Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. Jeszcze nie upadła. Ja mieszkam w nowym domu choć jeszcze mam sporo do zrobienia. Pozdrawiam, Pedzelito
  3. Witam wszystkich! Ja też się wykańczam... Płytkarze przychodzą już od miesiąca, parkieciarza od 2-ch poszukuję, meble kuchenne niby się robią, ale pewnie zacznę szukać innej firmy itd itd... Ale ogólnie jest fajnie i czekam na kwiecień, bo to planowany termin naszej przeprowadzki do naszego domostwa, ale jak my to WSZYSTKO zdołamy zrobić (zamierzam samodzielnie pomalować ściany) ??? Pozdrawiam serdecznie wszystkich wykańczających!
  4. Witam! No i co z tymi parapetówkami??? Kto już jest "po" a kto planuje? Ja jeszcze planuję - jak na razie na 2 stycznia ale co z tego wyjdzie to nie wiem. Obecnie działam, jestem, nie umarłem. http://images6.fotosik.pl/326/ca56dd49e298130am.jpg Pozdrawiam wszystkich bywalców tego tematu!!!! Pedzelito
  5. Ja całe AGD kupiłem w necie ...... ceny w pórównaniu do "megapromocji" rzeszowskich - rewelacyjne. Na razie wszystko stoi ładnie zapakowane ... mam nadzieję, że sprawne Ja też mam taką nadzieję. Nie chcę tego rozpakowywać bo przy wielokrotnych przenosinach na pewno "stałobysię"!
  6. Ja całe AGD kupiłem w necie ...... ceny w pórównaniu do "megapromocji" rzeszowskich - rewelacyjne. Na razie wszystko stoi ładnie zapakowane ... mam nadzieję, że sprawne
  7. Ja mam już pierwsze płytki... do kotłowni Najgorzej jest z drzwiami wewnętrznymi, bo albo straszna drożyzna albo ... tandeta i te ościeżnice regulowane od 200 zł do góry... O AGD jeszcze nawet nie myślę, choć bym chciała, pozdrawiam
  8. Spokojnie tylko w temacie bo na budowach ruch. U mnie schną wylewki i powoli przygotowuję się do instalacji kotłowni i wentylacji. Mam teraz troszkę więcej czasu i jeżdżę po sklepach choć i tak wszystko (głównie AGD) kupuję w necie. Pozdrawiam, Pedzelito
  9. Co tu tak spokojnie??? A u mnie się dzieje...!!! Robi sie poddasze tzn. ocieplenie , regipsy i kominek zamówiony, za dwa tygodnie zobaczymy jaki tego będzie efekt I mam bramę garażową, właśnie taką: http://images32.fotosik.pl/307/d5ffb644946c59famed.jpg
  10. Witajcie! O dzienniczku nie zapomniałam, o nie, ale czasu brak tak bardzo... i jakaś taka roztargniona przez to całe budowanie się stałam. Muszę się jednak zmobilizować i obiecuję nadrobić zaległości Wiolu ciekawa jestem bardzo jaki wybrałaś wkład i jaką obudowę?
  11. wielkie gratulację, ja zostaje w tyle, oj i to mocno. A za prowadzenie dzienniczka - trzy z minusem - duże zaległeści. a są tu ciekawi
  12. Mam wylewki... tarasu nie zdążyli wylać, nie płaciłam im jeszcze więc długo nie poczekam Troche się nauczyłam jak postępować z fachowcami, na paru błedach, na szczęście niegroznych w skutkach
  13. Witajcie!!! U mnie c.o mam w miedzi, gietej nie łączonej... na chudziak: papa termozgrzewalna łączona z izolacją poziomą fundamentów, folia 3mm, stropian na zakładkę 10cm, folia 2mm... i wylewka. Właśnie się robi!
  14. Witam serdecznie Kochani widze ze prace u was idą do przodu.Chcialam się dowiedzieć jakie daliście rurki do wody plastik czy miedż? Ja skłaniałam się ku plastikowi a instalator namawia mnie na miedż. I co tu wybrać! No i przy okazji pytanie odnośnie ,przygotowywania podłoża pod wylewkę, jak to wygladało? Co dawaliście lub bedziecie dawać na chudy beton? Sam steropian czy jeszcze coś. Uciekam na działkę, własnie mają robić przyłącz gazu Kurcze dzwonią godzinę przed, dobrze że mam drugą znianę.
  15. Ja też jestem przygotowana do wylewek i JUTRO będę je miała, sami przygotowywalismy podłoże pod wylewkę... uf... roboty co niemiara a wydawało się, ze potrwa to do 2-ch dni, a wlekło sie do 2-ch tygodni... oby tylko poziomy odpowiednie połapali i nareszcie prawdziwa wykończeniówka! A.. zapomniałam jeszcze o poddaszu (ocieplenie i regipsy) to za miesiąc i równolegle kominek. Pozdrawiam wszystkich baaaardzo zajętych dopieszczanie swoich domków!!!
  16. Nareszcie jestem przygotowany do wylewek - instalacje skończone, ciśnienie w rurki nabite i pięknie "trzyma". Jeszcze tylko zrobię drenaż piwnicy (jestem w trakcie) i od poniedziałku wylewki.
  17. 1/dobrego murarza - wykonanie scianek działowych 2/ekipy do ocieplenia dachu i wykonania stropu na poddaszu z płyt gipsowo-kartonowych Tylko proszę nie dawajcie namiaru na "papraków' dzięki za namiar-budowa w Rzeszowie jabol
  18. Witajcie dzielni budowniczy! Mam już za sobą tynki, za tydzień podłogówka i centralne ogrzewanie, potem wylewki 2 czerwca... pozdrawiam
  19. witam jak by ktos mial wolna ekipe tynkarzy (uczciwych) - tynki gipsowe to bede wdzieczny pozdrawiam
  20.  

• Dodaj nową pozycję...