elais 18.04.2009 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Nam policzył blat z laminatu zarówno w tej wersji z fornirem jaki z MDF... a na co zwracać uwagę przy wyborze blatu???Musi być odpowiedniej grubości... a ile przeważnie kosztuje z metra blat z laminatu? a ile np. z tworzywa kompozytowego? ja będę potrzebowała ok. 4m2 blatu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 18.04.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Nam policzył blat z laminatu zarówno w tej wersji z fornirem jaki z MDF... a na co zwracać uwagę przy wyborze blatu???Musi być odpowiedniej grubości... a ile przeważnie kosztuje z metra blat z laminatu? a ile np. z tworzywa kompozytowego? ja będę potrzebowała ok. 4m2 blatu... Nie wiem, ile kosztuje metr, ale jakieś grosze. Ja kupowałam Pfleiderer - chyba ten najdroższy model (38mm grubości, kolekcja premium, profil C - z zabezpieczeniem przeciwwilgociowym) i cena za 4,10m (takie mają długości blatów i tak się kupuje) kosztuje ok. 250zł (ceny mają od 200 do 250zł). Z czasem chcemy zmienić na kamienny lub z konglomeratu kwarcowego, ale cena za blat z konglomeratu do naszej kuchni (4,20m) to ok. 5000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amatlea 18.04.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 dostałam wycenę kuchni. ok. 7 metrów bierzących, dwie szafki wiszące po 120cm na systemach Bluma aventos... 12 szuflad na systemach bluma, dwa kosze 15 cargo Rejs, kosz obrotowy w szafce narożnej, żaluzja aluminiowa, zabudowa zmywarki, mikrofala i piekarnik w słupku, listwy aluminiowe zamiast rolingów, blat zapomniałam, ale jakis normalny, ok. 300zł z metra.... koszt w MDF 7600zł, zaś w fornirze 12400zł... bardzo duża rozpiętość cenowa, chyba nie jest sens przepłacać za fornir, prawda? Wydaje mi sie, że cena jak na MDF jest ok, ale jak na fornir bardzo wysoka, czy wy też macie takie odczucia?Bardzo chciałam mieć kuchnie w fornirze...ale do 10tys...qrcze dlaczego ta cena w fornirze taka wysoka???? Czy MDF wygląda bardzo sztucznie??? http://images44.fotosik.pl/104/f4ccc8287a2b036em.jpg A z jakiego forniru liczyli Ci wycenę? Tak jak pisałam wyżej rozpiętość cenowa między różnymi fornirami jest spora. Jest jeszcze opcja taka, ze możesz zrobić dolne szafki w fornirze a wysoką zabudowę i górne szafki np. z lakierowanego mdf- np. waniliowego. Rozumiem, ze Ty pisząc mdf masz na myśli laminat ( tak się to chyba nazywa) przypominający drewno? Ja osobiście nie lubię laminatów i nigdy bym sie na nie nie zdecydowała. Ja obcięłam troszkę kosztu w kuchni np. kupując mikrofalę zwykłą i do niej szafkę z systemem aventhos - oszczędzony ok. 1000zł, bo mikrofala do zabudowy jest dużo droższa od zwykłej. Czy cargo masz ze spowalniaczami liczone? Bo jeśli tak to na tym też można zaoszczędzić. No a jak zaoszczędzisz odpowiednio dużo na innych rzeczach to możesz wziąć fornir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 18.04.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Amatlea, wycene miałąm z forniru egzotycznego Wenge Tak MDF to chyba laminat.... cargo mialm zwykłe liczone, takie z Rejsu za 80zł sztuka, a wiem, że śa jakieś po 300zł z systemami bluma... Avetosy muszę mieć do tych szafek górnych, bo są długości 120cm każda i jakiś zwykły siłownik tego dobrze nie podniesie... górne szafki nie są z forniru, bo jest szyba mleczna... nie wiem na czym można jeszcze przyoszczedzić... ale i tak jest duża różnica pomiedzy MDF a fornirem... a przecież powinna być mniejsza różnica... bo będę miaął ok. 8m2 forniru... fornir egzotyczny kosztuje ok. 400zł/m2, a MDF ok. 200zł/m2 z tego co sie orientuje, czyli na tych 8m2 powinno być 1600zł różnicy... no nic zadzwonie do wykonawcy i sie spytam... bo jestem po rudce po sklepach i MDF na prawdę wygląda sztucznie jak plastik, a fornir to co innego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 18.04.2009 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Ja osobiście nie lubię laminatów i nigdy bym sie na nie nie zdecydowała. Ja obcięłam troszkę kosztu w kuchni np. kupując mikrofalę zwykłą i do niej szafkę z systemem aventhos - oszczędzony ok. 1000zł, bo mikrofala do zabudowy jest dużo droższa od zwykłej. Czy cargo masz ze spowalniaczami liczone? Bo jeśli tak to na tym też można zaoszczędzić. No a jak zaoszczędzisz odpowiednio dużo na innych rzeczach to możesz wziąć fornir mikrofalę do zabudowy z mastercooka można mieć za ok 450 zł. jest taka wolnostojąca w inoxie, do której dokupuje się ramkę z inoxa i wygląda jak zabudowana. my na taką się zdecydowaliśmy, bo 1200zł za mikrofalę to lekka przesada. nas rok temu to tyle wyszło. koleżank a avansie dała za mikrofalę + ramka ok 500zł. wszystko zależy od okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 18.04.2009 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Ja kupiłam chyba najtańszą mikrofale do zabudowy firmy Samsung... Zaplaciłam ok. 850zł, a nawet fajniei wygląda...http://www.ceneo.pl/229267 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wallace 25.06.