Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

C164 "dom za miedzą" bartolinki i gonzo93

Recommended Posts

• Odpowiedzi 311
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam, podczytuje Twoj dziennik i widze, ze mialas podobne dylematy dachowkowo-rynnowo-oknowe :)

tez mamy dachowke kasztan, rynny czek. braz i teraz na tapecie sa okna. oczywiscie nie moge wybrac koloru bo tak jak Ty tez mam problem ze te kolory mi sie nie zgrywaja, boje sie zeby nie wyszla choinka. ale jak patrze na Twoj domek juz z elewacja to wszystko wyglada bardzo ladnie.

macie swietne tempo prac, tak trzymac dalej, pozdrawiam i dzieki za rady ze zdjeciami.

witaj Junona :D,

zajrzałam do Ciebie do dziennika, bo Twój nick to nazwa płytek, nad którymi łamię głowę od jakiegoś czasu :roll: :wink:.

I już będę zaglądać i Ci kibicować.

Kiedy będziesz wybierać okna, poproś sprzedawcę o kawałki profili okiennych (czasami dają, czasami wypożyczają) i oglądaj je na wszystkie strony, w każdym świetle.

I nie bierz do tego (swojego) zestawu kolorystycznego złotego dębu, bo będziesz płakać, że nie pasuje :wink:.

Ja bym wyła :roll: :oops:.

pozdrawiam :D,

b.

Aga, bardzo Cię przepraszam, ale ja nie mieszkam w lesie tylko w mieście; malutkim bo malutkim i pośród drzew, ale to jak najbardziej miasto i kanaliza powinna być :wink:. (trochę się zakręciłam :p).

Monis, to ja Ciebie już nie dogonię !!!! , Ty masz wylewki, zrobione poddasze, piękny kominek i to coś mega w kotłowni :wink:, jak się uprzesz to możesz już mieszkać :D. Czekam jak zrobisz łazienki, ale już wiem, że będzie fajnie, o czym świadczy świetna! wanna.

pozdrawiam dziewczyny :D,

b.

• 2 weeks później...
proszę bardzo, ale na takie, na których widać więcej, musisz jeszcze poczekać :wink:

http://images36.fotosik.pl/10/1d7abe576dd2ec68.jpg

http://images31.fotosik.pl/360/1a598c48c9468d29.jpg

http://images38.fotosik.pl/10/233ecb7404a347c0.jpg

dziś dla odmiany zdjęcia robiłam we mgle, więc są trochę nieostre, hehe, zamglone :wink: .

Fajnie, że Ci się nasze okna podobają, to miło :D

b.

Gratuluje, przepiękny domek, świetne zestawienie kolorystyczne na zewnątrz, doczytałam, że okna to orzech, komin to astro, ale nie doczytałam, jaki kolor dachu – kasztan???????????

Bartolinko, mam jeszcze jedno prośbę, czy mogłabyś wkleić zdjęcia komina na tle już wykończonego dachu, zastanawiam się, czy ten komin jest bardzo ciemny. Z góry dziękuję.

Oliwko, bardzo chętnie, ale dopiero jutro, dobrze?

Przejrzałam zdjęcia, mało widoczny ten komin na nich; jutro specjalnie zrobię zdjęcie komina :).

A komin? raz jest brązowy, taki czekoladowy, raz kolor wpada w czerwone wino, różnie, w zależności od słońca.

b.