Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki prezent na komunie????

gabriela

Recommended Posts

a nie jest to pochodna innego starszego imienia choćby Magdaleny??

zaytałam wikipedii

Lena – imię żeńskie, powstałe jako zdrobnienie od rosyjskiego Jeliena/Elena (pol. Helena) lub innych imion takich jak Magdalena. Obecnie można się spotkać ze zdrabnianiem w ten sposób również imion Milena i Marlena. Lena może też być zdrobnieniem od imienia Leonia, Eleonora lub in
.

teraz tylko zgadnąć co rodzice mieli na myśli :wink:

• Odpowiedzi 159
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a nie jest to pochodna innego starszego imienia choćby Magdaleny??

zaytałam wikipedii

Lena – imię żeńskie, powstałe jako zdrobnienie od rosyjskiego Jeliena/Elena (pol. Helena) lub innych imion takich jak Magdalena. Obecnie można się spotkać ze zdrabnianiem w ten sposób również imion Milena i Marlena. Lena może też być zdrobnieniem od imienia Leonia, Eleonora lub in
.

teraz tylko zgadnąć co rodzice mieli na myśli :wink:

A tego to nawet starzy górale nie wiedzą :lol:

Chyba kupimy sztaluge, farby, jakis zestaw full wypas i niech se sama namaluje :lol:

a może ikona ? z patronem dziecka?

zajmuję się wykonywaniem replik ikon i właśnie zawalona jestem komunijnymi zamówieniami .

ikona lub obraz zachodni , ręcznie wykonany (jarkotowa juz o tym pisała) zostaje z dzieckiem na wiele lat i kiedy nikt już nie pamięta od kogo był nienoszony pierścionek a rower dawno się rozleciał, obraz (byle nie druczek :roll:) zostaje fajną pamiątką czasem na całe życie

dzieciak teraz pewnie nie doceni ale z czasem....

a mogłabyś coś więcej napisać?

może jakąś fotkę pokazać?

• 1 month później...

Moje dziecko na Komunię od Chrzestnych- małżeństwa dostało: łańcuszek złoty, magnetofon i MP4.

Magnetofon stoi - bo woli MP4, czy to wycieczka, czy w pokoju leży- to słucha sobie muzykę. Dziadek po Komunii dokupił jej zegarek, który ma do dnia dzisiejszego.

W tym roku ja jestem Chrzestną i mam zamiar kupić MP4 i zegarek :wink:

Komunia na początku czerwca :wink:

• 10 months później...

co do rolek, to niestety noga rośnie. Moja dostała za duże a pojedziła rok. Potem przeszła na moje. Może kupić rolki dla mamusi komunistki :wink:

Też się zastanawiam. Chrzestną jestem...

Rower? Wbrew pozorom moja córka dostala rower dość duży, jeżdzi na nim do dziś, czyli już 5 lat. Ja na swoim komunijnym też jeżdzę do dzisiaj u moich rodziców (ach, te składaki :roll: ).

O laptopie mogę zapomnieć, kasy nie mam a ojciec chrzestny też nie za bogaty. Max 500-600 zł wyściubię, co za to? Dla dziewczynki, dodam.

a nie kupuje się już takiego "dorosłego" zegarka?

no własnie nie wiem

a moze jakieś fajne rolki ?

dostępne są rolki z regulowaną długością stopy, nawet o 4 numery - na takich pojeździ kilka lat :D

np takie

http://www.asport.pl/product_info.php?cPath=201_202_203&products_id=6145

z tymi farbami to jest pomysł.

gdzie kupowałaś?

Ale z drugiej strony niestety ten pomysł musi się podobać dziecku i RODZICOM dziecka i DZIADKOM dziecka :wink: a im podobają się rzeczy konkretne.

Jak to usłyszałam kiedyś od ciotki o mojej kuzynce - nie po to ją na chrzestną brali, żeby teraz trąbkę od roweru kupiła... W domyśle - brali bogatą albo spodziewali się, ze będzie bogata. Ja bogata nie jestem ale lekarz. Cóz, lekarze w mniemaniu naszego społeczeństwa śpią na łapówkach a papierosy podpalają setkami :roll: Aż mi skóra cierpnie na myśl, jak mam ich zadowolić, samej nie zbankrutować i jeszcze żeby się dziecko ucieszyło...