Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości
  • wpisów
    460
  • komentarzy
    2
  • odsłon
    853

Od Myszy na grilla


wiolasz

1 439 wyświetleń

 

Od Myszy, pomysły na grilla

 

 

Bierzesz schab kroisz w bardzo cieniutkie plasterki, albo w trochę grubsze i lekko rozbijasz. To wrzucasz do michy z marynatą: oliwa lub olej, ocet, lub ocet balsamiczny, doprawiasz ziołami-ja bardzo lubię z estragonem, można dolać trochę sosu sojowego ciemnego. Kroisz w to jeszcze cebulkę( także pieczarki) i marynujesz. Jak juz nie możesz wytrzymac to bierzesz folię i rozkładasz na niej kotlecika, a na wierzch idzie pieczarka i cebulka, razem z tą marynatą. dopieprzasz swieżo mielonym pieprzem i pieprzem ziołowym, z drugiej folijki robisz wieczko i wrzucasz na grilla. Nie wolno przesadzic z czasem grillowania, bo schab zrobi sie twardy.Schab jak i kotlet schabowy nie lubią bardzo wysokiej temperatury. Dosłownie parę minut. I można zasiadać do jedzenia. W ten sam sposób można robić polędwiczki. Bierzesz takiego węza i kroisz go na talarki i lekko ugniatasz każdy ręką. Do polędwiczki można dodać sporo sosu sojowego i trochę jabłka. Polędwiczki to danie ekspresowe. Na grilla można też wrzucic trochę warzyw-polecam cukinię i pieczarki. Kawałki piersi z delikatem i oliwą są tez pyszne i soczyste.

0 komentarzy


Rekomendowane komentarze

Brak komentarzy do wyświetlenia

Gość
Add a comment...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.



×
×
  • Dodaj nową pozycję...