Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. Aaaa faktycznie. Ogladanlem zdjecia z budowy. Po samym glownym zdjeciu nie bylo tego wida, ale ile tego styro jest pod balkonem ? Bo tak na oko to z 2 cm ? Fantom
  3. Masz rację ... wydaje Ci się Jakbyś się lepiej przyjrzał to byś dojrzał, że balkon jest obłożony styropianem z każdej możliwej strony, od dołu, od góry i po bokach. Na styropianie jest położona wylewka a pomiędzy nią a posadzką w domu jest 5cm styropianu uszczelnionego pianką. I że niby gdzie ten mostek ma się tworzyć?
  4. Zawsze możesz się przeprowadzić Okolice Szczecina są prześliczne, blisko morze, kilka dużych jezior, raj żeglarski i surfingowy. Wokół domu Puszcza Goleniowska
  5. Sprzedam dom według projektu Dandys (kilka przeróbek na wzór Tyberiusza i Dandysa1) w malowniczej miejscowości Kliniska Wielkie pod Szczecinem. Oferta godna uwagi, gdyż chcę sprzedać dom budowany dla siebie, dopracowany, dopieszczony. Nie buduj sam, nie czekaj dwa lata na moment kiedy wniesiesz meble. Wprowadź się za 3 miesiące a czas zamiast na budowę poświęć przyjemnościom i rodzinie. Cena bardzo atrakcyjna. Szczegóły znajdziesz na stronie http://kliniska.info.pl/ http://lh6.ggpht.com/_rO4TfoxBKEs/SvRZKtPPWrI/AAAAAAAACgw/Z88uiuRPAvg/s720/276.JPG
  6. witam, Trochę milczałem ale roboty mam w bród, praca dyplomowa i jeszcze budowa, to się trochę deaktywowałem. Jutro wrzucę trochę zdjęć na bloga. Co do postępów na budowie: - dach piękny gotowy - instalacje (woda, kanaliza, biały montaż, grzanie, wentylacja, odkurzacz) gotowe, - posadzki wylane, - u mnie z uwagi na ogrzewanie podłogowe trochę nietypowo to poszło, bo musiałem zalać przewody na obu kondygnacjach. Teraz jeszcze 10 dni na podsuszenie posadzek i będzie można stawiać rusztowanie do tynkowania. Przyszły już pierwsze kafle do łazienki na parterze i rozglądamy się za resztą kafli i podłogami. Schody udało się zamówić za naprawdę dobrą cenę - mam z sapeli taniej niż u niektórych z sosny bejcowane. I do tego piękne balustrady w cenie. Kominek sobie na razie odpuszczam - zacznę wiosną - budżet nie wytrzyma, ale swój typ już mamy - skromny, minimalistyczny narożny , z delikatnym wykończeniem/obramowaniem marmurowym - reszta w płycie GK. Ogrzewanie podłogowe będzie gotowe do wygrzewania za 20 dni. Rekuperacją też włączymy na maksa. W sumie to nie spieszy się nam bardzo ale cały czas celujemy w końcówkę grudnia, może nie jeszcze na stałe ale już meble będziemy wnosić i kartony przeprowadzkowe ( a mamy ich 100) powoli rozpakowywać. I to będzie najbardziej oczekiwany moment - na razie żyjemy na kartonach i zestawie ratunkowym ciuchów. Ale jakoś dajemy radę. Zapraszam od jutra na bloga - będą nowe zdjęcia. pozdrawiam, hiromi PS gdyby ktoś ze znajomych poszukiwał ciekawie położonych działek budowlanych w Białuniu o pow. 1505 m.kw., z warunkami zabudowy i dobrą ceną - zapraszam na priv.
  7. Podobnie ....znajomy ma do sprzedania : - wełnę mineralną.Cześć w rolkach, część w prostokątach. Rolek bodaj 16 szt, prostokątów 34 szt. Warta w sklepie ok 1750 zł, oddam za 1000 zł. Mam też duzą płytę gipsową, stelaże do ścianek działowych, drzwi łazienkowe. Zainteresowani prosze o odpowiedz na prv
  8. Mam do sprzedania ok 230 szt. dachówki Roben miedziany +, cena 2 zł za szt. do odbioru własnego w Załomiu gm. Goleniów. Zainteresowanych proszę o odpowiedź na prv
  9. Trochę tytułem żartu ale fakt - po podstęplowaniu stropu trochę się ściemniło Zgodnie z planem, w ostatni dzień maja zalewaliśmy położony wcześniej strop Teriva. Bloczki i belki wykonane perfekcyjnie w MARSBUD-zie pasują jak ulał do naszego Tymianka. Ekipa murarska, jak zwykle, szybko i sprawnie ułożyła wszystko zgodnie ze sztuką i możemy już oglądać sufit lub podłogę piętra - zależy od punktu spojrzenia. Trochę się obawialiśmy pogody bo piątek i sobota (29 i 30 maja) zapowiadał się deszczowo ale udało się i 9 m3 betonu pokryło całe 150 m2 powierzchni stropu. Założone też zostały kotwy do więźby dachowej w niektórych miejscach i czekamy aż wszystko dobrze zwiąże. Teraz zostanie tylko postawić ściany kolankowe i mury poddasza - potem już więźba, dachówka i będziemy świętować stan surowy otwarty. Jak na razie prace na budowie idą zgodnie za planem i listopadowy termin zamieszkania wydaje się być aktualny. Trzymajcie kciuki! Relacja fotograficzna w galerii na blogu. Zapraszam do oglądania.
