Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile kosztowały wasze kuchnie...

helism

Recommended Posts

tofee ikrofala i piekarnik normalnych rozmiarow, to sprawka programu do wizualizacji. A kuchnia bedzie kolorystycznie dokladnie taka jak z Rusta jablon indyjska plus czarny lakier i blat z czarnego granitu. Cena za same meble bez agd. Wlasnie za czynam kupowac agd bo jak jeczcze waluta pojdzie w gore to i sprzety pewnie tez.

• Odpowiedzi 933
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Arctica napisał:

Chyba będę niestandardowa, moja kuchnia bez Bulm-ów, bez samodomykaczy, bez cargo . Jedna ściana dł. 2,70 m zabudowana do sufitu (lodówka, piekarnik i dwie duuuuuuże szafki) i ok. 6,50 m zabudowy tylko dolnej. Mdf wenge, relingi i ten grubszy blat (niezaoblony). Cena za meble 5000 i to koło Wawki .

Bardzo ladny ladna kuchnia, jak widac licza sie nie tylko pieniadze ale przede wszystkim pomysl:slicznie dobrane dodatki.

Brava :D

cześć

U mnie narazie wizualizacja kuchni. Wycenę mam z firmy KROFAM z Krosna.

Niemało - ponad 20.000zł bez sprzętu i już wiem że mieli podwyżkę 20 %. :-?

Kolor będzie inny - brąz. Cargo duże, szuflady - blum. Kuchnia szer. przy oknie 4 m, boki zabudowane - 2 metry z każdej strony. Fornir.

Acha - stół we własnym zakresie.

Może ktoś zna z Podkarpacia kogoś tańszego ?????

http://foto3.m.onet.pl/_m/8b9348cc30952c09494587216fb801df,10,19,0.jpg

http://foto3.m.onet.pl/_m/1421ca21456a20dd0eafbb94537defa3,10,19,0.jpg

• 2 months później...
Witam wszystkich.

Mam ofertę mebli kuchennych z MDF za nieco powyże 8mb wycena jest na 8 tys. Jest to cena razem z montażem wszystko na gotowo. jest to cena netto tzn bez faktury. Moje pytanie jest takie czy jest to normalna cen czy może szukać dalej. Jakie są u Was ceny?

Ale jaki MDF? Może być lakierowany, może być oklejany na gorąco, szafki i szuflady ze spowalniaczami lub bez jakieś badziewia podnoszące cenę typu cargo etc etc etc.

My za kuchnie z MDF lakierowanego, boki które graniczą z salonem (kuchnia otwarta) także z MDF lakierowanego, wszystkie szafki i szuflady ze spowalniaczami, dwa słupki na lodówkę i piekarnik. Z montazem na gotowo 12 000. Ten sam zestaw ale MDF oklejany (nie lakierowany) 8000-9000.

Mieliśmy u siebie trzech gości od kuchni. Zasadniczo wszyscy mieli +-500 pln te same ceny. Czyli koło 9000 MDF okleina i 11-12 MDF lakier.

moja kuchnia będzie zabudowana w kształcie litery L + gruby blat 4 cm + oswietlenie podszafkowe 3 punkty + 3 wielkie szuflady ze spowalniaczami i 2 szafeczki cargo + uchwyty + mleczne szklo w 2 szafkach + boki w 2 miejscach takie jak fronty + obudowana zmywarka i obudowany okap teleskopowy + duża szafa na przedpokoj z lustrami i jednym bokiem takim jak front z drzwiami suwanymi indywidualnie zaprojektowana wyszło w sumie 9100 z montażem

moja kuchnia będzie zabudowana w kształcie litery L + gruby blat 4 cm + oswietlenie podszafkowe 3 punkty + 3 wielkie szuflady ze spowalniaczami i 2 szafeczki cargo + uchwyty + mleczne szklo w 2 szafkach + boki w 2 miejscach takie jak fronty + obudowana zmywarka i obudowany okap teleskopowy + duża szafa na przedpokoj z lustrami i jednym bokiem takim jak front z drzwiami suwanymi indywidualnie zaprojektowana wyszło w sumie 9100 z montażem

to nie jest drogo

• 1 month później...
Szczerze to nie ciekawy ten projekt :/ Wygląda jak kuchnia dla chirurga hehe. Te dwie wiszące szafki po obu stronach okna są nie trafione. Poza tym wyobraź teraz sobie jak się nabiegasz od lodówki do kuchenki ;] Ja rozumiem,że są pewne zasady, według których powinno się projektować kuchnie ale trzymanie się ich tak strasznie sztywno (bez inwencji twórczej) powoduje, że powstają takie dziwolągi :) Albo może ja się nie znam? Bo w sumie jako projektant kuchni dopiero zaczynam przygodę, ale jakieś ogólne wrażenie estetyczne posiadam (lic. plastyczne + ins. wzornictwa).

