Bea7777 10.07.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 witam. ja (wstyd się przyznać) będę miałą najtańszą kuchnię z brw. Kosztuje 1099 za 2,6 mb (góra i dól). po prostu nie stać mnie na inną. Czy naprawdę każdego stać na meble kuchenne po 6000 zł? Chyba tylko u nas na podkarpaciu zarabia się tak marnie... Patusia a moze masz jakieś foto swojej przyszłej kuchni? Mi kuchnie bedzie robił znajomy stolarz i powiedział ze na 3 m zabudowy wyniesie mnie to ok 1500 - 2000 zł. Wzór z katalogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 10.07.2008 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 powracam i ja do mojego wątku. MOja kuchnia w efekcie wyniosla 7.300. Sklada sie na nią - dwa słupki wysokości 2 m prawie - jeden piekarnikiem i szafką na mikrofalę z drzwiczkami na podnośniku pneumatycznym (otwiera się do góry równolegle do szafek) a drugi z cargo (30tka) , szafka 58cm - musiała być węższa żeby inne się skomponowaly jak trzeba , 70tka pod blat z trzema szufladami tandemmbbox, 60tka do zmywarki, szafkja pod zlew dopasowywana do wnęki pod oknem i jeszcze jedna płytka szafka pod oknem. Do tego słupek na lodówkę umieszczony we wnęce i mebel złożony z dwóch szafek z półkami i jednej z czterema szufladami - tu szuflady już normalne. Górnych szafek nie mam, jeśli mi braknie miejsca to zamówię jeszcze jedną przeszkloną szafkę... korpusy i drzwiczki są z płyty, blat tez zwykly. Za AGD nie zapłaciłam zbyt dużooo i wziełam na raty z RTV EURO AGD - piekarnik jakies 1300, zmywarka ok 1600, lodówka 1400?? plyta jakoś 850. Jeszcze czeka mnie kupienie poczłaniacza i tu nie zaoszczędze chyba po przy braku górnych szafek on musi jakoś wyglądać, będzie chyba 90tka inox ze szklem.... Myślę że za same meble zbyt tanio to nie wyszło, ale szukalam sprawdzonej firmy, zresztą podejrzewam,że inne mają podobnen ceny, a jest ich u nas calą masa... Ponieważ będziemy robić różne meble (zamawialiśľy w tej samej firmie np szafkę pod dwie umywalki) to mam możliwość sprawdzić jakość zanim będe resztę zamawiać. No i może jakiś rabacik wynegocjuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 10.07.2008 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 zabudowa dol o dlugosci okolo 5,5 metra biezacego + 2 narozniki gora okolo 4mb + 1 naroznik plyta pneumatyka do gory unoszone troche matowego szkla stol bedacy jednoczesnie parapetem o wymiarach okolo 1,5x1,2 chyba 6,0 kola lodowa 1,8wyciag 0,3plyta gaz 0,9piekarnik 0,9mikrofala 0,4zlewozmywak i bateria 0,5 3 wysokie krzesla - 0,4 ostatnio jakies pierdoly w ikea 1,2 w stylu sloiczki, otwieracz do konserw, chlebar, wycizkacz do czosnku, deseczki, pierdoleczki i inne ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 10.07.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Newfie, pochawalisz sie kuchnia? Właśnie zamontowana, bez piekarnika i zmywarki, lodówka jeszcze nie dosunięta bo czeka na podłączenie wody: http://www.psiratownicy.com/images/dom/0708.jpg http://www.psiratownicy.com/images/dom/0708%20(14).jpg http://www.psiratownicy.com/images/dom/0708%20(1).jpg http://www.psiratownicy.com/images/dom/0708%20(13).jpg http://www.psiratownicy.com/images/dom/0708%20(3).jpg http://www.psiratownicy.com/images/dom/0708%20(2).jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patusia 11.07.2008 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Bea7777 nie mam fotek swojej przyszłej kuchni. Możesz podglądnąć na stronie BRW nazywa sie NIKA STANDARD 260. Jeszcze nie wybrałam koloru czy wiśnia czy klon nida (mam bardzo małą ale słoneczną kuchnię)Pagedziękuję za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 11.07.2008 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 newfie, a ta lodówka to tam tak docelowo stoi??? Czy będzie obudowana jakoś??? Bo trochę zgrzyta przy tych meblach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadziejS 11.07.2008 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Jeśli chcecie kuchnie w umiarkowanej cenie to polecam odwiedzić w niedzielę giełdę samochodową w Grójcu. Sprzedają tam cały asortyment mebli, naprawde ładne można wybrać. Brat robił teraz kuchnię do mieszkania. Średnia cena to ok. 800 zł.mb zabudowy (łacznie - góra i dół). Dopłaty za hamulce, alu/chromy i inne. Panowie mają katalogi, np BRW i można powiedzieć co się chce. Pomiar i wycena jest gratis, brat czekał na wszystko ok. 3 tygodni. Podłączają sprzęt AGD i doradzają. Trzeba tylko pochodzić i porozmawiać, żeby wybrać odpowiedniego producenta.Zbiegiem okoliczności w tym samym tygodniu kuchnię zamówił u tego samego dostawcy nasz sąsiad. Montaż był tego samego dnia u nas. Wszyscy jesteśmy zadowoleni. A panowie mają do nas 200 km więc odległości im nie strasznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 11.07.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 newfie, a ta lodówka to tam tak docelowo stoi??? Czy będzie obudowana jakoś??? Bo trochę zgrzyta przy tych meblach... Coby ci nie zgrzytała, to zostawiłam zdjęcia samych mebli, tamto wstawię na wątek "czy można postawić nowoczesną lodówkę w stylowej kuchni" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 11.07.2008 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 newfie, a ta lodówka to tam tak docelowo stoi??? Czy będzie obudowana jakoś??? Bo trochę zgrzyta przy tych meblach... Coby ci nie zgrzytała, to zostawiłam zdjęcia samych mebli, tamto wstawię na wątek "czy można postawić nowoczesną lodówkę w stylowej kuchni" zgrzyta ta landara to malo powiedziane .. ile powierzchni ma Twoja kuchnia? po co sie pytac? oddasz lodowe jak napisza, ze nia mozna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 11.07.2008 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Z tym pytaniem to taki żart jeśli nie zrozumiałeś Bo niewiele mnie interesują takie opinie, wątek dotyczył kosztów MEBLI KUCHENNYCH, więc pokazałam jak wyglądają i ile kosztowały moje meble. Ale dzięki za miłe słowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 11.07.2008 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Z tym pytaniem to taki żart jeśli nie zrozumiałeś Bo niewiele mnie interesują takie opinie, wątek dotyczył kosztów MEBLI KUCHENNYCH, więc pokazałam jak wyglądają i ile kosztowały moje meble. Ale dzięki za miłe słowo. na zartach sie znam lecz co mysle to powiem - taki jestem - niektorzy za to mnie cenia nie tylko ja zwrocilem uwage na ta rewelacyjnie wkomponowana lodowe w meble lodowka oczywiscie jest ladna meble jak dla mnie takie sobie lecz moga sie podobac calosc wyglada jednak srednio nie za ciasno Ci w kuchni z ta szafa? jaki masz metraz, bo na zdjeciach to bez rewelacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 11.07.2008 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Jakoś będę musiała żyć z tą twoją opinią I proszę abyś się zajął komentowaniem czegoś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 11.07.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Musiałam zajrzec do dziennika, żeby obejrzec lodówkę Newfie, a z tych szafek nad lodówką to jak masz zamiar sięgać? Trochę wysoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 11.07.2008 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Jakoś będę musiała żyć z tą twoją opinią I proszę abyś się zajął komentowaniem czegoś innego. jak idzie latwo zauwazyc czytajac po kolei watek to nie tylko moja opinia juz ide szukac kolejnej ofiary papa ps. nie przyjmuj za wiele gosci bo jeszcze nie daj Boze ktos bedzie mial podobne zdanie jak ja o dopasowaniu lodowki do mebli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 11.07.2008 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Lodówka nie jest jeszcze dostawiona do ściany, a nad nią jest tylko jedna szafka, będzie miała drzwiczki, na najmniej używane rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 11.07.2008 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Ja mam zamiar zmieścić się w 5 tys. za meble z blatem . Odezwę się na finiszu, co z tego wyszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 11.07.2008 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Ja mam zamiar zmieścić się w 5 tys. za meble z blatem . Odezwę się na finiszu, co z tego wyszło... to raczej cos taniego z plyty choc to tez byla nasza granica - wyszlo 6 z dodatkami i stolem jak co to mam namiar na firme z Mierzynka (za Lubiczem) czy jakos tak co robi tanio i solidnie - kilka osob dalo mi ten mumer, ja go przekazuje dalej i wszyscy sa zadowoleni ja robilem gdzie indziej ale to juz inna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 11.07.2008 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Ja skłaniam się ku BRW, ale jak co, to zgłoszę się po namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 11.07.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Ja skłaniam się ku BRW, ale jak co, to zgłoszę się po namiary my mamy troche mebli z BRW kupowanych z 5 lat temu generalnie jest ok, no moze po za odklejajacymi sie frontami to ze ktos powie mi teraz ze lepsza technologia i blablabla to i tak nie uwierze bo te 5 lat temu tez mi tak mowili ... kiedys nawet sluzbowo bylem w bilgoraju i troche sobie pogadaliismy przy okazji o ich mebelkach - raczej juz nie kupie nic od nich ... lecz oczywiscie nie odradzam co do luznych frontow to zapraszam do mnie na ogledziny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luska.k 11.07.2008 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Witam, to moja świeżo zamontowana, jeszcze nie skończona kuchnia. Wykonana z mdf-u góra na wysoki połysk, dolne fronty wenge. Szuflady tandembox. http://img293.imageshack.us/img293/9863/20080708056or4.th.jpg http://img233.imageshack.us/img233/2245/zdjcie145xg1.th.jpg Brakuje jeszcze frontu do lodówki, no i agd jest tylko "włożone" do mebli Ściana z górna zabudową ma 2,8m , druga bez górnych szafek 1,9. Kuchnia kosztowała 5500 tys. razem z oświetlaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts