Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gabinet - pomysły, realizacja, meble itd.

Senser

Recommended Posts

• Odpowiedzi 101
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To stacjonarne jeszcze produkują??? Wydawało mi się, że wszyscy pracują już tylko na laptopach. :-D Do których zawsze można podpiąć monitor, klawiaturę, myszkę i tonę innego osprzętu.

Darcy - laptop to zabawka do przeglądania maili i plotkowania na portalach społecznościowych, a nie prawdziwy sprzęt do pracy. To tylko taka bardziej zabawkowa maszyna do pisania.

Pokaż jakiegokolwiek architekta czy grafika, który pracuje na laptopie :) Ja mam ekran wielkości przeciętnego TV - żaden laptop takiej przekątnej nie ma. Poza tym maleńka klawiatura tylko męczy palce.

Już nie mówię o wydajności, bo na przeciętnym laptopie to można sobie we flaszowe gierki pograć na FB, a nie odtworzyć prawdziwą grafikę trójwymiarową i ją obrabiać.

Jak przyszła do mnie praktykantka ze swoim nowiutkim laptopem, to nie była w stanie otworzyć skomplikowanego rysunku w AutoCAD. Mój komputer ma prawie 10 lat i daje radę , ale już "chrupie"- to tyle, jeśli chodzi o wydajności sprzętu.

Z tym, że ona musi kupić nowy komputer, by swobodnie pracować a u mnie wystarczy dodać więcej pamięci RAM.

Elfir ale nie każdy jest architektem albo projektantem.

Ja pracuję pisząc i sprzedając przez internet, prowadząc fanpage i wiele innych dupereli robię na laptopie właśnie.

Mąż jest grafikiem i on ma stacjonarne monstrum z setką kabli.

Nie uważam porządnego laptopa z panoramicznbym ekranem za zabaweczkę. Mi to w pełni odpowiada do pracy i do korzystania z internetu a na tym moja praca bazuje więc - laptop i tylko laptop. Przy dużym monitorze w naszym miniaturowym mieszkaniu, gdzie biurko jest tak małe, że ledwo mieści monitor i myszkę, ślęczenie przed nim godzinami to koszmar dla oczu, kręgosłupa i wszystkiego innego.

Na takim małym ekraniku? Byłam w kilku dużych biurach projektowych architektonicznych i nigdy nie widziałam laptopa do projektowania - jest po prostu niewygodny (za mały ekran, klawiatura, niewygodna pozycja do wielogodzinnej pracy). Co najwyżej do pokazywania klientowi wyników pracy w domu klienta.

komputer zapewnia wygodna pozycję, dzięki temu, że klawiatura jest niezależna od ekranu - wówczas można erognomicznie ustawić klawiaturę na wysokości łokci a ekran na wysokości wzroku. Na laptopie klawiatura jest zaraz pod ekranem.

Poza tym nie bardzo rozumiem uwagi o wielkości laptopa w porównaniu z dużym ekranem. Laptop ma chyba max 17 cali wielkości przekątnej ekranu. Ja mam 24 cale na monitorze. Wcześniej miałam 19 i musiałam zmienić, bo wydawał się za mały.

Ja rozumiem, ze jak ktoś ma kawalerkę to nie będzie wstawiał komputera stacjonarnego, tylko zadowoli sie małym, kompaktowym sprzętem. Ale dla wielu zawodów (i dla graczy komputerowych) laptop jest tylko zaawansowaną maszyną do pisania i do przeglądania neta, a nie stacją roboczą umożliwiającą wygodną, wielogodzinną pracę.

kochani, że się wtrącę...

wywiązała się nam kolejna dyskusja o wyższości dużego wiatrołapu nad małym, kafli imitujących drewno nad prawdziwym drewnem i lodówek w zabudowie nad wolnostojącymi... i znów chyba doszliśmy do wniosku, że zdania są jak zawsze podzielone ;)

to może co by było na powrót bardziej home-office'owo, kilka fotek wrzucę?

022009_office5.jpg

inspiration_nicheinteriors-349x500.jpg

Modern-Stylish-Home-Office-Design-Inspiration-1-470x354.jpg

homeoffice-livetc-500x500.jpg

turquoise-home-office_thumb1.jpg

bardzo się hamuje, żeby fotek z eamsami nie wstawiać i się bardziej na nie nie napalać...

Rany boskie, zaraz dojdziemy do tego, czyja praca to prawdziwa praca, a czyja to zabawa i przegladanie facebooka....

Proponuję kubeł zimnej wody tym, którzy nie potrafią pojąć, że to co dla nich wygodne dla innych takie nie jest. Ja stawiam dobrego laptopa do swojej pracy ponad wszystko. I zarówno w małym mieszkaniu, jak i w dużym domu nie zamierzam zmieniać narzedzia pracy - laptop jest tu i w domu też będzie laptop bo nie wyobrażam sobie pracy 10h przy biurku. Z laptopem idę na łóżko, na balkon i do stołu.

Każdy ma to, co mu potrzebne i na czym mu się lepiej pracuje. Po co tak się wykłócać? Jeden ma kobyłę na pół pokoju, a inny kompaktowy sprzęcik, który zabiera na taras.

Rany boskie, zaraz dojdziemy do tego, czyja praca to prawdziwa praca, a czyja to zabawa i przegladanie facebooka....

Nie zrozumiałaś co pisałam. Darcy była zdziwiona, że ktoś potrzebuje dużego, wydajnego komputera a nie laptopa do pracy w domu. Wymieniłam tylko dwa przykładowe zawody i jedno hobby, w których laptop nie nadaje się do pracy i tyle.

• 5 months później...