Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. Witam serdecznie, zaczynam budowe w Droszkowie na wiosne,jestemw trakcie poszukiwania dobrej ekipy.Pozdrawiam
  3. Czy ja mogę również prosić o namiar na tego murarza? Właśnie około lipca zaczynamy budowę domu Fachowiec który miał byc tani właśnie zarzucił ceną 40tys większą Rozmarzył się chłopina
  4. witam serdecznie:) cieszę się bardzo, że jakimś cudem tutaj dołączyłam:) szukamy dobrej i w miarę taniej ekipy/ murarza do wybudowania stanu surowego. czy możecie kogoś polecić? budujemy w okolicy Żar.
  5. Poszukuję sprawdzone ekipy do elewacji (okolice ZG). Zakres prac: wyrównanie klejem + tynk. Info proszę przesyłać na piva.
  6. witam serdecznie poszukuje dobrej ekipy do wstawienia drzwi wewnętrznych zielona góra i okolice....
  7. Witam Stanowczo odradzam drzwi wewnętrzne z firmy ADAMS Żary Zakup drzwi wewnętrznych był farsą, zaczynałem się zastanawiać czy aby ktoś mnie nie wkręca, ukryta kamera itp. Zamówiony pomiar drzwi itp, przyjechała ekipa wymierzyła, czekamy na realizację - 4 kpl drzwi z regulowanymi ościeżnicami - opaskowymi itp. Pierwszy termin montażu - chyba po 3 - 4 tygodniach Z 4 par drzwi zamontowane 2 pary. - kolejna para drzwi (trzecia) - inny wzór przyjechał aniżeli był zamówiony - kolejna para drzwi (czwarta) - drzwi niewłaściwy rozmiar - ościeżnicy - za mała jak pamiętam Ok, czekamy kolejne 3-4 tygodnie - montaż - drzwi które były w innym wzorze - są ok, zamontowane - drzwi kolejne (czwarte) - znowu zły wymiar - tym razem odwrotnie - za duże - źle zmierzone Kolejne 3-4 tygodnie - montaż końcowy - w końcu właściwe drzwi Ogólne montaż trwał - ok 3 miesięcy - pieniądze wpłaciłem od razu, więc nie mogłem nic zawalczyć, obsługa nie kompetentna, kierownik działu drzwi i okien - pomyłka - zero kompetencji. Mistrzostwem była punktualność przyjazdu montażystów: - zawsze się spóźniali ok 3-5 godzin, mieli być rano, przyjeżdżali wieczorem, wydzwanianie do obsługi w sklepie - nie miało sensu, Pani lub wspomniany powyżej kierownik zapewniał że za chwilę będą, za pół godziny no max godzina, mijały dwie, montażystów brak, i tak cały dzień zwodzenia. Brak profesjonalizmu i jakiejkolwiek powagi sytuacji, drzwi nie były najtańsze, z wyższej półki ale firma która je sprzedaje to totalna porażka. Nigdy więcej żadnych kontaktów z tą firmą. Mieliśmy jeszcze zakupić w tej firmie kuchnie, ale jak poszliśmy rozmawiać z Panią która obsługuje klientów w dziale mebli - kolejna nie kompetencja. Pytam się o system zawiasów, prowadnic - odpowiedź "No taki, zwykły, jak w tamtej szafce niech sobie Pan zobaczy", kolejne pytanie o fronty - no takie jak tamte - zero kompetencji i fachowości w temacie, po poczytaniu wiadomości z netu więcej o kuchniach wiedziałem aniżeli Pani obsługująca klientów. Porażka. Polecam natomiast kuchnie z firmy WFM - Pan Michał Kurzywilk w Żarach - fachowość i solidność, montażyści - konkretni. Na etapie wyboru kuchni, konfiguracji nic nie zostało pozostawione przypadkowi, wszystko domówione, kilka spotkań z Panem Michałem się odbyło i kuchnia jak marzenie. Pan bardzo drobiazgowy, szczegółowy ale dzięki temu po montażu zero rozczarowań, wszystko co zostało ustalone było dotrzymane. FACHOWOŚĆ 150 % Polecam Muszę zakupić jeszcze rolety wewnętrzne do domu, wiem że ta firma je sprzedaje ale szukam innego dostawcy, nawet jak bym miał do zielonej góry jechać oddalonej od Żar o 45 km, to pojadę, ale tam moja noga nigdy więcej nie postanie.
  8. Mogę polecić dobrą ekipę elektryków z okolicy żar, raz dwa sie uwinęli, a drogo nie wzięli i co najważniejsze zniżki mają w hurtowniach tel. 662 034 401 lub 723141763
  9. Witam. Buduję w okolicach Raculi. Projekt Opałek 1G. Dom jest w fazie wykończeniowej więc jak ktoś chce namiary na w miarę dobrego i taniego fachowca to proszę pisać. Łukaszeczek4 Odnośnie elewacji to namiary na priv
  10. witam wszystkich bardzo proszę wszystkich o namiary na dobrego fachowca do polozenia plytek na tarasach i balkonach z hydroizolacja i ekipe od elewacji. wprawdzie dostałem jakies namiary dwa lata temu od forumowiczów ale jeśli macie kogos nowego, sprawdzonego i w miare niedrogiego to bardzo proszę o kontakt dziekuje i pozdrawiam
  11. skrendi bardzo ładny projekt też mi się marzył domek parterowy ale kształt działki nas ograniczał pozdrawiam i powodzenia w budowie:D
  12. zaje...ty projekt ,jak już znudzi mi się poddasze to właśnie coś takiego ... tylko nie zmieniaj rozmiarów okien powodzenia
  13. Witam!! W końcu mogę się "pochwalić" - projekt po bardzo burzliwych dyskusjach wybrany: http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-amarantusach-2/m50190d7db0cd3,1073 Jest właśnie w trakcie adaptacji i potem czekanie na URZĄD - u nas podobno nie jest tak źle z czasem oczekiwania na pozwolenie!! Pozdrawiam
  14. Witam wszystkich. Poszukuję ekipy do elewacji oraz stolarza do wykończenia schodów betonowych. Mogę polecić ekipę do centralnego ogrzewania wraz z instalacją gazową oraz tynki a także przyłącza wodne i kanalizacyjne. Ten ostatni pracuje w wodociągach i załatwia sprawę kompleksowo. Pozdrawiam
  15. właśnie w Łężycy z tego co słyszałam , mają drogo a czy ktoś zna stolarza -pana Jarka miejsca.zielonagora.gazeta.pl/miejsca_zielonagora/161055419/Jarek+Walewski+Usługi+Stolarskie+I+Handel/miasto-Dąbie+Lubuskie/p/ ??
  16. witam my zamówiliśmy w Łężycy w firmie Mazur&Obuchowicz co do montażu to dopiero będzie w lutym bo nam się termin przesunął ale paru znajomych u nich robili i są zadowoleni
  17. witam Szukam godnej polecenia firmy zajmującej się meblami kuchennymi. Zielona Góra i okolice. Ktoś coś poleca ? chodzi o projekt, zabudowę i montaż.
  18. Witam!! Jestem nowy na forum więc wszystkim DZIEŃ DOBRY!!! Na wiosne planujemy z żoną rozpoczęcie budowy naszego domku pod Zieloną Górą i stąd moje pytanie: Czy mozecie polecić jakieś sprawdzone ekipy do budowy Stanu Surowego Otwartego + ew. Dach???? Może być na PRIV Z góry dziękuję na pomoc i pozdrawiam Łukasz
  19. Witam!! Jestem nowy na forum więc wszystkim DZIEŃ DOBRY!!! Na wiosne planujemy z żoną rozpoczęcie budowy naszego domku pod Zieloną Górą i stad moje pytanie: Czy mozecie polecić jakieś sprawdzone ekipy do budowy Stanu Surowego Otwartego + ew. Dach???? Może być na PRIV Z góry dziękuję na pomoc i pozdrawiam Łukasz
  20. ja pamiętam akcję "jedzcie śnieg" albo teksty " jak powiem kiedyś że jest mi za gorąco to możesz mi zaj...ać" haha
  21. pewnie zwłaszcza ,że zajączek był mikołajem a ja z rodzinką w Wielkanoc w Kotlinie Kłodzkiej na nartach szusowałam
  22. no tak pogoda super . a pamiętacie zeszłoroczną zimę w sumie ciężko zapomnieć pół roku zimy:)
  23.  

• Dodaj nową pozycję...