no i cena kosmos. u stolarza mogłabyś zrobić za połowę ceny, tylko wystarczy poszukać. każdy salon kuchenny bierze ekstra kasę, za samo słowo salon w szyldzie.

zgadzam się -ja wyceniałam moją kuchnię w 2 m-scach. W obu pokazałam identyczny projekt, i w obu wybrałam identyczne fronty, carga, okucia i blat, i co? w "salonie kuchennym" powiedziano mi 13,5tys, natomiast u stolarza 8,5tys -Łatwo się domyślec, którego wykonawcę wybrałam :)

Wiesz adadis, ja wogóle niewiele biegam po kuchni.

Nie wiem czemu uważasz, że to kuchnia jak dla chirurga. Może chodzi Ci o kolor ? Napewno nie będzie taki jak na tych zdjęciach, lecz ciepły brąz.

Miałam też inny projekt ze słupkiem przy tej ścianie co stoik, ale nie wyobrażałam sobie wchodzenia do kuchni przy takiej grubaśnej zabudowie (ponad 60 cm).

Poza tym teraz też mam podobnie ustawioną lodówkę i nie narzekam.

Zawsze to kilka kalorii spalonych przy okazji. :wink:

no i cena kosmos. u stolarza mogłabyś zrobić za połowę ceny, tylko wystarczy poszukać. każdy salon kuchenny bierze ekstra kasę, za samo słowo salon w szyldzie.

zgadzam się -ja wyceniałam moją kuchnię w 2 m-scach. W obu pokazałam identyczny projekt, i w obu wybrałam identyczne fronty, carga, okucia i blat, i co? w "salonie kuchennym" powiedziano mi 13,5tys, natomiast u stolarza 8,5tys -Łatwo się domyślec, którego wykonawcę wybrałam :)

A kto Ci zrobił ten projekt? Studio?

Niestety racja :)

Zrobiłam wycenę planowanej przez siebie kuchni: biały lakierowany mdf, blaty postformingowe orzech, same szuflady dolne; 5 metrów szafek dolnych + 2 metry górnych (pełnych) i wyniki wyceny:

1. małe studio kuchenne w centrum handlowym - bez ekspozycji - 7500

2. małe studio kuchenne z ekspozycją - 7500

3. bardzo duże studio kuchenne z imponującą ekspozycją i domami pokazowymi - 12000

i ewenement w dzisiejszych czasach - podejście od klienta w dużym studiu kuchennym ze sporą ekspozycją: pan nawet nie zapytał o konkrety, tylko machnął ręką w kierunku żółtych mebli i stwierdził "takie jak tam to ze 12000".

Zamówię meble w mniejszym studiu, bo w nim 1) nie widzą problemu w niestandardowych szafkach, zabudowach grzejnika itd; 2) mają krótsze o ok. 2 tygodnie terminy realizacji.

W każdym studiu bez wyjątku pokazywano mi ten sam wzornik frontów i kolorów, potwierdzano też, że są polskiej produkcji. Po co więc mam płacić więcej?

W obu pokazałam identyczny projekt, i w obu wybrałam identyczne fronty, carga, okucia i blat, i co? w "salonie kuchennym" powiedziano mi 13,5tys, natomiast u stolarza 8,5tys -Łatwo się domyślec, którego wykonawcę wybrałam :)

A kto Ci zrobił ten projekt? Studio?

Nie -sama zrobiłam w PRO100 :)

Ma to wyglądac mniej wiecej tak: fronty zebrano ciemne, korpus heban, górne fronty -szkło+alu, wyżej biały polysk MDF. Razem 7 mb zabudowy:

http://images38.fotosik.pl/35/035fd6ba8453857f.jpg