  10. Witam, trochę z opóźnieniem postaram się opisać co działo się w końcówce kwietnia na budowie. Kontynuowaliśmy murowanie ścian, otworów okiennych i drzwiowych (nadproża) i ścian działowych parteru. Wszystko szło w kierunku przygotowania pod założenie stropu. Tu mała zmiana w stosunku do projektu - zdecydowałem sie na strop Teriva w miejsce filgrana. Raz, że musiałbym ściągać ten strop aż ze Słupska, płacić koszty transportu gabarytowego i najmować dźwig na budowie. Teriva jest dostępna na miejscu , położy ją moja ekipa w ramach ceny no i wyszło taniej. Wylaliśmy też podest spocznika, filary i łuki przed wejściem do domu. Po długim weekendzie przyjechał też komin systemowy i już go postawiliśmy - nawet nie jest specjalnie duży. To dobrze bo będziemy budować kominek minimalistyczny i nie zależy mi na przytłoczeniu salonu kominem. Dzisiaj w południe przyjechał transport ze stropem i ekipa przystępuje do jego ułożenia. Mam też dobry namiar na studniarza - jak ktoś jest zainteresowany to prosze o wiadomość na priv.
  11. Ja mam garaż na zbyciu...Stoi w Dołujach. Mam też 2 szt drzwi budowlanych ,metalowych z Castoramy,ok 100szt bloczkow terivy.Może ktoś potrzebuje?
  12. Dla zaczynajacych : kto potrzebuje baraku to neich sie uda na Zawdzkiego - juz ostatnie sztuki garazy wyprzedaja. Mialy byc chyba do konca 2008 roku zlikwidowane ale jeszcze z kilkadziesiat zostalo Fantom
  13. zerknę u mnie na placu, może jakieś sztuki się ostały 24, na pewno mam (i to ładnie poukładane) porotherm 11,5 na działówki. Tak z pół palety i chętnie odsprzedam tanio Do tego mam na sprzedaż od cholery prętów żebrowanych, bo chyba budowlańcy chcieli sobie z tego zrobić spagetti, ale nie udało się ugotować na miękko. Jakby ktoś miał do kupienia, to u mnie będzie miał taniej Dzieki. Daj znac czy masz te 24. Z checia lykne jeszcze z pol palety ksztaltek wentylacyjnych C1 (takie ceramiczne do kominow) Fantom sprawdziłem, dwudziestekczwórek niestety nie mam. Wentylacyjnych nie mam, bo sam dokupowałem na sztuki. A spróbuj zadzwonić do Mirka Nosala na Sportowej. Myślę, że problemu robić nie będą ze sprzedażą na sztuki. Pozdrowionka.
  14. zerknę u mnie na placu, może jakieś sztuki się ostały 24, na pewno mam (i to ładnie poukładane) porotherm 11,5 na działówki. Tak z pół palety i chętnie odsprzedam tanio Do tego mam na sprzedaż od cholery prętów żebrowanych, bo chyba budowlańcy chcieli sobie z tego zrobić spagetti, ale nie udało się ugotować na miękko. Jakby ktoś miał do kupienia, to u mnie będzie miał taniej Dzieki. Daj znac czy masz te 24. Z checia lykne jeszcze z pol palety ksztaltek wentylacyjnych C1 (takie ceramiczne do kominow) Fantom
  15. zerknę u mnie na placu, może jakieś sztuki się ostały 24, na pewno mam (i to ładnie poukładane) porotherm 11,5 na działówki. Tak z pół palety i chętnie odsprzedam tanio Do tego mam na sprzedaż od cholery prętów żebrowanych, bo chyba budowlańcy chcieli sobie z tego zrobić spagetti, ale nie udało się ugotować na miękko. Jakby ktoś miał do kupienia, to u mnie będzie miał taniej pozdrówka.
  16. Ktos sie orientuje, gdzie mozna kupic porothermy/porotony (24 cm) na sztuki ? Tak sobie wlasnie licze, ze potrzebuje jeszcze tylko 180 szt, a na palecie jest 72. Dwie palety to 144 i w sumie potzrebuje jeszcze pol palety Nie chce kupowac calej kolejnej bo nie bede mial juz szans wykorzystac tej pozostalej polowy. Fantom ps. A moze komus wlasnie zostalo z 30-40 szt na odsprzedaz ?
  17. Ja tak jak Matam kupiłam folię (Tyvek Pro) na Allegro w Folnet - polecam transakcja błyskawiczna a sama folia wychwalana przez moich górali - mówili, że bardzo mocna, ciężko im było ją przecinać (widziałam, że na innym wątku pytałeś o folie dlatego dodałam swoją opinię)
  18.  

• Dodaj nową pozycję...