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 witamJa swoja kuchnie robilem sam,pierwszy raz w zyciu a wyszlo OK.Materialy zamawialem w firmie gdzie docinaja plyte na wymiar i gdzie ja oklejaja,blaty i fronty tez tam.Metaboxy,oswietlenie i zawiasy z hamulcem w sklepie.Co do mebli kuchennych,sa one w ksztalcie litery L 2m x 3m,zakonczone otwartymi polkami z dwoch stron na dole i u gory.Zlew w szafce naroznikowej(podnioslo to koszt blatu,gdyz wycinany jest z blatu 120 minimum 135cm dlugosci)boki standard z plyty wiorowej laminowanej 18mm,fronty mdf,blat standard 60 38mm grubosci,metaboxy i zawiasy bluma.Koszt kuchnii bez osprzetu AGD to 3000 ZL .p.s.Jeśli ktoś ma smykałke i lubi pomajsterkować to nie jest to takie trudne jak sie wydaje,trzeba miec podstawowe narzedzia i troche wolnego czasu.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 26.06.2009 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Nasza-fronty dębowe.W sumie niewielka-11.ooo Wkleje fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pabelo76 26.06.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Zgadza sie jak sie ma smykalke i czas mozna samemu zrobic meble http://lh5.ggpht.com/_52LV9OyXY3U/SfdZlkGX0NI/AAAAAAAAC9Q/6upxrDb9ZdM/s800/DSCF0836.JPG http://lh5.ggpht.com/_52LV9OyXY3U/SfdaAD6dSkI/AAAAAAAAC9w/TxS9XKOy5s8/s800/DSCF0834.JPG http://lh6.ggpht.com/_52LV9OyXY3U/SfdaNaThhjI/AAAAAAAAC-I/SpiQMoz2m1s/s800/DSCF0828.JPG http://lh6.ggpht.com/_52LV9OyXY3U/SfdaQDMCIII/AAAAAAAAC-U/t9wjmFRkP7s/s800/DSCF0827.JPG To co jest na zdjeciach kosztowalo mnie troche ponad 4 tys (bez AGD) i 2 tygodnie pracy wieczorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 26.06.2009 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Pabelo76 gratuluję pomysłu i talentu świetna kuchnia, wydaje się bardzo pojemna i praktyczna. Bardzo jestem ciekawa tej zabudowy do sufitu - jak wygląda wnętrze szafek? To długie, wąskie po prawej stronie to cargo? BTW tutaj najważniejsza jest właśnie ta smykałka, gorzej jak posiadany małżon zupełnie jej nie posiada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pabelo76 26.06.2009 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Ta sciana to nasz pomysl, od strony kuchni jest zabudowana a od salonu ma ksztalt luku. Dlatego tak jest to zrobione aby wejcie do salonu bylo szerokie, a w kuchni zmiescila sie lodowka. Wyglada to tak: http://lh4.ggpht.com/_52LV9OyXY3U/SKnZ_CtONsI/AAAAAAAABh8/tk6VkKLAPsg/s288/DSCF8869.JPG To dlugie waskie to prawie atrapa miesci sie tam tylko mop. A kuchnia rzeczywiscie jest bardzo pakowna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabon 27.06.2009 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 a co na ścianę? bo kafelki takie opatrzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 27.06.2009 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 pabelo76,ta zabudowana ściana jest super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martagena 20.07.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 bondzo83 a mozesz zdradzic jakiej szerokości masz w tej kuchni ramki aluminiowe na szafkach górnych???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
infra111 19.09.2009 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Witam Mam wyszczególnienie mebli do kuchni:- fronty drewniane firmy Drewpol- szuflady z samodomykaczami (3 szt.)- szafki z hamulcem żeby nie hałasowały- bez zadnych koszy ani cargo- korpusy płyta pazdzierz- 3 halogeny- 3 lampki zwykłe na górę- szafki srodek okleina w kolorze frontów ile może kosztować mb takiej kuchni? chodzi mi o + - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 20.09.2009 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 ja sie nie znam, ale może cenna jest informacja na temat ilości szafek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 29.09.2009 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Róznica w cenie MDF a fornir 5tyś. czy warto? 8mb mebli dół i 6 góra. Czy warto miec te bajery typu: kosz cargo,kosze w narożnikach domykacze i tp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 01.10.2009 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Róznica w cenie MDF a fornir 5tyś. czy warto? 8mb mebli dół i 6 góra. Czy warto miec te bajery typu: kosz cargo,kosze w narożnikach domykacze i tp Moim zdaniem nie warto przepłacać za fornir ale ostateczna decyzja należy do Ciebie. Z tzw. "bajerów" mam cargo i samodomykające się szuflady (popularne Bluma). Bez cargo mogłabym się obyć (a mam cargo bo wąska szafka - 20 cm - na dole byłaby niewygodna), ale bez szuflad samodomykającyh się nie wyborażam sobie mieć mebli . Denerwują mnie niedomknięte szuflady, teraz problem mam z głowy. Ale o tym co warto mieć a co nie najlepiej poczytać, bo to bardzo indywidualna kwestia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DZIDZIAK 15.10.2009 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 mam pytanie czy 18 tys za kuchnie 10mb to duzo? dostalam wycene w dwoch firmach i koszt jes podobny a wydaje mi sie ze to sporo kasy.Meble dolne sa w fornirze polysk i gorne mdf polysk.Ponizej projekt.Czy uwazacie ze powinnam szukac dalej czy poprostu to tyle kosztuje?http://images40.fotosik.pl/210/5cd6d3bc88db8d60m.jpghttp://images49.fotosik.pl/214/f26a29efe22c4ca6m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 15.10.2009 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 myślę, że jak na meble fornirowane i lakier to nie jest to wygórowana cena. Jeszcze zależy co masz wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts