Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile kosztowały wasze kuchnie...

helism

Recommended Posts

• Odpowiedzi 933
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wyceniono ją na 17430 zł. Fronty z bielonego drewna. Teraz krótki opis szafek:

1- cargo 40cm.

2 - typowe szafka 45cm. -

3 - szuflada pod zlewozmywak + szuflada z koszami na śmieci 60 cm.

4 - zabudowa zmywarki 45cm

5 - szafka pod piekarnik 60 cm

6 - szafka narożna pusta w środku 90 cm

7a i 7b - szuflady 60 cm

8- pólki 30 cm

9 - przeszklona witryna 60 cm

10 - szafka 30 cm

11 i 13 - szafka 45cm

12 - półki 60 cm

Wszystkie szuflady poza tymi w witrynie samodomykające się. Czu słusznie wydaje mi się że to dużo?

http://img253.imageshack.us/img253/5796/kuchnia2gg0.jpg

http://img253.imageshack.us/img253/5796/kuchnia2gg0.ba993d8f66.jpg[/img]

Gość Henku_wawa

pytanie retoryczne. nie z uwagi na wartość kuchni, ale tę samą kuchnię firma x wyceni bardzo inaczej niż firma y. naszą kuchnię projektant wycenił na 35 tyś bez agd, z projektem i identycznymi wytycznymi (jaki materiał, że cargo, etc.) udaliśmy się do kilkunastu firm, na podstawie tego samego projektu dostaliśmy wycenę od 18 do 55 tyś, bez agd i bez blatu (blat z granitu zamówimy osobno). więc taka sama kuchnia kosztuje baardzo różnie.

wydrukuj projekt i daj kilku różnym firmom, niech wycenią po swojemu. wybierzesz 2-3 najtańsze, pojedziesz do nich, zobaczysz, omówisz, dokonasz wyboru.

tak jak pisze poprzeniczka...

hmmmm, zawsze myslałem, że Henku to facet.

Myszata po pierwsze witaj w nowym wątku (widzę, że przeszkolenie z zakresu wstawianie zdjęć w postach na forach internetowych - ćwiczenia praktyczne z zastosowaniem strony Imageshack, przynioso niespodziewny efekt i wykwit płodności forumowej :wink: :wink: )

A możesz mi podac wymiary kuchni?

PS: mnie tez wydaje się to wysoką sumą - kuchnie masz wszakże prostą bez wydumek jakichś ale ja nie znam się na stołecznych realiach

Myszasta, w Warszawie to mniej więcej takie ceny są :roll:

Brat robił b. podobną zabudowę z miesiąc temu i wyceny miał podobne. Moja kuchnia nieco inna, ale wymiarowo zbliżona, fronty też w drewnie i również wszystkie wyceny miałam 15-17 tys.

Nie robiliśmy wycen w dużych studiach, raczej małe firmy lub warsztaty stolarskie.

Przypuszczam, że jeśli chcesz taniej, to trzeba się gdzieś dalej-dalej poza Warszawę udać :wink:

PS. W witrynce nr 9 zrezygnowałabym z 2 najniższych szufladek, tych co się na blat otwierają. Zawsze w trakcie gotowania coś ląduje akurat na trasie otwierania tych szufladek.

Wszystkie szuflady poza tymi w witrynie samodomykające się. Czu słusznie wydaje mi się że to dużo?

http://img253.imageshack.us/img253/5796/kuchnia2gg0.jpg

http://img253.imageshack.us/img253/5796/kuchnia2gg0.ba993d8f66.jpg[/img]

Zwróć uwagę na szafki 8 , 12 sa otwarte jeżeli wnętrze szafki ma być wykonane z forniru + lakierowanie oraz bok lewy do szafki nr 12 to cena wydaje mi sie ok

Witaj Myszasta!

Rozumiem, że to cena samych szafek. Z czego masz blat?

Mam podobną kuchnię o wym. 2x3,6 i wyceniona na 8360 pln, z montażem.

materiał to mdf, fronty też tylko jakieś frezowane,nie wiemy jeszcze jaki wzór,

szuflady podblatowe - 3x tandembox, dolne metabox.

jeśli wszystkie szuflady ( ja mam ich 12) chciałbym w systemie tandembox

to koszt około 300 pln/szt. Warte przemyślenia - dożywotnia gwarancja na szuflady.

jak się nauczę to wkleję zdjęcie projektu. :wink:

pozdrawiam

[/img]