malgos2 26.04.2008 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 Kiedyś zegarek był podstawą a teraz każdy dzieciak zegarek ma w komórce:) Smutne czasy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 27.04.2008 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 Ja pewnie jestem niedzisiejsza, ale przeraziła mnie ta lista prezentów, serio! Laptop dla 9- latka?? Matko.. to naprawdę jest standard dzisiaj (u mnie w rodzinie dawno nie było komuni)? A co sie teraz na ślub daje? Świat oszalał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RysieK 30.04.2008 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Cześć Rok temu wręczyłem chrześnicy aparat fotograficzny, przez pierwszy tydzień z nim spała. Moja córka miała obiecany komputer, ci co chcieli to się złożyli, a my dołożyliśmy resztę . Przekonaliśmy córkę, że komputer kupimy po wakacjach (kasę trzymała w skarbonce). Rysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 30.04.2008 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Moja bratanica też dostała ode mnie aparat fotograficzny - niestety długo się nim nie nacieszyła - zniknął podczas szkolnej wycieczki. Jej siostra zażyczyła sobie TOSTER. Kupiłam, służy wszystkim, brat nie nadąża kupować pieczywa tostowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 30.04.2008 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 A co sie teraz na ślub daje? ByjeMWyj albo dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.05.2008 04:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 Ja pewnie jestem niedzisiejsza, ale przeraziła mnie ta lista prezentów, serio! Laptop dla 9- latka?? Matko.. to naprawdę jest standard dzisiaj (u mnie w rodzinie dawno nie było komuni)? A co sie teraz na ślub daje? Świat oszalał Mam podobne odczucia. Kochani, z całym szacunkiem - czy to czasem nie przesada? Jakoś tak to wygląda, jakby koniecznie trzeba było drogi prezent kupić, im droższy, tym lepszy. Pozostałabym przy prezencie na miarę etapu rozwojowego dziecka i jego zdrowia (ślęczenie nad laptopem). Piłkarzyki, lalki, sprzęt sportowy, rower i temu podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danap 01.05.2008 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 jako chrzestna dałam kolczyki w których komunistka wystąpiła w kosciele, sama je sobie wcześniej wybrała, kosztowały ok 80 pln laptopy, rowery, aparaty dla mnie to przesada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 10.04.2009 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Temat juz troche zapomniany ,ale z racji zblizajacej sie komunii musialam go troszke odkopac . Jaki prezent kupic dla chlopca na Pierwsza Komunie Swieta(od Matki Chrzestnej)? Nie chce dawac pieniedzy!!!!!a dziecko ma juz chyba wszystko o czym pomyslalam,czyli komorke , komputer, rower i nie wiem co jeszcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 13.04.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 nie mam pojęcia ale może najlepiej dziecko zapytać, coś wybrać w sklepie? a moze jakąś wycieczkę? ja mam komunię kuzyna myślałam o jakieś porządnej grze planszowej - to uwielbia komputer go nie pociąga sprzęt większy typu rower, aparat ma dostać, więc kasę bez sensu dawać ale teraz myślę o namiocie to by mu się spodobało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 14.04.2009 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 dziwi mnie że jeszcze nie padło słowo quad albo pocket bike. przecież teraz to takie trendy ja bym chciał pocketa - miał bym czym do sklepu po bułki jeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 14.04.2009 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 quady też dają moje dziecko juz teraz marzy o quadzie a komunię miałby dopiero za 3 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 14.04.2009 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 ja mam w tym roku komunię córki. Chrzestna już pytała, co jej kupić - zastanowiliśmy się (ja jestem w ogóle przeciwniczką tego, co się dzieje na komuniach, ale ze względu na moje poglądy chrzestna raczej z prezentu nie zrezygnuje - padło na miniwieżę. Mój brat też pytał - powiedziałam, żeby kupił młodej serię Gwiezdnych Wojen na DVD nie cierpię tego komunijnego "zastaw się z postaw się", mam nadzieję, że uda mi się ten efekt zminimalizować. Narzekamy że mamy dzieci roszczeniowo nastawione, a kto je tego uczy?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 14.04.2009 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Ja mam dwie, chłopiec (syn kuzynki męża) dziewczynka (bratanica męża), Z pierwszym no problem - będzie koperta , z drugim problem - cholernie religijna rodzina więc pewnie biblli dostanie na wyposażenie sporej księgarni katolickiej , medalików na mały sklep jubilerski. I co z tym fantem zrobić?? pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 15.04.2009 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Nasze dzieci dostały z okazji chrztu (w sumie ranga imprezy podobna) obrazki zamawiane u znajomych artystów. Treść nawiązywała do imion dzieci. Jeden to rysunek na jedwabiu a druki to.....nie znam się, ale wygląda jak rysowany suchymi pastelami Obrazki są wielkości A5, w ramkach wiszą na ścianach. Mam nadzieję, że dzieci nie będą ich chciały wyprowadzając się z domu, bo bardzo je lubię. I pamiątka, i ładne, i święte (w zasadzie do każdego imienia znajdzie się jakiś święty), i koszt przystępny. Przy pierwszym chrzcie chrzestna się wykazała. Przy drugim sama podpowiedziałam takie rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 15.04.2009 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 widziałam dziś w EMPIK-u białe, komunijne "Pudełka na banknoty", cena ok.27 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 15.04.2009 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Mój mąż był kiedyś na hucznej imprezie z okazji urodzin pierworodnego, gdzie stała urna i każdy z gości wrzucał czek (nie w Polsce). Zero prezentów. Co kraj to obyczaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 18.04.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 a może ikona ? z patronem dziecka? zajmuję się wykonywaniem replik ikon i właśnie zawalona jestem komunijnymi zamówieniami . ikona lub obraz zachodni , ręcznie wykonany (jarkotowa juz o tym pisała) zostaje z dzieckiem na wiele lat i kiedy nikt już nie pamięta od kogo był nienoszony pierścionek a rower dawno się rozleciał, obraz (byle nie druczek ) zostaje fajną pamiątką czasem na całe życie dzieciak teraz pewnie nie doceni ale z czasem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 18.04.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 taaaa, a jak nie ma patrona, to co ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 18.04.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 zwykle ma a moze ma ulubionego świętego albo wizerunek Matki Bożej . czepiam się "świętych obrazków" bo to jakby w temacie komunii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 18.04.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Nie ma św. Leny (no chyba,że jest , a ja nie potrafie znaleźć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts