nely 21.04.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Czy wanna we wnęce łazienki to dobry pomysł? obawiam się, że to dobre miejsce dla drobnoustrojów.. wnęka wynosi 80x60 poniżej wersje 1. z wanną w tym rogu 2. z pralką w tym rogu (w tej wersji mam wątpliwości czy nie przesunąc okna bliżej pralki) 3. a może jeszcze inaczej? 4.?? próbuję rozplanować układ biorąc pod uwagę *dostepność do ręczników itp., *utrzymanie w czystości, *dostęp do naturalnego światła a zarazem aby nie za dużo było widać *mnogość szafek (na ręczniki i środki czystości) *swobodne poruszanie się i porannego malowania się *mozliwość rozłożenia suszarki http://images30.fotosik.pl/200/86d8e8cf8c9bff44.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 21.04.2008 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Jak dla mnie wersja druga Można tę pralkę bardzo elegancko zasłonić/zabudować w tej wnęce + jakieś półki nad nią. Wersja 1 - czarno widzę mycie wanny w tej wnęce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaloosa 21.04.2008 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Mi tez podoba sie wersja druga, w zabudowanej wnece znajdzie miejsce wiele potrzebnych rzeczy. Co do wanny, to poszukala bym jakiejs z zaokreglonym kantem, tak zeby nikt sie o niego nie musial obijac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZABRA 21.04.2008 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 To ja pozwolę sobie na takie uwagi:W wersji 2 minus: umywalka jest na innym poziomie niż wanna. Pojawia się taki schodek. (może miejsce na pułkę od strony wanny - więc wcale nie minus?)w wersji gdzie jest umywalka i pralka po lewej można zrobić 1 blat na całą ścianę - zawsze to jakaś konsekwencja w aranżacji. (warunek jesteś wysoki i lubisz wysoko mieć umywalkę, bo pralka musi się zmieścić pod blat)ubikacja we wnęcej jakoś mnie nie przekonuje - zajmue sporo miejsca. Może jakieś pułki w ścianie, (przesunięta ściana z k-g) a dopiero potem ubikacja. ? to tak na pierwszy rzut oka. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patusia 21.04.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Zdecydowanie 2. Radziłabym zasłonić czymś pralkę i dać wanne narożną, niesymetryczną (np 95 na 145 zaokrgloną) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ner0n 21.04.2008 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 A mnie wersja z kibelkiem we wnęce przekonuje. Kibelek zasłonięty przez szafkę z umywalką, niewidoczny na pierwszy rzut oka. Przy zastosowaniu stelażu zyskuje sie nad nim miejsce na pólki/szafkę, nie trzeba nic specjalnie odsuwac. Najbardziej pasuje mi wersja 4 (ta z krzyżykiem w narożniku. Z kibelka blisko do umywalki (to najczęściej w ciągu dnia wykorzystywane urządzenia), zamieniłbym tylko wannę z pralką miejscami przy ścianie. Stojąc w drzwiach lepiej będzie widać wannę, będącą elementem bardziej dekoracyjnym od pralki, nie wspominając o tym że na pralce łatwo o bałagan i lepiej wtedy schować ją w mniej widocznym od wejśca kącie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nely 22.04.2008 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Wersja nr 5 i 4 po poprawkach http://images32.fotosik.pl/226/93672eda6e02af30.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 22.04.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Mnie tez przekonuje wersja z ukrytym kibelkiem. Ta numer 4 - obojetnie czy przed zmianami czy po. Albo numer 2 - jesli planujesz miec duzo gratow wokol pralki, albo np. suszarke na niej. I nie dawalabym zadnych naroznych wanien jesli nie wymaga tego wielkosc lazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 22.04.2008 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 wybór jest prosty 2 lub 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgo30 23.04.2008 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Ja zdecydowanie umieściła bym pralkę we wnęce a z resztą poekserymentowała - może faktycznie poszukać iwanny o innym kształcsie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts