Mergiel 27.04.2008 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 Witam Zrobiłem próbę po założeniu kanalizacji pod parterem w domku: tj zatkałem odpływ tuż po wyjściu z fundamentów i nalałem do niej wody. Po 2 godzinach ubyło 10cm , po nocy straciłem lustro wody z pola widzenia. Piwnicy nie mam, rury są zakopane pod chudziakiem. Obawiam się, że w czasie ubijania gruntu rozeszły się rury . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 27.04.2008 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 ja nie mam kur... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 27.04.2008 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 a ja betonu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 27.04.2008 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 kuć, kanalizacja musi być szczelna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agent-poznan 27.04.2008 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 Witam Zrobiłem próbę po założeniu kanalizacji pod parterem w domku: tj zatkałem odpływ tuż po wyjściu z fundamentów i nalałem do niej wody. Po 2 godzinach ubyło 10cm , po nocy straciłem lustro wody z pola widzenia. Piwnicy nie mam, rury są zakopane pod chudziakiem. Obawiam się, że w czasie ubijania gruntu rozeszły się rury . Witam.... MYsle ze jest to maloprawdopodobne aby rury sie rozeszly podczas ubijania piasku. Rury 160mm ciezko zalozyc - nie mowiac o ich rozlaczeniu. Jesli nie masz glownych rur 160mm tylko 110 to byc moze ktoras rura pekla - w zaleznosci jakei to jest pekniecie to trzeba by to wymienic lub dac sobie spokoj - po miesiacu dwoch powinno sie zamolic (nie bede mowil czym.. ) Poradz sie fachowcow jeszcze - poniewaz jest to tylko moje zdanie. Pozdrawiam Tommy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 27.04.2008 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 Witam Zrobiłem próbę po założeniu kanalizacji pod parterem w domku: tj zatkałem odpływ tuż po wyjściu z fundamentów i nalałem do niej wody. Po 2 godzinach ubyło 10cm , po nocy straciłem lustro wody z pola widzenia. Piwnicy nie mam, rury są zakopane pod chudziakiem. Obawiam się, że w czasie ubijania gruntu rozeszły się rury . ja bym zrobiłinny test (rura mogła zostać uszkodzona od góry) - spuść wode z instalacji i wlej w kilku punktach ze 100 litrów wody i ją złap przy ujćiu - bedziesz wiedział, czy woda ucieka górą rury czy niestety trzeba kuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maverick00 17.02.2019 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2019 Witam. Co zrobić w przypadku gdy nie przeprowadziło się testu szczelności. Chudziak już zalany, mury stoją. Jak szczelność nie wyjdzie to pozostaje kucie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 17.02.2019 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2019 Uncle Google ->Natryskowa renowacja rur kanalizacyjnych ->enter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 17.02.2019 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2019 Uncle Google ->Natryskowa renowacja rur kanalizacyjnych ->enter I w jaki sposób poprawi to szczelność rur? To jest tylko okładzina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 17.02.2019 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2019 Witam Zrobiłem próbę po założeniu kanalizacji pod parterem w domku: tj zatkałem odpływ tuż po wyjściu z fundamentów i nalałem do niej wody. Po 2 godzinach ubyło 10cm , po nocy straciłem lustro wody z pola widzenia. Piwnicy nie mam, rury są zakopane pod chudziakiem. Obawiam się, że w czasie ubijania gruntu rozeszły się rury . Pewność jest lepsza od widzimisię /domysłów koszt kitajskiej kamerki inspekcyjnej do komórki to kwota zawrotnie niska ok. kilkudziesięciu zł do tego mocna żyłka na wieloryba , samochodzik na baterie i latareczka Led, aby kamerka widziała więcej niż w swoich żałosnych kilku centymetrów. I będziesz miał pewność co i jak. A to co spuszczamy po pewnym czasie tworzy warstwę , szczelną ......fakt kilka lat trzeba czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maverick00 17.02.2019 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2019 Dziękuję za poradę. Kupię kamerkę i spróbuje dojrzeć ewentualne nieszczelności. Jutro spróbuje całość zalać wodą i zobaczyć jak poziom się obniża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesio1712 17.02.2019 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2019 A czym zatkałeś końcówkę kanalizacji? Bo jak wiadomo jest to bosy koniec. Nasuwka i korek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maverick00 17.02.2019 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2019 Wstawię kolano i długą rurę. Wydaję mi się, że czeka mnie kłucie w chudziaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts