lopiola 24.04.2008 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 WitamZrobiłem w ogrodzie ścieżki z palisady drewnianej i chciałem je wysypać korą, ale znajomi powiedzieli, że im całą korę wiatr wydmuchał na ogród.Czym najlepiej wysypać alejki, z jakiego drzewa najlepsza kora do wysypywania alejek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.04.2008 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 kora musi być stale wilgotna i byc położona grubą warstwą. Uzyj dośc duzych kawałków (słabo rozdrobnione) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 24.04.2008 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Alejek (ścieżek) nie wysypywałbym korą, lecz raczej żwirem rzecznym.Natomiast korą drzew iglastych warto wysypać powierzchnię pod roślinami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 24.04.2008 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Nie wiem czy wysypanie alejek korą to dobry pomysł. Jesienią czy inną porą deszczową może Ci się robić lekkie bagienko, które będzie się ciągnęło za tobą do domu. Lepszy jest chyba ten źwirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariom3 25.04.2008 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 najlepiej jakiś żwirek, jest duży wybór na rynku więc łatwo coś znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolarz miejski 27.04.2008 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 np tak http://images29.fotosik.pl/141/40025371378b2ceb.jpg palisada + żwirek drobny trzyma sie już parę lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lopiola 28.04.2008 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Bardzo ładnie to wygląda. Postaram się pokazać fotkę z tym co ja mam. Myślałem nad wysadzeniem alejki jakimiś roślinkami, to są małe ścieżki 35cm ułożone w kółko śr. 2m i z odejściami. Zrezygnowałem z kory po wypowiedzi pana Pinusa, ale nie chciałbym żwirku. W lesie są takie roślinki z drobnymi listkami, rosnące tam gdzie się dużo chodzi (wczoraj to zobaczyliśmy). Może takie coś by się sprawdziło. Na tych alejkach będzie bardzo mały ruch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 28.04.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Kolarz Miejski Na przedstawionym zdjęciu widać ze ogród ma bardzo duza powierzcnie.Jakiej wielkości płaci się podatek od nieruchości. Obecnie Gminy ządaja 20-30gr z metra.Czy cały ogród musi byc zaliczony do nieruchomości czy tylko to co jest zabudowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glilka 28.04.2008 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Bardzo ładnie to wygląda. Postaram się pokazać fotkę z tym co ja mam. Myślałem nad wysadzeniem alejki jakimiś roślinkami, to są małe ścieżki 35cm ułożone w kółko śr. 2m i z odejściami. Zrezygnowałem z kory po wypowiedzi pana Pinusa, ale nie chciałbym żwirku. W lesie są takie roślinki z drobnymi listkami, rosnące tam gdzie się dużo chodzi (wczoraj to zobaczyliśmy). Może takie coś by się sprawdziło. Na tych alejkach będzie bardzo mały ruch macierzanki w odmianach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 28.04.2008 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Kolarz Miejski Na przedstawionym zdjęciu widać ze ogród ma bardzo duza powierzcnie.Jakiej wielkości płaci się podatek od nieruchości. Obecnie Gminy ządaja 20-30gr z metra.Czy cały ogród musi byc zaliczony do nieruchomości czy tylko to co jest zabudowane. zależy jaki status ma działka. ja mam działkę 12,5 ara i z tego wyłączone z produkcji rolnej 5 arów, a reszta objęta podatkiem rolnym. płacę niecałe 200zł na rok, z czego 90% za te 5arów, a podatku rolnego to groszowe sprawy ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 28.04.2008 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Ja mam działke 2400 mkw i policzyli mnie całość po 0,30 gr + budynek co dało 800 zł/rok. Jak mozna załatwic ze czesc dzialki gdzie rosną drzewa i krzaki to jest czescia rolna. Tego niewiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witomark 28.04.2008 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Ja mam działke 2400 mkw i policzyli mnie całość po 0,30 gr + budynek co dało 800 zł/rok. Jak mozna załatwic ze czesc dzialki gdzie rosną drzewa i krzaki to jest czescia rolna. Tego niewiem. Odrolnić tylko tyle co trzeba, czyli teren utwardzony a nie całość. Mnie też namawiali na całą działkę, ale się nie zgodziłem, powiedziałem, że nie będę więcej nic odralniać, bo mam zamiar ziemię uprawiać. Jak już odrolnisz, czy tam wyłączysz z produkcji rolnej, to chyba jest po ptakach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolarz miejski 28.04.2008 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Kolarz Miejski Na przedstawionym zdjęciu widać ze ogród ma bardzo duza powierzcnie.Jakiej wielkości płaci się podatek od nieruchości. Obecnie Gminy ządaja 20-30gr z metra.Czy cały ogród musi byc zaliczony do nieruchomości czy tylko to co jest zabudowane. w takich sprawach to ja sie nie znam to jest ogród działkowy a wiec liczy sie całkiem inaczej. a czy taki duży? 400m2:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 28.04.2008 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 dokładnie! nam gościu, który robił plan zagospodarowania terenu powiedział, że opłaca sie odralniać do 5arów, bo wtedy sa stawki preferencyjne, a powyżej to juz chyba rozpusta i sporo każą sobie za to płacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 28.04.2008 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 No to ja musze tego geodete powiesić. Chyba że bedzie jakaś możliwosc odkrecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lopiola 28.04.2008 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Teraz to już wiem czym wysypać alejki Macierzanką z geodetą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witomark 28.04.2008 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Teraz to już wiem czym wysypać alejki Macierzanką z geodetą No i pamiętaj, żeby nie odralniać. He he... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaki 29.04.2008 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Ten żwirek jest świetny.Głowiłam się od pewnego czasu a tu proszę bardzo. Mam tylko jedno pytanie jakiego rodzaju kupić te palisady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 29.04.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Ten żwirek jest świetny.Głowiłam się od pewnego czasu a tu proszę bardzo. Mam tylko jedno pytanie jakiego rodzaju kupić te palisady Raczej nie żadne palisady tylko delikatne obrzeża chodnikowe (cementowe), które sa produkowane w kilku kolorach. Jest to trochę droższe ale trwałe. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 29.04.2008 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Ten żwirek jest świetny.Głowiłam się od pewnego czasu a tu proszę bardzo. Mam tylko jedno pytanie jakiego rodzaju kupić te palisady Raczej nie żadne palisady tylko delikatne obrzeża chodnikowe (cementowe), które sa produkowane w kilku kolorach. Jest to trochę droższe ale trwałe. .. Dodatkowo palisady drewniane mają to do siebie, że po pewnym czasie lubią zgnić w tej części, która jest pod ziemią. Już jeden taki "murek" wymieniałem u rodziców. Tak więc pomysł z jakimś ładnym betonowym lub w ostateczności plastikową palisadą jest lepszy moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts