Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. ogladałam....i nie mogłam uwierzyć, że to sie dzieje naprawdę.... wstyd
  3. Zdolny chłopak, piwo umie zamówić i co dla społeczeństwa dobre wie...
  4. "Zamawiacz piwa" godnie kontynuuje tradycje Nowiny-Konopczyny. Właśnie oświadczył, że w sprawach etycznych społeczeństwo nie ma nic do gadania! Od decydowania są prawnicy. Łoł!
  5. bardzo, bardzo trafne...niestety...brzydko ten standard Pana Wierzejskiego pachnie, jakby szambem
  6. Wiersz bardzo trafny... Mówią, że piekło nie ma dna Coś w tym jest...
  7. Boleśnie trafny. I jaki daleki zarazem. Tzn. format jaki daleki.
  8. W temacie standardów i Wierzejskiego to przypomniał mi sie taki wierszyk, niejakiego Różewicza: Spadanie nader trafny, moim zdaniem niestety,
  9. A taki członek na ten przykład??? W słowniku jest, nawet w bardzo pozytywnym kontekście... Także jak powiem do pana W ty członku , to nie będzie miał prawa nic powiedzieć . W końcu on członek partii przystawkowej jest
  10. kuleczko swinia z knurem to rozumne zwierzeta sa i w tym kontekscie sie nie nadaja bardziej w czesci anatomiczne bym poszla
  11. Można do nieuczciwego murarza, tynkarza, dekarza powiedzieć bezkarnie "Spieprzaj, dziadu!"..... A kutasiki to w "Panu Tadeuszu" przy pasie słuckim chyba wisiały.
  12. Przeraża mnie taki relatywizm moralny Proponuję od dzisiaj nazywać Wierzejskiego: dupą, debilem, prymitywem, świnią, knurem.......... przecież to "normalne" słowa ze słownika bratki, trafnie to ujęłaś. Ja bym poszukał czegoś bardziej wykwintnego
  13. Przeraża mnie taki relatywizm moralny Proponuję od dzisiaj nazywać Wierzejskiego: dupą (najlepiej wołową), debilem, prymitywem, świnią, knurem.......... przecież to "normalne" słowa ze słownika bratki, trafnie to ujęłaś.
  14. Nic mnie nie zdziwi z tej strony. No chyba... gdyby zaczęli mówić ludzkim głosem.
  15. Mój przyjaciel rano mi wysłał link do tej informacji z dopiskiem: "ide sobie jebnac wielki transparent Wierzejski to kutas jak by nie patrzec slowo kutas istnieje w naszych slownikach i jest normalnym slowem " Pamiętam w jakimś teatrze i to chyba jeszcze za czasów podstawówki"zwisały złote kutasy"
  16. Poseł Wierzejski stwierdził autorytatywnie, że "szambo" jako epitet nie jest obraźliwe. Włażą w d... Rydzykowi, bo im chyba nic innego nie zostało . http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3988714.html Interpretację poselską podaję dla budujących, którzy czasem potrzebują mocnych epitetów którymi można określić ekipę wykonawców i nie znaleźć się w sądzie . Także - uwaga - szambo jest OK Czekam na dalsze propozycje i interpretacje, w życiu zawodowym i nie tylko często się przydaje
  17.  

• Dodaj nową pozycję...