joliska 10.11.2009 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 MMNK80, idź do jeszcze jednego salonu i zrób wycenę analogicznej kuchni - ja w jednym miejscu usłyszałam 7000, w drugim 12000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.11.2009 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 ja w jednym 65.000 a w drugim 19.000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 10.11.2009 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 A więc odpowiadam (sorki za opóźnienie ): Anulkau i zlomar -fronty to chyba zwykły okleinowany MDF, jak pisał DziadekZ. Miałam wycenę z forniru -kosztowaloby o 5 tys drożej. Poniewaz ja jednak nie zamierzam mieć tej kuchni przez 15 lat, a max 7-8 latek -więc wolałam zapłacić mniej W poprzednim mieszkaniu mielismy też "zwykły" MDF przez 6 lat -i zupełnie nic sie z nim nie działo Natomiast okap to zakup z Allegro, proszę bardzo: http://www.allegro.pl/item798896592_okap_vdb_wetro_90_skosny_mix_kolorow_hicior.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmm 11.11.2009 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Moja kuchnia na razie w fazie projektu. Montaż za miesiąc. Wyceniona na 7400.Ok 8 metrów blatu, zmywarka zabudowana, słupek z piekarnikiem.7 szafek wiszacych. 8 szuflad, małe cargo, kosze w naroznej szafce.Porównuje sobie i wydaje mi sie , ze cena jest do przyjecia. Kuchnia ma 9,2 metra i w sumie 3 sciany zabudowane szafkami. Sprzet bez okapu i mikrofali kosztował mnie 4 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 11.11.2009 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Moja kuchnia z JESIONU z wyspą, blatami, półkami i parapetem 4300 zł - foty zbieram bo ciężko teraz coś wybrać jak non stop bałagan, wiadomo jak to w kuchni ale parę zdjęć myślę niedługo wrzucę do dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naszaheidi 11.11.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Kurcze,zaczynam czytac to forum po latach.Kiedys 6 lat temu zaplacilam za kuchnie z m.wrzosowa 30 tys. i byla to cena do przyjecia.Jesion fornir,ramki alumin.+mleczne szyby,hamulce,magic corner itp.,bez sprzetu.Teraz kuchnie ktore ogladam i bede zamawiac do domu to kwota ok,100tys+sprzet.Jak WY szanowni forumowicze macie takie ladne kuchnie i nie walicie z cenami?Chodzi mi o Warszawe.Pewnie zle szukam,ale w Ikea nie wchodze i takie tam tematy.Ogladalam zdjecia forumowiczow i niektore sa naprawde swietne i nie tak drogie.Moze to kwestia firmy?Polecicie cos?Bialy,lamany dokladnie MDF lakierowany mnie teraz interesuje.kuchnia 30m2 ok.dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 11.11.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Kurcze,zaczynam czytac to forum po latach.Kiedys 6 lat temu zaplacilam za kuchnie z m.wrzosowa 30 tys. i byla to cena do przyjecia.Jesion fornir,ramki alumin.+mleczne szyby,hamulce,magic corner itp.,bez sprzetu.Teraz kuchnie ktore ogladam i bede zamawiac do domu to kwota ok,100tys+sprzet. Jak WY szanowni forumowicze macie takie ladne kuchnie i nie walicie z cenami?Chodzi mi o Warszawe. Pewnie zle szukam,ale w Ikea nie wchodze i takie tam tematy.Ogladalam zdjecia forumowiczow i niektore sa naprawde swietne i nie tak drogie.Moze to kwestia firmy? Polecicie cos? Bialy,lamany dokladnie MDF lakierowany mnie teraz interesuje.kuchnia 30m2 ok. dziekuje Tu możesz obejrzeć kuchnie Forumowiczów, może coś Ci się spodoba: http://forum.muratordom.pl/pochwalcie-sie-swoimi-kuchniami,t69089.htm?highlight=kuchniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-idea 29.12.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Witam wszystkich, podzielę się z wami pewna wiedzą odnośnie wyceny i jakości mebli kuchennych, pokojowych, łazienkowych i innych. Na pewno znacie to powiedzenie „ nieznajomość prawa szkodzi”, nie oczekuje że nauczycie się zawodu stolarza aby móc ocenić i wycenić kuchnię, podam rzeczy na które warto zwrócić uwagę przy wyborze firmy, Porównując pytajcie o: 1.Jaką okleiną są oklejane krawędzi płyty ( papier, PCV, ABS, fornir). Jaka jest ich grubość 0,5 ;1 ;2 ;3 mm. 2.Jaka jest grubość blatu ( najczęściej 28, oraz 38 mm)Jest różnica w cenie i estetyce. Niektóre firmy stosuję blaty 28 mm tylko w „ zamówieniach dla budżetówki” 3.Jak są łączone i oklejane widoczne przecięcia blatów,- PCV lub laminat pod kolor, czy listwa aluminiowa. 4.Jakie szuflady są wliczone w cenie mebli( najczęściej sambox, tandembox, metabox, i inne) szuflady klasy metabox to minimum w kuchni, tandembox to luksus ( cena szuflady tandembox od 160 – 630 PLN), niezła marża !. 5.Jaka jest głębokość dolnych mebli ( szafek). Na ogół korpus mebla ma gł. 52-53 cm. Płytkie szafki dolne to płytkie szuflady. 6.Jaki jest kolor HDF-ki. Szafki dolne i górne mają plecy wykończone HDF, są firmy które stosują HDF pod kolor korpusów mebli, o inne stosują kolor biały. 7.Frezowane czy przybijane. HDF-ki są przybijane do pleców mebli, oraz są wsuwane w specjale od frezowania. Oczywiście od frezowanie jest rozwiązaniem lepszym, niż przybicie HDF-ki gwoźdźmi lub „takerem” do korpusu. 8.Jakie zawiasy są wliczone w cenę ( GTV za 70 groszy, czy np. BLUM clip z hamulcem w cenie 6 PLN/ szt.) 9.Jakiej wysokości są szafki górne ( najczęściej jest to 72 cm.) 10.Z jakiego materiału są wykonane fronty mebli ( drzwiczki). MDF foliowany, MDF malowany, drewno, szkło, szkło w aluminium, szkło na MDF-ie, fornir czy też standardowa płyta wiórowa. 11.Jak są wieszane górne szafki ( zawieszki wewnątrz mebla, czy zwykłe blachy na zewnątrz mebla) 12.Jakie uchwyty są przewidziane do mebli. 13.Kto montuje zlew, kto podłącza zlew oraz „kran” do sieci, kto podłącza pochłaniacz do wentylacji, kto montuje zmywarkę. Super masz to za darmo- pamiętaj że to co dostałeś za darmo nie możesz reklamować. 14.Ile kosztuje projekt ( wizualizacja) pomieszczenia. Teraz wiecie o co pytać. Gdy porównacie kilka ofert firm zobaczycie jaka jest różnica w cenie Waszej np. kuchni. I tu pozostaje wam dylemat czy zaufać firmie która wyceniła kuchnię na 8600 PLN, czy lepiej nie ryzykować i brać taką samą lecz za 12600 PLN. Oczywiście obie te ceny są cenami brutto na fakturę. Moja sugestia – umowa to podstawa, projekt do umowy z wymiarami również. Szczegółowy opis za co płacicie i co w tej cenie dostajecie, jakie są wasze obowiązki ( w niektórych firmach dostajecie do projektu rysunek z umiejscowieniem przyłączy wodnych, gazowych, itp., oraz rozmieszeniem np. płytek ka ścianie). Firma z polecenia i wiem że mam spokój- pewnie powiecie, dla jednej osoby jest to firma do polecenia dla innej będzie to najgorsza firma z jaka współpracował. Pytajcie, porównujcie, szukajcie ofert w wielu firmach, mogę Was zapewnić że przy średniej wielkości kuchni w domku jednorodzinnym zaoszczędzicie na dobry piekarnik, nawet parowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 29.12.2009 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Witam,jeszcze nie mam kuchni, ale zrobili mi wycenę na 25tys. za 7m (drewno lite). Jak będę mieć zamontowaną do podam linka do zdjęć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 29.12.2009 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Witam wszystkich! Poniższy projekt kuchni BRW (meble+montaż) mam wyceniony tak: szafki 8220, blaty i dodatki 5476, "nietypy" 432 dodatki 2348 + montaz = 17630 zł Nie jest to jakaś kolosalnie duża kuchnia ale cena jest wg mnie wysoka. Pierwsza wycena (z frontami fornirowymi) u lokalnego stolarza opiewała na kwotę 22000zł!!! Czy to naprawdę tyle kosztuje??? http://images6.fotosik.pl/225/0409a923132377e0m.jpg http://images6.fotosik.pl/225/223d26941bcc6273m.jpg Pozdrawiam, Pedzelito mam podobne ustawienie te myslalam o półkach pod oknem + wysokie szfki po prawej stronie i wyspa, ale u ciebie chyba jest ksztalt U + wyspa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.12.2009 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 pedzelito - czyżby kuchnia z pracowni "Domy z Wizją"? :http://www.domyzwizja.pl/projekty/wygodny2/galeria/duze/4.jpg[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 30.12.2009 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emilka26 30.12.2009 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Moja kuchnia 12m2:za meble ok 3500 (własna robota) (bez zlewu kranu, kontaktów, oświetlenia) za sprzęt 9250 (i wcale nie z wysokiej półki:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk1 30.12.2009 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 moja cena ustalona zostala na 6600-,z hamulcami szuflad i szafek,pod koniec stycznia ma być gotowa.W Meblo-Styl z Jedlicza(ma ktoś od nich meble?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 30.12.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 23 000. W cenie:Projekt kuchni.Zmienione jest tylko to, że mikrofala jest wolnostojąca za drzwiczkami otwieranymi do dołu.Lakierowane fronty i wszystkie widoczne ścianki, wszystkie szuflady, szafki - blum. Szuflady narożne, lakierowane uchwyty.Listwa świecąca pod wiszącą szafką. Szyba na scianie za kuchenką.Płyta za okapem.Blat bez widocznego łączenia.Sortownik do szafki pod zlew.Montaż urządzeń. http://img190.imageshack.us/img190/8691/aktualny2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bedek1984 10.01.2010 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 witam wszystkich pierwszy post i proszę o poradę. czy kuchnia na zdjęciach nie jest przedrożona.wycena ok 11 tys. (meble, montaż - bez sprzętu) tandemboxy, i inne bajery (m.in. podświetlenia). http://picasaweb.google.pl/lh/photo/oPhM6GnyDB2gh-qYAPE1eQ?feat=directlink http://img696.imageshack.us/img696/2319/29298413.jpg http://img191.imageshack.us/img191/3163/92174692.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 10.01.2010 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Napisz z czego są fronty: płyta wiórowa, mdf , mdf fornitrowany, drewno?Jaki blat? Czy są kosze narożne typu cargo lub inne nadprogramowe dodatki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bedek1984 10.01.2010 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 z tego co wiem, to będzie mdf, blat 38 mm (taki normalny), jedno cargo-jeszcze nie mamy ustalonego rozmiaru, szuflady samodomykające, kosz rozważamy (obrotowy, albo wysuwany)-ale w tej wycenie nie jest uwzględniony. W cenie jest takze zawarte oświetlenie blatu. Cena dot. tylko mebli. ułożenie szafek może się jeszcze nieznacznie zmienić (np. lodówka może będzie wolnostojąca, a piekarnik i mikrofala pójdzie w jej miejsce) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wysoki połysk 11.01.2010 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Bedek ile cm zostaje Wam wewnątrz zabudowy U?Właściwie nie masz szuflad a to one są najdroższe,ja bym jeszcze poszukała Popytaj znajomych gdzie robili swoje kuchnie i wyceń w kilku miejscach.Zawsze powtarzam swoim klientom aby wyceniali w dwóch,trzech miejscach ponieważ rozpiętość cenowa bywa bardzo duża a niekoniecznie tam gdzie drozej tam lepiej.Teraz montaż to standard,ja bym negocjowała darmowy montaż sprzętu,czasem studia kuchenne liczą dodatkowo za montaż sprzętu nie zakupionego u siebie ,a ten montaż to przecież tylko wycięcie dziur w blacie lub osadzenie piekarnika ponieważ i tak trzeba zapłacić elektrykowi żeby nie stracić gwarancji na sprzęt nikt bez uprawnień nie może robić podłączeńPozdrawiamI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bedek1984 11.01.2010 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 z zewnątrz ta część "U", o którą pytasz to 140 cm, wewnątrz myślę, że ok 80.byłem już w kilku miejscach i wszyscy majniżej dają ok 10 tys. na poczatku były wyceny miedzy 15-18 tysszukałem w Poznaniu, pod Poznaniem i z dala od Poznaniamoże się rozejrze jeszcze - dzięki za pomocktos ma jeszcze jakieś uwagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts