matka dyrektorka 18.04.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 a nie jest to pochodna innego starszego imienia choćby Magdaleny?? zaytałam wikipedii Lena – imię żeńskie, powstałe jako zdrobnienie od rosyjskiego Jeliena/Elena (pol. Helena) lub innych imion takich jak Magdalena. Obecnie można się spotkać ze zdrabnianiem w ten sposób również imion Milena i Marlena. Lena może też być zdrobnieniem od imienia Leonia, Eleonora lub in. teraz tylko zgadnąć co rodzice mieli na myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 18.04.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Swięta HeLENA http://www.pporthodoxia.com.pl/foto2007/267_helena.jpg np Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 18.04.2009 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 a nie jest to pochodna innego starszego imienia choćby Magdaleny?? zaytałam wikipedii Lena – imię żeńskie, powstałe jako zdrobnienie od rosyjskiego Jeliena/Elena (pol. Helena) lub innych imion takich jak Magdalena. Obecnie można się spotkać ze zdrabnianiem w ten sposób również imion Milena i Marlena. Lena może też być zdrobnieniem od imienia Leonia, Eleonora lub in. teraz tylko zgadnąć co rodzice mieli na myśli A tego to nawet starzy górale nie wiedzą Chyba kupimy sztaluge, farby, jakis zestaw full wypas i niech se sama namaluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 18.04.2009 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 jeśli ma skłonności ku temu to może być świetny prezent "pierwsze prawdziwe farby dostałam od ciotki malki " dodałabym instrukcję obsługi do zestawu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 19.04.2009 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 a może ikona ? z patronem dziecka? zajmuję się wykonywaniem replik ikon i właśnie zawalona jestem komunijnymi zamówieniami . ikona lub obraz zachodni , ręcznie wykonany (jarkotowa juz o tym pisała) zostaje z dzieckiem na wiele lat i kiedy nikt już nie pamięta od kogo był nienoszony pierścionek a rower dawno się rozleciał, obraz (byle nie druczek ) zostaje fajną pamiątką czasem na całe życie dzieciak teraz pewnie nie doceni ale z czasem.... a mogłabyś coś więcej napisać? może jakąś fotkę pokazać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 19.04.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 nie chciałabym autoreklamy siać w całej polsce są pracownie plastyczne , ikonograficzne i inne, mające szeroki zakres usług, i szereg miejscowych artystów , studentów asp itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 23.05.2009 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Moje dziecko na Komunię od Chrzestnych- małżeństwa dostało: łańcuszek złoty, magnetofon i MP4. Magnetofon stoi - bo woli MP4, czy to wycieczka, czy w pokoju leży- to słucha sobie muzykę. Dziadek po Komunii dokupił jej zegarek, który ma do dnia dzisiejszego. W tym roku ja jestem Chrzestną i mam zamiar kupić MP4 i zegarek Komunia na początku czerwca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 23.05.2009 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Kupiłam sztaluge ,dużżżżofarb,i cały ten pierdolnik do malowania - mina komunistki bezcenna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 23.05.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 u mnie komunista powiedział, że chciałby zegarek więc ... zakupiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 30.03.2010 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 mam w maju komunię chrześnicy i pytanie takie samo czyli co kupić ? albo ile kasy dać ? myślę raczej o kupieniu czegoś bo wiadomo kasa się rozejdzie i będzie po ptokach czy taki zegarek jak kupi się dziewczynce przetrwa kilka lat ? czy np. za 3-4lata będzie za mały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 30.03.2010 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 a nie kupuje się już takiego "dorosłego" zegarka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 30.03.2010 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 a nie kupuje się już takiego "dorosłego" zegarka? no własnie nie wiem a moze jakieś fajne rolki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 30.03.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 co do rolek, to niestety noga rośnie. Moja dostała za duże a pojedziła rok. Potem przeszła na moje. Może kupić rolki dla mamusi komunistki Też się zastanawiam. Chrzestną jestem... Rower? Wbrew pozorom moja córka dostala rower dość duży, jeżdzi na nim do dziś, czyli już 5 lat. Ja na swoim komunijnym też jeżdzę do dzisiaj u moich rodziców (ach, te składaki ). O laptopie mogę zapomnieć, kasy nie mam a ojciec chrzestny też nie za bogaty. Max 500-600 zł wyściubię, co za to? Dla dziewczynki, dodam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 30.03.2010 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 a nie kupuje się już takiego "dorosłego" zegarka? no własnie nie wiem a moze jakieś fajne rolki ? dostępne są rolki z regulowaną długością stopy, nawet o 4 numery - na takich pojeździ kilka lat np takie http://www.asport.pl/product_info.php?cPath=201_202_203&products_id=6145 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 30.03.2010 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 EZS - chłopiec, dziewczynka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 30.03.2010 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 EZS - chłopiec, dziewczynka ? Napisala, ze dziewczynka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 30.03.2010 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 coś mi się rzuciło na oczy a jakieś zainteresowania ? może na instrumencie gra, maluje, śpiewa, tańczy ....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 31.03.2010 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 coś mi się rzuciło na oczy a jakieś zainteresowania ? może na instrumencie gra, maluje, śpiewa, tańczy ....? cos tam maluje ale nie iwem czy ją to na tyle interesuje podpytam ją delikatnie, albo przez kogoś może się dowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 31.03.2010 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 w ubiegłym roku bratanica męża dostała od nas taki duży zestaw farb, sztalugę,podobrazia, wszystkow w pięknej drewnianej walizie - była zachwycona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 31.03.2010 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 z tymi farbami to jest pomysł. gdzie kupowałaś? Ale z drugiej strony niestety ten pomysł musi się podobać dziecku i RODZICOM dziecka i DZIADKOM dziecka a im podobają się rzeczy konkretne. Jak to usłyszałam kiedyś od ciotki o mojej kuzynce - nie po to ją na chrzestną brali, żeby teraz trąbkę od roweru kupiła... W domyśle - brali bogatą albo spodziewali się, ze będzie bogata. Ja bogata nie jestem ale lekarz. Cóz, lekarze w mniemaniu naszego społeczeństwa śpią na łapówkach a papierosy podpalają setkami Aż mi skóra cierpnie na myśl, jak mam ich zadowolić, samej nie zbankrutować i jeszcze żeby się dziecko ucieszyło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts