JoannaKoko 25.07.2019 04:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 Dzień dobry czy mogłabym prosić o przesłanie również dla mnie treści takiej umowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta1marta 20.08.2019 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2019 Ja ogrodziłam swoja działke jako pierwsza, po roku z dwóch graniczacych ze mna stron pojawili się sąsiedzi którzy automatem dołączyli sie swoimi ogrodzeniami do mojej siatki nie pytajac o nic. Mój płot stoi cofniety o 20 cm w mojej działce więc sąsiedzi wtargnęli swoim ogrodzeniem na moją działke. Rozmowy nic nie dają, tłumaczenie że może tak zostac dopiero po zwrocie połowy kosztów budowy naszego ogrodzenia nie przynosi żadnego efektu. Ogólna ignorancja. Czy ktos spotkał się z taka sytuacją? Czy mogę usunąć /odciąć/ siatke sąsiadów z mojej ziemi? Nie ma śladów po znacznikach geodety sprzed kilku lat, zastanawiam sie czy nie musze od nowa wzywac geodety do wyznaczenia granicy działki. Czy jakaś instutucja np PINB mogła być pomocna w rozwiązaniu takiego problemu? Nie zamierzam robić prezentów beszczelnym sąsiadom, przeraża mnie że sprawa oczywista /1 ogrodzenie i podział kosztów/ staje się konfliktem, echhhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaik77 23.08.2019 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2019 Poproszę również o taki wzór umowy[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 23.08.2019 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2019 Zlecasz geodecie wskazani/wznowienie znaków granicznych, sąsiedzi otrzymują zawiadomienia ZPO, lecz nie mają obowiązku stawienia się (to sa zawiadomienia a nie wezwania jak przy rozgraniczeniu). Geodeta wskazuje znaki graniczne znalezione i/lub wznowione czyli świeżo zakopane, sporządza protokół i szkic, otrzymujesz fakturę i kopię protokołu. Jeśli sasiedzi byli obecni to chyba "zrozumią" o co chodzi, jeśli nie byli to wzywasz ich pisemnie ZPO do "przerwania stanu naruszania twoich granic" plus kopia protokołu. Jednocześnie zawiadamiasz że w razie bezczynności zlecasz rozbiórkę ich ogrodzeń, firma wystawia FV i kosztami ich obciążysz. Może dotrze? Położenie punktu różne do 15cm traktuje się jako zgodne z teoretycznym. Odczyt z GPS do 1cm nic do tego nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek22111 25.08.2019 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2019 Witam, prosiłbym również o przesłanie wzoru umowy na [email protected] Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość plasticfun 30.10.2019 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2019 Witam Ja również byłbym wdzięczny za przesłanie wzoru takiej umowy za co z góry bardzo dziękuję. Mój adres e-mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALDKRA 05.05.2020 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 Witam Ja również byłabym wdzięczna za przesłanie wzoru takiej umowy za co z góry bardzo dziękuję. Mój adres e-mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marc3co 22.05.2020 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2020 WitamByłabym wdzięczny za przesłanie wzoru takiej umowy za co z góry bardzo dziękuję. Mój adres e-mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basza1 15.08.2020 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2020 witam, również bardzo proszę o taki wzór umowy i z góry dziękuję [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pokon 23.10.2020 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2020 Dzień dobry, Ja również bardzo proszę o przesłanie wzoru umowy sąsiedzkiej.Z góry dziękuję! [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogdankb9 28.03.2021 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 ja też poproszę o wzór umowy:[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta_j23 13.04.2021 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 Dzień dobry, poproszę również o taki wzór umowy.[email protected] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamaska77 19.04.2021 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2021 Hej Ja też poproszę wzór umowy [email protected] Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikus87 03.06.2021 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2021 Witam! Ja również poproszę o wzór umowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mombiara 16.05.2022 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2022 Witam. Temat odległy dawno poruszany.Czy mogę prosić o umowę z sąsiadami.E-mail [email protected] Z góry dziękuję Sebastian Jakubiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolanta0509 19.01.2023 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2023 Ja również bym prosiła o przesłanie umowy na adres [email protected] Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemex157gmail.com 23.08.2023 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2023 Witam,Czy ja mogę również na [email protected] prosić o wzór tejże umowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts