Przegląd
- Co nowego w tym klubie
-
Ja w kwestii standardów...
michall.m odpowiedział a topic → Ja w kwestii standardów... Ja w kwestii standardów... Topics
ogladałam....i nie mogłam uwierzyć, że to sie dzieje naprawdę.... wstyd -
tomek1950 odpowiedział a topic → Ja w kwestii standardów... Ja w kwestii standardów... Topics
Zdolny chłopak, piwo umie zamówić i co dla społeczeństwa dobre wie... -
bratki odpowiedział a topic → Ja w kwestii standardów... Ja w kwestii standardów... Topics
"Zamawiacz piwa" godnie kontynuuje tradycje Nowiny-Konopczyny. Właśnie oświadczył, że w sprawach etycznych społeczeństwo nie ma nic do gadania! Od decydowania są prawnicy. Łoł! -
tomek1950 odpowiedział a topic → Ja w kwestii standardów... Ja w kwestii standardów... Topics
"... nosił klucze na srebrnym kutasie." -
michall.m odpowiedział a topic → Ja w kwestii standardów... Ja w kwestii standardów... Topics
bardzo, bardzo trafne...niestety...brzydko ten standard Pana Wierzejskiego pachnie, jakby szambem -
forum_user odpowiedział a topic → Ja w kwestii standardów... Ja w kwestii standardów... Topics
Wiersz bardzo trafny... Mówią, że piekło nie ma dna Coś w tym jest... -
bratki odpowiedział a topic → Ja w kwestii standardów... Ja w kwestii standardów... Topics
Boleśnie trafny. I jaki daleki zarazem. Tzn. format jaki daleki. -
Dropsiak odpowiedział a topic → Ja w kwestii standardów... Ja w kwestii standardów... Topics
W temacie standardów i Wierzejskiego to przypomniał mi sie taki wierszyk, niejakiego Różewicza: Spadanie nader trafny, moim zdaniem niestety, -
forum_user odpowiedział a topic → Ja w kwestii standardów... Ja w kwestii standardów... Topics
A taki członek na ten przykład??? W słowniku jest, nawet w bardzo pozytywnym kontekście... Także jak powiem do pana W ty członku , to nie będzie miał prawa nic powiedzieć . W końcu on członek partii przystawkowej jest -
Zochna odpowiedział a topic → Ja w kwestii standardów... Ja w kwestii standardów... Topics
kuleczko swinia z knurem to rozumne zwierzeta sa i w tym kontekscie sie nie nadaja bardziej w czesci anatomiczne bym poszla -
akacja odpowiedział a topic → Ja w kwestii standardów... Ja w kwestii standardów... Topics
Można do nieuczciwego murarza, tynkarza, dekarza powiedzieć bezkarnie "Spieprzaj, dziadu!"..... A kutasiki to w "Panu Tadeuszu" przy pasie słuckim chyba wisiały. -
kuleczka odpowiedział a topic → Ja w kwestii standardów... Ja w kwestii standardów... Topics
marcin-jogo nie krępuj się -
marcin-jogo odpowiedział a topic → Ja w kwestii standardów... Ja w kwestii standardów... Topics
Przeraża mnie taki relatywizm moralny Proponuję od dzisiaj nazywać Wierzejskiego: dupą, debilem, prymitywem, świnią, knurem.......... przecież to "normalne" słowa ze słownika bratki, trafnie to ujęłaś. Ja bym poszukał czegoś bardziej wykwintnego -
kuleczka odpowiedział a topic → Ja w kwestii standardów... Ja w kwestii standardów... Topics
Przeraża mnie taki relatywizm moralny Proponuję od dzisiaj nazywać Wierzejskiego: dupą (najlepiej wołową), debilem, prymitywem, świnią, knurem.......... przecież to "normalne" słowa ze słownika bratki, trafnie to ujęłaś. -
Maxtorka odpowiedział a topic → Ja w kwestii standardów... Ja w kwestii standardów... Topics
Do Wigilii jeszcze daleko -
Nic mnie nie zdziwi z tej strony. No chyba... gdyby zaczęli mówić ludzkim głosem. -
marcin-jogo odpowiedział a topic → Ja w kwestii standardów... Ja w kwestii standardów... Topics
Mój przyjaciel rano mi wysłał link do tej informacji z dopiskiem: "ide sobie jebnac wielki transparent Wierzejski to kutas jak by nie patrzec slowo kutas istnieje w naszych slownikach i jest normalnym slowem " Pamiętam w jakimś teatrze i to chyba jeszcze za czasów podstawówki"zwisały złote kutasy" -
Poseł Wierzejski stwierdził autorytatywnie, że "szambo" jako epitet nie jest obraźliwe. Włażą w d... Rydzykowi, bo im chyba nic innego nie zostało . http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3988714.html Interpretację poselską podaję dla budujących, którzy czasem potrzebują mocnych epitetów którymi można określić ekipę wykonawców i nie znaleźć się w sądzie . Także - uwaga - szambo jest OK Czekam na dalsze propozycje i interpretacje, w życiu zawodowym i nie tylko często się przydaje