Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile kosztowały wasze kuchnie...

helism

Recommended Posts

My do siebie bierzemy kuzyna Żony ze Śląska. Robił już kuchnie w naszym poprzednim mieszkaniu i w domu Teściów. Teraz 2 naszych znajomych u niego robi swoje kuchnie.

Ceny wychodzą u niego o wieeeele lepiej, niż u lokalnych, warszawskich sprzedawców. Oczywiście wszystko na Blumie, Hettichu itp. , żadnej lipy. Dla przykładu u jednej z koleżanek, co teraz będzie montował: poszła do RUSTa i krzyknęli 100 000 (tak tak - STO tysięcy!), a Michał wycenił to na ok. 45 000. Różnica jest, prawda?

Niestety branie warszawskich wykonawców jest tylko dla bogaczy :lol:

Mam pytanie, jak ma kuzyn zony na imię?

Bo nasz wykonawca kuchni mówił coś o tym, że robił teraz kuchnię w W-wie za ponad 40 tys, może to ten sam :roll:

• Odpowiedzi 933
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Swoja drogą Depi co to za KUCHNIA za 100.000zł :o :o :o

Oj są takie np. w stylu angielskim lub prowansalskim

http://img180.imageshack.us/img180/5814/20080831203431lq3.jpg

http://img205.imageshack.us/img205/7857/20080831203542pf5.jpg

Na razie jeszcze na projekcie ale już niedługo realizacja ,kuchnia ogromna blaty z kompozytu ich długosć w jednym ciągu to 14 mb.nie licząc kredensu ,wyspy oraz stołu, ze wszystkimi bajerami zaczynajac od systemu szuflad tandembox kończac na servo-drive Ale w sumie 100 nie pękła :wink:

o rany.. :o :o a ja szukam kuchni (ze sprzętem! lodówka, mikrofala, zmywarka, kuchenka i zlew oczywiście) w okolicach 10 tys.. (mam 6,5 m2 kuchni zabudowanej w U z szafkami wiszącymi z jednej tylko strony)

gdzie za taką cenę znajdę w miarę ok meble?

Ja się zmieściłam ze sprzętem i meblami w 10 tys. (bez lodówki wprawdzie a mikrofalę dostaliśmy w prezencie za zakup całego sprzętu w jednym sklepie internetowym). Meble z BRW - wykorzystałam częściowo promocję na meble kuchenne, akurat nam pasowały te, które były w promocji (tyle, że ta promocja była tylko na niektóre szafki ale i tak wyszło taniej sporo...) Kuchnia ok. 7 m2. zabudowana w U, szafki wiszące z dwóch stron.

o rany.. :o :o a ja szukam kuchni (ze sprzętem! lodówka, mikrofala, zmywarka, kuchenka i zlew oczywiście) w okolicach 10 tys.. (mam 6,5 m2 kuchni zabudowanej w U z szafkami wiszącymi z jednej tylko strony)

gdzie za taką cenę znajdę w miarę ok meble?

Według mnie mało realne żeby ze sprzętem wyrobic sie w 10 tyś ale jek sie mocno chce :wink: Ja tez robiłem jak najtaniej ale w trakcie prac a to przydałby sie magic corner a to szuflady w system tandembox a to do wszystkich frontów spowalniacze gazowe A to boki widoczne z forniru lakierowane a to oświetlenie ech dobrze że zrobiłem sam bo bym z torbami poszedł :lol:

Nasza kuchnia kosztowała 12 tyś, ale w tej cenie są jeszcze dwie szafki łazienkowe i czarne szkło klejone do ściany, wszystko robione przez lokalnego stolarza. Fronty to fornir dębowy bejcowany, blaty laminowane, okucia Blum, jedno cargo, jedna roleta alu, układ i rozmiar szafek widać na zdjęciach.

http://images23.fotosik.pl/245/a69ad6f3dd3d5dfam.jpg

http://images24.fotosik.pl/246/a87b399f60ea15e1m.jpg

http://images30.fotosik.pl/246/7ae015d18518b4d6m.jpg

Hazi fornir dębowy bejcowany ale na co? bardzo mi się ten kolor podoba :p

Bardzo proszę o namiary :p

moze macie kogos sprawdzonego z krakowa lub okolic?

Moja kuchnia jest stad:

http://popialo.wizytowka.pl/

Maly zaklad.Niedrogo ale porzadnie. Kuchnia 4 m kosztowala 3,5 tys, a troche bajerow w srodku mam. Firma spod Oswiecimia, wszystko zalatwialam faksem i telefonicznie. Oplacalo mi sie je wiezc kilkaset kilometrow...

jak czytam te wyceny,to naprawde....wierze ,ze chyba jednak silniej sie przeziebilem niz jest faktycznie...

moje 7 m.kw. zabudowy -to ceny bez agd i blatu od 16-19 000!!!region mazo....ale za 3700 to ja szafke sobie moge kupic ale nie kuchnie....niezle jaja...

...no wlaśnie... u mnie 18tys za 6,5mb szok! :o

Bardzo proszę o Waszą opinię na temat wyceny kuchni:

Fronty: białe, wysoki połysk.

Bez bajerów:)

Szafki dolne:

1*40 - 3 szuflady zwykłe

1*szafka z szufladą zabudowa kuchenki

1*40 -4 szuflady zwykle

1*60 pod zlew

1* 60

Szafki górne:

2*40

1*nad okap

1*60

1* 60 blumy, szyba mleczna w ramce aluminium

2*60 (wys.30)

1 półka na mikrofale

4* małe szufladki (na przyprawy)

plus blaty, cokoły, kilka halogenów, blaty oraz składany mały stolik/blat

Wycena jaką dostałam to 4700.

Odrobine taniej wyliczyli mi to w BRW, ale bez szufladek, stolika, halogenów. No i minus jest taki, że w kącie kuchni mam komin i trzeba sprytnie go obudowac szafką (to zrobią mi w opcji 1) albo ratowac się półśrodkiem czyli panelem maskującym (opcja w BRW).

Z góry dziekuje za pomoc:)

Bardzo proszę o Waszą opinię na temat wyceny kuchni:

Fronty: białe, wysoki połysk.

Bez bajerów:)

Szafki dolne:

1*40 - 3 szuflady zwykłe

1*szafka z szufladą zabudowa kuchenki

1*40 -4 szuflady zwykle

1*60 pod zlew

1* 60

Szafki górne:

2*40

1*nad okap

1*60

1* 60 blumy, szyba mleczna w ramce aluminium

2*60 (wys.30)

1 półka na mikrofale

4* małe szufladki (na przyprawy)

plus blaty, cokoły, kilka halogenów, blaty oraz składany mały stolik/blat

Wycena jaką dostałam to 4700.

Odrobine taniej wyliczyli mi to w BRW, ale bez szufladek, stolika, halogenów. No i minus jest taki, że w kącie kuchni mam komin i trzeba sprytnie go obudowac szafką (to zrobią mi w opcji 1) albo ratowac się półśrodkiem czyli panelem maskującym (opcja w BRW).

Z góry dziekuje za pomoc:)

Nie wiem czy ja mam jakiegoś pecha, ale większośc moich pytań na tym forum pozostaje bez odpowiedzi :(