cooky.gdynia 12.09.2008 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 2004 r. 6mb z blumami same szuflady metabox 10kzł. (bez AGD) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 22.09.2008 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 co najbardziej podraża koszt mebli? blumy? jakies niestandardowe wymiary szafek ? (pytanie co jest standardem?) szuflady ze spowlaniaczami? hamulce do szafek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroclawianka 22.09.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 co najbardziej podraża koszt mebli? blumy? jakies niestandardowe wymiary szafek ? (pytanie co jest standardem?) szuflady ze spowlaniaczami? hamulce do szafek? Na pewno naturalna okleina - fornir jest bardzo droga ,u mnie wyszedł drogo cały osprzęt hetticha no i w każdej szafce albo kosze wysuwane hetticha albo inne np wkład na sztućce hetticha , sortownik do śmieci hettiche , szafka do narożnika podwójna wysuwana hetticha , w jednej szafce mam jakieś słoiki na przyprawy hetticha ,specjalna szuflada hetticha na talerze itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 22.09.2008 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 szuflady na spowalniaczach, carga, magicornery itp. za 1 szufladę tandembox liczą niektórzy od 300-600 zł, a najgorsze jest to, że mechanizm można mieć za 120 zł (gdy się potrafi samemu zamotnować). a jak patrze na to co mam w tych meblach, to montaż wydaje się śmiesznie prosty. jedną szufladę już rozkręciłam i skręcałam rękami. mam też1 cargo. nigdy więcej. wg mnie totalnie nieprzydatny bajer. na butelki za szerokie bo się telepią i przewracają, na inne rzeczy za male. w zwykłej szafce można pomieścić dużo więcej. chyba bym się pochlastała przy czyszczeniu drucików, gdybym uległa pani w sklepie i dała się namówić na magicorner za 1000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 22.09.2008 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 co najbardziej podraża koszt mebli? blumy? jakies niestandardowe wymiary szafek ? (pytanie co jest standardem?) szuflady ze spowlaniaczami? hamulce do szafek? 1. W zasadzie wszystko co napisałeś może "przedrożyć" koszt mebli kuchennych. Na samych blumach, w porównaniu do innych firm (nawet juz przy Hettichu), róznica w końcowej cenie mebli może być wyższa o kilkadziesiąt procent. W samym Blumie system otwierania szuflad w jednej tylko szafce może kosztować kilkaset żlotych do 1000, ale może np przy elektrycznych domykaczach kosztować i ponad 2000zł. Magic corner można kupić już za 800zl ale szuflady narożne to koszt samego systemu nawet 2tys. 2. Dzisiaj każda szafka , która nie ma frontów "gotowych" jest w zasadzie niestandardowa. Inaczej kosztuje indywidualne zrobienie 60' w mdf foliowanym,inaczej fornir, inaczej wiórówka a jeszcze inaczej massiv w egzotyku. Gotowce kupuje się z katalogu i tu nie ma o czym mówić. Dotyczy to także wykończenia powierzchni. Nawet wysoki połysk kosztuje w zależności od rodzaju powłoki. Tzw. gloss 60% jest o połowę tańszy od 80% a 90% kosztuje prawie jeszcze raz tyle. 3. Skrzynka może być wykonana, z gotowego wióra, ale może być lakierowana, fornirowana, foliowana. Obrzeża mogą być drewniane, na taśmie z Reimana,oklejona gotowym obrzeżem pvc.To samo dotyczy frontów. 4. Każda szafka nietypowa np płytsza stojąca, bardzo długa , witryna, czołowa to więcej czasu na opracowanie a więc znowu większe koszty. Wyposażenie i rodzaj szuflad może podnieść koszt tych elementów nierzadko o 100%.. Jak dołożysz do tego rodzaj blatu ( nawet laminaty mają ceny mocno się różniące między sobą) to okaże się , ze kuchnia kosztuje np. 10tys ale podobnie wyglądająca , niemal nie rózniąca się na pierwszy rzut oka, zaledwie 5tys. Pomijam oczywiście sytuację kiedy technologicznie nie można czegoś wykonać z materiału z tej kuchni za 5 tys. Pozostałe koszty jak montaż w tym samym pomieszczeniu specjalnie cenowo od siebie w obu kuchniach( za 10 i 5 tys) nie będą odbiegały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaw7 18.10.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2008 Hazi bardzo proszę o namiary na stolarza.Kuchnia śliczna,pozdrawiam,Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 20.10.2008 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Nasza zamówiona 2 tygodnie temu: meble 7000 i sprzęty 6500 (lodówka zostaje stara).http://www.packdruk.com.pl/_upload/kmyszka/82.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 20.10.2008 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 (...) 