AskaK1719503823 16.02.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Hej, i my mamy prądzik na działce! W środę jeszcze nie było, przyjeżdżamy w niedzielę ia tu skrzynka stoi! Też nie mogę doczekać się budowy. Zaczynamy w kwietniu lub maju, nam się nie spieszy bo robimy w tym roku tylko SSO. Czuję się jak przed pierwszą randką...a w zasadzie to jak przed ślubem! Wielka radość i wyczekiwanie na "ten" moment (czyli wbicie pierwszej łopaty), motyle w brzuchu, ale też delikatny stresik i niepokój czy wszystko pójdzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olasosenko 16.02.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Czuję się jak przed pierwszą randką...a w zasadzie to jak przed ślubem! Wielka radość i wyczekiwanie na "ten" moment (czyli wbicie pierwszej łopaty), motyle w brzuchu, ale też delikatny stresik i niepokój czy wszystko pójdzie dobrze. Popieram też tak mam, Ale to takie miłe uczucie choć nie do końca zrozumiałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 17.02.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Hej, i my mamy prądzik na działce! W środę jeszcze nie było, przyjeżdżamy w niedzielę ia tu skrzynka stoi! Na mnie również czekała wczoraj miła niespodzianka. Pojechałam z Panem z banku na foto inspekcję, patrzę a tu skrzyneczka na naszej działeczce stoi. Chyba nieźle im się coś pokręciło, bo termin mieliśmy ustalony na 07.05 Nawet o płatność nas nie ścigają...Sama raczej im się nie przypomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
null 17.02.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Null, super, że macie prąd. A ponaglaliście Panów, czy tak sami z siebie? My powinniśmy mieć w połowie roku prąd, zobaczymy jak pójdzie. A ja się nie mogę doczekać budowy. Wydaje mi się, że jestem gotowa ... psychicznie;) Hehe zobaczymy co będzie za pół roku. Ale głowa do góry, musi być dobrze. nie ponaglaliśmy, ale projekt robiliśmy we własnym zakresie, bo nie chcieliśmy czekać na to rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hojnorek 17.02.2009 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Niedźwiedź to nie zawsze sie tak udaje bo większość urzędów stoi na stanowisku że prawo do odwołania się od decyzji jest przywilejem strony... dokładnie. ja we Wrocławiu odbiłęm się od biurka pani urzędnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo321 17.02.2009 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Witam wszystkich, gratuluję decyzji o budowie, pozwoleń. Ja na wiosnę zaczynam stawiać ściany, fundamenty zrobione późną jesienią. Z niecierpliwością czekam na zakończenie zimy. W poprzednich latach robiło się już cieplej a teraz jak na złość zima na całego. Mój domek to APS 119, archi projektu. Teraz zastanawiam sie nad wyborem pustaków, wieneberger czy lewkowo?? Fundamenty szybciutko poszły. pozdrawiamPaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysiapysia 17.02.2009 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 sos szukam informacij o ogrodzeniach prosze o ceny i moze jakies fotki .mam 260 m do ogrodzenia teren nie jest rowny .moze ktos ma dobra ekipe ??? buduje sie pod krakowem ale tam ceny okropne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniaq 17.02.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Niedźwiedź to nie zawsze sie tak udaje bo większość urzędów stoi na stanowisku że prawo do odwołania się od decyzji jest przywilejem strony... dokładnie. ja we Wrocławiu odbiłęm się od biurka pani urzędnik No i prawie tak jak my... Na pozwolenie na budowę czekaliśmy 23 m-ce. Między innymi dlatego, że pani z pokoju x nie mogła podejść do pani z pokoju y po adresy właścicieli działek sąsiadujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aylin 18.02.2009 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 My czekalismy na warunki zabudowy od marca do wrzesnia... bo pani A jest obrażona na panią B z która siedzi w jednym pokoju i robiła jej na złość nie przybijając pieczątki... kocham urzędy... Dostalismy wstępna wycene projektu - coraz bardziej lubie ten kryzys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolla25 19.02.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 U mnie wczoraj wszystkie (mam nadzieje) papiery wylądowały w starostwie, więc teraz nie pozostaje mi nic innego jak tylko czekać i modlić się żeby nie było niespodzianek.A i muszę zamówić bloczki betonowe na fundamenty ok. 2000szt. wym. 30*24*14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spyro 19.02.2009 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Witam wszystkich,zaczynam na wiosnę więc wątek jak w sam raz ... Działka jest, pozwolenie na budowę jest, dziasiał przychodzi Pan wykonawca (ma budować stan surowy ale bez dachu) za 35 tys. Dom ma 180 pow. uż (ok.220 całk). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 20.02.2009 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Witam wszystkich budujących, A co do ekogroszku to po przeczytaniu kilku wątków z forum zostaję czy instalacji gazowej i kominku z płaszczem wodnym. Pozdr, zoszka Tam jest zakaz grzania paliwem stalym - czyli ekogroszek odpada Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 24.02.2009 00:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Odbierając warunki elektyczne (musiałem zrobić uzupełnienie do PNB) facio dał mi też umowę o przyłączenie prądu i zażądał wpłaty w ciągu 14 dni w wysokości 1789zł z hakiem. Jak zapłacę to będzie znaczyło że warunki i umowa są prawomocne .Czy też płaciliście za te umowy przed podłączeniem prądu?Ile za to płaciliście i jaką moc wam przydzielono?Skąd wynika cena za to przyłączenie?Czy te 1700zł to dużo czy mało? Dodam że prąd na działce jest od 16 lat ale wg pani ze starostwa musiałem wystąpić o warunki dla nowego budynku.Czuję się zrobiony w małego Kazia Mój ojciec już raz za to płacił a teraz inny właściciel typu syn i jeszcze raz wyrywają kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetik 24.02.2009 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 wiesz co oni się tylko czają żeby ograbić człowieka... Nie wiem jak jest dokładnie w Twojej sytuacji, ale ja też płacę dwa razy, na szczęście mam mniejszą stawkę. teraz podłączam prąd na plac budowy i płace za robotę 1100zł a za podłączenie 100 zł, jak dom wybuduję to podłączenie jest jakieś 1300zł, a robota też pewnie podobnie..... też się czuje nabijana w butelkę!! ale przynajmniej mam prąd od ręki i nie muszę czekać miesiącami... zastanawiam się tylko jak będzie z wodą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 24.02.2009 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 DzienDybry!! Zapisuje sie do grupy zaczynajacych na wiosne 2009 Jejku, jak dlugo czekalam, by moc to powiedziec Pozwolenie na budowe (a raczej na rozbudowe z przebudowa) dostalismy w piatek, 20 lutego, wiec oficjalnie mozemy zaczynac. Dzialke zaczynamy sprzatac w przyszlym tygodniu, by zaczac w kwietniu, a moze i wczesniej jak sie da z fundamentem i rozbudowa piwnicy. Pozdrawiam wszystkich czekajacych i doczekanych Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 24.02.2009 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Witam wszystkich. Zaczynam budowę (jak tylko zlezie śnieg) w Mysłowicach (Katowice). Pozwolenie już w kieszeni, pustaki na działce, budowlańcy w pełnej gotowości a pogoda ciągle ZIMOWA, jak na złość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SLAVO76 24.02.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Witajcie! Pozdrawiam wszystkich z Podhala zaczynamy na wiosne, znalazłem ekipe budowlańców, chcą 45 000 tylko za postawienie murów bez wiąźby i dachu troszke mnie to zaskoczyło bo myslałem raczej o kwocie dużo niższej, zna ktoś może kogoś tańszego z naszego regionu, czy jest to cena standardowa w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 24.02.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 jeśli chodzi o przyłącze to ja zapłacę około 1800 zł ale dopiero po przyłączeniu prądu, umowa została podpisana i przyłącze jest realizowane a wpłata po trochę to dziwne z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 26.02.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Ja za budowę stanu surowego - mury, scianki działowe, kominy -bez dachu płacę 30000 (Mysłowice). Dom 150 m bez piwnic, poddasze użytkowe. Sciany z pustaków ceramicznych 25, fundament nie tradycyjny tylko płyta z przeponą. Pytajcie swoje ekipy co dla nich znaczy stan surowy - dla jednych to tylko mury zewnętrzne, za działowe, kominy chcą dopłatę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawid_t 26.02.2009 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Pragnę wszystkim, którzy otrzymali pozwolenia na budowę serdecznie pogratulować, a tym, którzy na nie oczekują podpowiedzieć jedną ważną rzecz. Nie trzeba czekać 14 dni na to by decyzja stała się ostateczną i podlegała wykonaniu. Należy przy odbiorze decyzji w Starostwie wypełnić odpowiedni druczek w którym prosimy o stwierdzenie, że decyzja jest ostateczna. W treści tego podania jest stwierdzenie, że rezygnujemy z odwołania się od tej decyzji. jest ktoś w stanie podać podstawę prawną? Bo tylko paragraf przekonuje urzędników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts