielonym pieprzem i pieprzem ziołowym, z drugiej folijki robisz wieczko i wrzucasz na grilla. Nie wolno przesadzic z czasem grillowania, bo schab zrobi sie twardy.Schab jak i kotlet schabowy nie lubią bardzo wysokiej temperatury. Dosłownie parę minut. I można zasiadać do jedzenia. W ten sam sposób można robić polędwiczki. Bierzesz takiego węza i kroisz go na talarki i lekko ugniatasz każdy ręką. Do polędwiczki można dodać sporo sosu sojowego i trochę jabłka. Polędwiczki to danie ekspresowe. Na grilla można też wrzucic trochę warzyw-polecam cukinię i pieczarki. Kawałki piersi z delikatem i oliwą są tez pyszne i soczyste.
0 komentarzy
Rekomendowane komentarze
Brak komentarzy do wyświetlenia