2. Dzisiaj każda szafka , która nie ma frontów "gotowych" jest w zasadzie niestandardowa. Inaczej kosztuje indywidualne zrobienie 60' w mdf foliowanym,inaczej fornir, inaczej wiórówka a jeszcze inaczej massiv w egzotyku. (...) Co do zróznicowania cenowego w zalezności od materiałow, to pełna zgoda. Pytanie zaś, co oznacza front gotowy? Znam od strony kulis dwa spore zakłady produkujące fronty i prawdę mówiąc pojęcie front standardowy czy tez gotowy to czysta abstrakcja. Zadna z firm nie ma dwóch linii, z czego na jednych "jedzie" ciagle standardówka, a na drugiej inne wymiary czy kształty. Firmy nie produkują standardów na magazyn, bo to jest finansowe samobójstwo. Pojęcie standardu wprowadzono niejako dla uzasadnienia paradoksalnie wyższej ceny niestandardu Każde przestawienie linii, nawet powrotne na standard wymaga tego samego nakładu pracy. Jesli zaś ktoś uwierzy, że zrobienie frontu 20cmx200cm wymaga większego nakładu prądu i wody no i za to zapłaci, to biznes jest niezły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suire 22.10.2008 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Możę nie powale na kolana ceną,ale jeśli wątek dotyczy ceny kuchni to się odezwę Moja kuchnia IKEA razem ze sprzetem(kuchnia,zlew,zmywarka)wyniosła ok 7 tys. Jkość mebli Ikea jest OK.Używam od ponad roku. W przyszłości może dorzucę sobie jeszcze trochę szafek,cokolik i okap, ale to co mam na razie wystarcza. Szkoda,ze nie robią szafek narożnych z szufladami.To jest świetny pomysł.Ale taka obudowę można zrobić u innego stolarza,a same fronty dokupić w Ikea. http://images25.fotosik.pl/286/0733d298994ee494.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 22.10.2008 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Nasza zamówiona 2 tygodnie temu: meble 7000 i sprzęty 6500 (lodówka zostaje stara). http://www.packdruk.com.pl/_upload/kmyszka/82.jpg czy to nie Ikea Adel? to witam w klubie u mnie będzie montowana za tydzień, mam nadzieję, że się nie zawiodę na niej... cena kuchni (dość sporo tych szafek, zabudowa w kształt litery U, dwie narożne, witryna z żaluzją, komin na piekarnik i mikrofalę, dodatkowa szafka na pralkę, małe cargo, wszystkie szuflady i szafki ze spowalniaczami, obudowa pieca, oraz dwie poziome szafki w tym jedna z frontem ze szkła) + płyta, zlew, piekarnik i zmywarka (Ikea by Whirlpool) = ok. 12 tys zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 23.10.2008 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Moja kuchnia z BRW, montaż w połowie listopada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 23.10.2008 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Moja kuchnia z BRW, montaż w połowie listopada. no patrz, dałabym sobie wszystko uciąć, że to Adel bardzo podobne. a jakie to fronty z BRW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 23.10.2008 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Fronty Telesto wiśnia złota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika14 23.10.2008 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Mnie wycenili kuchnie na 30tys http://lh6.ggpht.com/majet73/SQDzc5CS-KI/AAAAAAAAAEs/qCMfcVgs4qc/s400/7.jpghttp://lh4.ggpht.com/majet73/SQDzhEUTWuI/AAAAAAAAAE0/Az13khi3l9k/s400/8.jpg Wysoka zabudowa mdf czarny lakier, szafki gorne wiszace tez. Generalnie czarny lakier plus jablon indyjska lakierowana na wysoki polysk. W tej cenie zawiasy i szuflady bluma, cargo szer 30cm, oprocz mebli dodatkowa witryna fornirowana wewnatrz i na zewnatrz. Oswietlenie pod szafkami i wewnatrz szklanych wiszacych szafek i sortownik odpadow 3 czesciowy. I jeszcze szyba na sciane za plyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 23.10.2008 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 świetna kuchnia, bomba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 24.10.2008 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Mnie wycenili kuchnie na 30tys http://lh6.ggpht.com/majet73/SQDzc5CS-KI/AAAAAAAAAEs/qCMfcVgs4qc/s400/7.jpg http://lh4.ggpht.com/majet73/SQDzhEUTWuI/AAAAAAAAAE0/Az13khi3l9k/s400/8.jpg Wysoka zabudowa mdf czarny lakier, szafki gorne wiszace tez. Generalnie czarny lakier plus jablon indyjska lakierowana na wysoki polysk. W tej cenie zawiasy i szuflady bluma, cargo szer 30cm, oprocz mebli dodatkowa witryna fornirowana wewnatrz i na zewnatrz. Oswietlenie pod szafkami i wewnatrz szklanych wiszacych szafek i sortownik odpadow 3 czesciowy. I jeszcze szyba na sciane za plyta. a zdradz proszę jakiej wielkosci masz okno w kuchni. Bede miała okno 2,7 x 1,5 i zastanwiam się, czy nie za duże. Kuchnia bardzo fajna, nie podoba mi się jedynie sufit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika14 24.10.2008 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Okno bodajze szerekosci 180cm, ale nie dam sobie glowy uciac bo nie mam przed soba projektu. Zdjecia, ktore wkleilam to wizualizacja kuchni, wrzeczywistosci jest dzielone na pol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 24.10.2008 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Monika14, super kuchnia.A jaka to firma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika14 25.10.2008 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 ellaj, to jescze nie kuchnia tylko wizualizacja. Teraz architekci maja takie programy, ze wyglada to naprawde realnie. Kuchnia bedzie w takim ukladzie ale inny fornir.Meble zamowilam w firmie Kuchnie Guzowscy. Montaz mam umowiony na 11 grudnia. Jak tylko bede miala kuchnie pokaze efekt koncowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 25.10.2008 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Monika kuchnia super ... jestem bardzo ciekawa efektu końcowego . Małe pytanie, czy piekarnik i mikrofala są takie szerokie czy to efekt wizualizacji szerokokątnej?? Ps. Rozumiem że cena za same szafki, bez agd.?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts