PeZet 22.04.2008 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Latają nad moją działką kruki. I, jak to kruki, latają w parze. Chciałbym je oswoić, może myszy by nie było i kretów. Poza tym kruki to piękne, mądre ptaszyska.Czy ktoś ma w tym temacie jakieś doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybkaosa 22.04.2008 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Latają nad moją działką kruki. I, jak to kruki, latają w parze. Chciałbym je oswoić, może myszy by nie było i kretów. Poza tym kruki to piękne, mądre ptaszyska. Czy ktoś ma w tym temacie jakieś doświadczenia? Wszystkie chcesz oswoić ??? o w mordę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 22.04.2008 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Chciałbym je oswoić Po co ? Kruki ( o ile faktycznie to kruki ci lataja nad domem) nie sa towarzyskie - raczej unikaja siedzib ludzkich. Dlatego stawiam ze to jakies krukowate ci lata a nie prawdziwy kruk. Ale jesli nawet - to raz ze wzgledu na nieufnosc - bedzie ci trudno Dwa - mozesz wyrzadzic tym oswojenie duza krzywde tym ptakom - lepiej zeby traktowaly z dystansem czlowieka., Ty bedziesz dla nich mily a twoj sasiad 3 domy dalej wystrzela je z wiatrówki albo zlapie i przywiaze zywcem do drzewa (w ramach takiego stracha na wroble) - niestety widzialam na wlasne oczy takie akcje. Niech im sie dla ich dobra czlowiek nie kojarzy z niczym milym :/ czego nie trzeba sie bac . Na myszy lepiej wziasc do domu kota - i łatwiej oswoić i tez mądre zwierzątko i piękne a w dodatku i jak ładnie mruczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.04.2008 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Latają nad moją działką kruki. I, jak to kruki, latają w parze. Chciałbym je oswoić, może myszy by nie było i kretów ... to juz raczej kombinuj z sowami ... chyba ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 22.04.2008 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Zacznij od dokarmiania.Może zdobedziesz ich zaufanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mind 22.04.2008 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 [Kruki ( o ile faktycznie to kruki ci lataja nad domem) nie sa towarzyskie - raczej unikaja siedzib ludzkich. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/68/London_tower_ravens.jpg/800px-London_tower_ravens.jpg Nie wszystkie Napisz do ravenmaster`a z Tower of London Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elisee 22.04.2008 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Odchowywałm kiedyś młodego gawrona, który wypadł z gniazda. Ptaszon przesiadywał na kiju od szczotki zawieszonym miedzy krzesłami, karmiłam go mięchem i poiłam a spod kupra sprzatałam brudne gazety...Przerób miał niesamowity Super ptak - mądry. Gorzej było jak zaczął lazić po dywanie i kupy zostawiać. Ze wzgledu na przemieszczanie się na studia i do domu oddałam go na odchpwanie ostateczne w momencie jak zaczął uczyć się latać do ptaszarni do zoo w Poznaniu - bardzo miło go wspominam. A kruki to wogóle kocham Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.04.2008 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Kruki sa pod ochroną - oswajanie i jakakolwiek inna ingerencja może wyrzadzic im krzywdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 23.04.2008 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Na myszy polecam urządzenie polecane tu na forum, które od jesieni zdaje u mnie egzamin: http://allegro.pl/item352621660_skuteczny_odstraszacz_myszy_szczurow_kun_cichy.htmlkupiłam i jestem bardzo zadowolona, myszy wyniosły się na amen. Ponadto na Allegro jest cała masa różnistych urządzeń i preparatów http://allegro.pl/47495_ogrod_odstraszacze_zwierzat.html?id=47495&order=t&view=gtext&p=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts