2112wojtek 09.05.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Za m2 naturalnie -front dąb bielony modyfikowany to dziwne wyliczenie, bo zazwyczaj licza sobie metr biezacy nie kwadratowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
botanika 10.05.2006 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 przepraszam,oczywiście mb a nie m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 10.05.2006 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 przepraszam,oczywiście mb a nie m2 meble kuchenne za mb? nic nie czaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 10.05.2006 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 przepraszam,oczywiście mb a nie m2 Trudno jednoznacznie powiedziec, bo nie wiem czy to ma byc prosty front czy troche "powyginany" no i zalezy w jakim rejonie Polski to robisz. Ale IMHO za mb prostych szafek w okleinie , wykonczone paroma warstwami poliuretanu to ani nie malo ale nie super zdzierstwo. Za te cene znajdziesz tez wykonie z prostym frontem litym. Ale wszystko zalezy jak to zrobione i co to faktycznie jest. Coraz rzadziej dzisiaj stolarze indywidualne meble przeliczaja jako srednia cene za mb , tak jak sie robilo przy modulowej masowce na mdf-ie. Jest to nieadekwatne do faktycznej ceny gotowego mebla.Inaczej musi policzyc za metr szafek z szufladami, inaczej za cargo a inaczej za zwykla szafke czy szafke szkolna, z czego zrobione sa korpusy i boki itd. Jesli masz projekt , lub robi pod projekt to powinien Ci wyliczyc za calosc i w razie czego rozbic cene na poszczegolne skladowe.Dobry stolarz robi, projekt w 2 czasem nawet 3 wariantach frontow i do tego podaje ceny / np na foliach, innych lakierach, polysku itp./Nie daj sie zwodzic jakims przelicznikiem, bo facet musi wyjsc na swoje a jak nie masz projektu to gdzies maly zysk bedzie musial sobie nadrobic, albo Ty sie raczej predzej dasz zrobic w konia. Chyba ze mowimy o gotowcach ale to i tak Twoje dane sa niepelne , zeby ocenic wydatek. Dla przykladu i porownania w Ikea szafki w okleinie debowej wyk. rustical za 0,8mb gora - dol bez blatu zaplacisz ok ok 1300zl czyli ok 1625 za mb.Za lity dab/fronty + blat/ cena bedzie ok 2300-2400 za mb . Ocen wiec teraz cene sama. Z reguly uslugowcy sa tansi od Ikea i lepsi jakosciowo ale wszystko zalezy od tego co to ma byc konkretnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzeniu 17.05.2006 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Czy juz zrobilas ta kuchnie?Jesli nie to moze polece ci kogos tanszego.Pozdrawiam.aha wawa i okolice oczywiscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 17.05.2006 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 w naszych okolicach (bochnia) średnia cena to 1000 zł za mb (góra i dół ). Skąd ty jesteś botanika?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
citizen girl 03.08.2006 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Czy juz zrobilas ta kuchnie?Jesli nie to moze polece ci kogos tanszego.Pozdrawiam.aha wawa i okolice oczywiscie. A może mógłbyś Grzeniu polecić mi tego stolarza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yvett 04.08.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Mam meble kuchenne właśnie z bielonego dębu modyfikowanego, około 6,5 mb. Z tym, że szafek górmych trochę mniej, niektóre przeszklone, jedna z roletą, okucia też blum, głównie szuflady, cargo - kosztowały rok temu 12tys. wydawało mi się dużo - ale wygląda na to, że Twoje są droższe.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAC II 09.08.2006 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Czy juz zrobilas ta kuchnie?Jesli nie to moze polece ci kogos tanszego.Pozdrawiam.aha wawa i okolice oczywiscie. także poproszę namiar... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena Dziubińska 09.05.2007 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Hej wszystkim , chciałma się dowiedzieć ile teraz wydaje sie na meble kuchenne , chce podkreślić że ja już zamówiłam i pani wyceniła mi na 9 tyś nie wiem czy to dużo czy mało ,zaznacze jeszcze ze mój wymar kuchni to 10m2, fronty mdf kolor wenge . Bardzo prosze napiszcie i pokzujcie swoje kuchnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 09.05.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Hej wszystkim , chciałma się dowiedzieć ile teraz wydaje sie na meble kuchenne , chce podkreślić że ja już zamówiłam i pani wyceniła mi na 9 tyś nie wiem czy to dużo czy mało ,zaznacze jeszcze ze mój wymar kuchni to 10m2, fronty mdf kolor wenge . Bardzo prosze napiszcie i pokzujcie swoje kuchnie.. Hmmm ... 