Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wanna we wnęce

nely

Recommended Posts

Czy wanna we wnęce łazienki to dobry pomysł? obawiam się, że to dobre miejsce dla drobnoustrojów..

wnęka wynosi 80x60

poniżej wersje

1. z wanną w tym rogu

2. z pralką w tym rogu (w tej wersji mam wątpliwości czy nie przesunąc okna bliżej pralki)

3. a może jeszcze inaczej?

4.??

próbuję rozplanować układ biorąc pod uwagę

*dostepność do ręczników itp.,

*utrzymanie w czystości,

*dostęp do naturalnego światła a zarazem aby nie za dużo było widać ;)

*mnogość szafek (na ręczniki i środki czystości)

*swobodne poruszanie się i porannego malowania się ;)

*mozliwość rozłożenia suszarki

http://images30.fotosik.pl/200/86d8e8cf8c9bff44.jpg

To ja pozwolę sobie na takie uwagi:

W wersji 2 minus: umywalka jest na innym poziomie niż wanna. Pojawia się taki schodek. (może miejsce na pułkę od strony wanny - więc wcale nie minus?)

w wersji gdzie jest umywalka i pralka po lewej można zrobić 1 blat na całą ścianę - zawsze to jakaś konsekwencja w aranżacji. (warunek jesteś wysoki i lubisz wysoko mieć umywalkę, bo pralka musi się zmieścić pod blat)

ubikacja we wnęcej jakoś mnie nie przekonuje - zajmue sporo miejsca. Może jakieś pułki w ścianie, (przesunięta ściana z k-g) a dopiero potem ubikacja. ?

to tak na pierwszy rzut oka. pozdrawiam

A mnie wersja z kibelkiem we wnęce przekonuje. Kibelek zasłonięty przez szafkę z umywalką, niewidoczny na pierwszy rzut oka. Przy zastosowaniu stelażu zyskuje sie nad nim miejsce na pólki/szafkę, nie trzeba nic specjalnie odsuwac. Najbardziej pasuje mi wersja 4 (ta z krzyżykiem w narożniku. Z kibelka blisko do umywalki (to najczęściej w ciągu dnia wykorzystywane urządzenia), zamieniłbym tylko wannę z pralką miejscami przy ścianie. Stojąc w drzwiach lepiej będzie widać wannę, będącą elementem bardziej dekoracyjnym od pralki, nie wspominając o tym że na pralce łatwo o bałagan i lepiej wtedy schować ją w mniej widocznym od wejśca kącie.