Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Niby Opałek-KOMENTARZE

Recommended Posts

• Odpowiedzi 55
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

zolinka_a ogrzewanie :-? .Mąż wiedziałby pewno lepiej ale puki co mamy dwa kominy gazowy i na piec węglowy do tego dochodzi kominek .Jak na razie w planach jest ogrzewanie gazem i wspomaganie kominkiem .Podłogówka ma być w kuchni, holu,i łazienkach na dole i górze .Tyce co mi wiadomo ale jak dopadnę męża ....to jeszcze coś z niego wydusze :wink: :wink:

• 3 weeks później...

Tak sobie przeglądnęłam Wasze zdjęcia i doszłam do dwóch wniosków.

- Fajny domek postawiliście, nietypowy bo z gontem - super :lol: ; budowany przez ta sama ekipe co robila mi dach - zreszta namiary mam od męża - Wojtek I

- drugi to taki że my się znamy tylko jeszcze nie wiem skąd? :roll:

mam nadzieje ze sobie przypomnę. :D

Pozdrawiam

• 1 month później...

Ponieważ wcięło mi posta muszę pisać jeszcze raz. CO do materiałów mielismy 12 palet cegły ( tak to wyliczył kier bud)z czego poszło 8 na kominy i jedna ze ścian działowych oraz nadproża. Pustak max 29 poszedł cały 2 pokruszone palety dowieźli mi nowe i też je zużyłem w łazience na górze gdzie według projektu sa płyty kartonowo gipsowe u nas jest podmurowane na wysokość 6 pustaków max. Stal została zużyta cała .Podobno dużo jej poszło na strop w porównaniu z innymi budowami tak mówili murarze ale choć troszkę zostało, to nie wystarczy nawet na schody z przodu domu nie mówiąc o tym, ze trzeba dokupić stali na taras za domem.

Powoli idziemy do przodu woda już zakończona i znów mamy do wywiezienia kupę gruzu i uporządkowania pod kolejną ekipę. na styczeń obiecali że rozpoczną prąd. Teraz tylko nie wiemy kiedy ruszyć z tynkami ,jak szybko można tynkować na wiosnę?

pozdrawiamy

• 2 weeks później...

Hej Basia ,miło Cię widzieć .U nas przestój zimowy chyba się zaczął ,szukamy tynkarzy coby na wiosnę szybciutko otynkować wnętrza.No i czekamy na Pana od prądu obiecał zacząć już w 1 tygodniu po nowym roku. Zobaczymy :wink:

Mam zaległe fotki tylko czasu mi brak ... :oops: no ale święta tusz tusz... postaram się nadrobić.

Pozdrawiam

• 4 weeks później...

Panie Wojtku,

bardzo dziękujemy za pokazanie nam Pańskiego Opałka. Dom jest piękny i jego zobaczenie utwierdziło nas w wyborze projektu. Dwa dni później zakupiliśmy projekt, z budową ruszamy za parę miesięcy.

Jeszcze raz bardzo dziękujemy

Pozdrawiamy

Iwonka i Michał

Witajcie, cieszę się że kolejny opałek powstanie ,życzymy miłego budowania :wink:

A dla Wszystkich ,którzy chcieli by jeszcze zobaczyć nasza budowę mam prośbę żeby oczywiście PRZYJEŻDŻAĆ ale nie przywozić żadnych ZAŁĄCZNIKÓW :oops: .To stawia nas w niezręcznej sytuacji. OK :wink:

madziak 19 co do drzwi to jeszcze nie widziałam ich u dystrybutorów ,wiem tylko ,że moja koleżanka ma z Pol -Skone i takie by mi odpowiadały.My chyba wszystkie drzwi zamówimy tam bo będziemy mieć wszystkie białe. Z tego co pytałam to nie bardzo jest je gdzie oglądnąć wiec chyba jeszcze raz wybiorę się do kumpeli na drugi koniec Podkarpacia by je oglądnąć czy są gładkie i takie tam.