10m2 czy 10mb? Za 7,5 mb oraz dodatkowy barek 1,2 mb mam wycene kuchni na 24.000 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena Dziubińska 09.05.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 bardzo dziękuje za odpowiedz , z jakimi frontami jest twoja kuchnia i jakie masz blaty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 09.05.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 bardzo dziękuje za odpowiedz , z jakimi frontami jest twoja kuchnia i jakie masz blaty... Frony to lakierowany MDF, a blaty nie sa w cenie. Dopiero nad nimi mysle. Natomiast to co najbardziej wplywa na cene to carga, magic corner, szuflady z ogranicznikami, troche punktow swietlnych i to, ze caly sprzet jest w zabudowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Makary 09.05.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 meble (mdf, kolor wenge, blaty mdf grube), wysokie (180 cm) cargo 40 cm, zabudowa lodowki, 40 szuflady, narozna 90x90,20 cargo niska,60 zmywarka zabudowana, 20 cargo niska, narozna 90x90 (z kolem obracanym), 40 z koszami wiklonowymi, 60 zabudowany piekarnik+plyta, 60 szuflady + 2 wiszace (40 x 80) =7000,00 pln, agd+zlew=6000,00 pln. wszystko dostarczane i montowane przez pana robiacego kuchnie - my skladamy projekt mebli, podajemy modele agd, ktore chcemy i odbieramy wszystko zrobione,podlaczone,dzialajace.lacznie 13 000,00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuuska1 09.05.2007 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Moja kuchnia to też 10 m , mam dopiero projekt mebli- płyta mdf ,lakierowane wys.połysk, część górnych szafek (4) jest aluminiowa -szkło mleczne. Wyceniono na 7 tyś. Zdjecie projektu mogę ci wysłać na meila bo tu nie umiem wklejać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
liwia 09.05.2007 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Mam właśnie meble zamontowane od kilku dni. Cena 5200zł, fronty fornirowane zebra pasiak + fornir dąb bielony, blat z Lupusa, 8 szuflad z Bluma 2razy3 po 90 cm i dwie 60cm pod piekarnikiem, szafki stojące 60cm z pólkami 2 sztuki i jedna pod zlewem 60cm. Uchwyty są wpuszczane w fronty.(11zł szt) Szafki wiszące kwadraty 10 sztuk 40*40 i 4 szafki mniejsze szklane w aluminiowych ramkach. Kuchnia 10m2 zabudowa w kształcie litery L, razem z lodówką. Do tego zmywarka bosch do zabudowy, piekarnik elektrolux, płyta gazowa amica, okap Amica zlew franke. Bez zabudowy mikrofala zelmer. Sprzęt 5500zł. Lodówki nie kupowałam bo jeszcze nie mieszkam. Odwiedziłam kilka jak nie kilkanaście kuchennych "salonów" ze swoim projektem i najtańszą wycenę jaką znalazłam to 8600zł.(wersja podstawowa np.bez moich wymarzonych uchwytów) Ponieważ dotarłam do producenta frontów i obliczyliśmy z mężem że koszt materiałów na naszą kuchnię to około 2500zł, znależliśmy taniego nie reklamowanego się stolarza który po raz pierwszy robił nowoczesną kuchnię i nie zarobił na niej 400 %. Wyczerpałam temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ariakan 10.05.2007 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Kuchnia 10m2, nie wiem ile bierzących, zabudowa w podkowe czyli sporo. Drewno, olcha barwiona na orzech. Całość 25 tys. Meble 14, sprzęt 11. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 10.05.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Kuchnia 14m2. Meble 5000PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galaktyka 10.05.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Kuchnia w "U" - 8m2 - 5500zł fronty brw-traffic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 10.05.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Bardzo prosze napiszcie i pokzujcie swoje kuchnie.. Zabudowa w literę L - 260 cm + 240 cm (mniej więcej), fronty lakierowany mdf, blaty postforming (ale krótszy bok niestandardowy, docinany z blatu szer. 120 cm), jedno małe cargo, 3 szuflady. Górne szafki raczej nietypowe (w tym jeden słupek), generalnie dość kombinowane wymiary szafek - koszt 8 tys. (w tym montaż). Osobno oczywiście koszt AGD do zabudowy, ale podłączone wszystko przez meblarzy w ramach montażu (tylko do płyty gazowej współpracujacy gaziarz z uprawnieniami przyjechał). pozdrawiam zielony_listek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts