Wysoki połysk 11.01.2010 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Wydaje mi się że 80 cm to jednak mało,narysuj sobie taką odległość na podłodze i zobaczysz czy to wystarczająca dla Ciebie odległość . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bedek1984 11.01.2010 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Super masz to za darmo- pamiętaj że to co dostałeś za darmo nie możesz reklamować. post super. przyda się. ale nie zgodzę się z twierdzeiem, że usługi darmowej nie można reklamować. poza tym, kto powiedział, że jest ona darmowa, w końcu wykonawca dostaje kasę za całość. poza tym stolarz, salon itp. jako przedsiębiorca jest zobowiazany do podwyższonej staranności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dewuka 20.01.2010 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Kochani,ja również stoję przed wyborem kuchni na razie mam wycenę - 18 tys za:3,40 m kuchni mdf w kolorze biały połysk wszędzie Blumy w tym- 4xszafka wisząca 50x50 system Aventos HL (otwierana pionowo ze spowalniaczami)- 8 szuflad servo-drive (otwierane na dotyk)- 3 szuflady tandembox (tylko spowalniacze)- obudowa zmywarki Oboksłupek w fornirze orzech amerykański- obudowa lodówki +zwykła szafka nad nią- obudowa piekarnika- pod piekarnikiem 2 szuflady tandembox- nad piekarnikiem 1 szafka aventos na mikrofalę- obok 3 wąskie 30 cm zwyczanie otwierane szafki wszędzie zawiasy clip top Koszt nie obejmuje:blatu, światełek, wyposażenia szuflad itpLiczyłam, że zamknę się z blatem (drewno lite, olejowane) w 15 tys +agd a tu mi wychodzi jakieś 5 tys drożejBędę jeszcze porównywać ceny oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej72 21.01.2010 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Witaj dewukamasz dużo akcesorii bluma a to kosztuje, skąd jesteś może będę mógł pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina81 21.01.2010 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 23 000. W cenie: Projekt kuchni. Zmienione jest tylko to, że mikrofala jest wolnostojąca za drzwiczkami otwieranymi do dołu. Lakierowane fronty i wszystkie widoczne ścianki, wszystkie szuflady, szafki - blum. Szuflady narożne, lakierowane uchwyty. Listwa świecąca pod wiszącą szafką. Szyba na scianie za kuchenką. Płyta za okapem. Blat bez widocznego łączenia. Sortownik do szafki pod zlew. Montaż urządzeń. http://img190.imageshack.us/img190/8691/aktualny2.jpg chcę mieć narożne szuflady blum, ile kosztuje taki zestaw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina81 21.01.2010 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Witaj dewuka masz dużo akcesorii bluma a to kosztuje, skąd jesteś może będę mógł pomóc może możesz pomóc mi i odpowiedzieć mi ile kosztują szuflady narożne blum - bardzo chcę je mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 21.01.2010 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 No to ja swoją wycenę przedstawię: Ceny mebli kuchennych netto: http://i663.photobucket.com/albums/uu353/CoolaTT/Budowa/SDC13953.jpg http://i663.photobucket.com/albums/uu353/CoolaTT/Budowa/SDC14001.jpg Meble kuchenne ze zdjęć:Fronty lakierowane na biało - półmatRamka fornir naturalny palisanderJedne drzwi przesuwne (do spiżarni) fornir naturalny:w cenie 14 szuflad wysównych blum: Łącznie z montażem: ok 13 000 pln Blat granitowy ok 4,5 mb z montażem 4 tys netto Sprzęt brutto:Ekspres Ariston 2700:Piekarnik Franke 2400Mikrofala Whirpool: 750Lodówka Ariston: 1200zmywarka Ariston: 1500okap Mastercook: 1500indukcja Electrolux 2400Zlewozmywak Pyramis ok 650Bateria Oras ok 1200Młynek pod zle ok 700 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dewuka 24.01.2010 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Witaj dewuka masz dużo akcesorii bluma a to kosztuje, skąd jesteś może będę mógł pomóc Witam, jestem z Trójmiasta Wiem, że te blumowe bajery są dosyć drogie ale nie wiem czy powinny być aż tak drogie jak na mojej wycenie... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nania 24.01.2010 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 My za naszą zapłaciliśmy 8 tyś. Kuchnia jest prosta i klasyczna.Fronty mdf foliowany, wszystko na blumie, we wszystkich szafkach i szufladach spowalniacze, blat 38 mm, oświetlenie schowane w spodzie szafki(takie bardzo cieniutkie) 1 cargo 40 cm, montaż zlewu, osłonka na rurę gazową w kolorze frontów. Wszystkie fronty i blat Kronopol. Cena warszawska. http://images35.fotosik.pl/88/04971e2c060d0c76med.jpg http://images40.fotosik.pl/229/de0dbf81117d2060med.jpg http://images39.fotosik.pl/224/818d4a5b31aec0fd.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goyar 29.01.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 moja wyszła 13 tys. w tym blat 1000złfronty płyta foliowana blat laminowany zaoblony 38 mm12 szuflad tandembox1 szuflada metalboxle mans 2 podnośniki aventoszobudowa zmywarkihalogeneny bezdotykowe wbudowane w szafkezabudowa piekarnikarura podtrzymująca blat(stół)trzy otwarte półkizabudowa okapu podszafkowegowszystko cały osprzęt blumaszafki łamane górne z lakomatem robiłam wycene w kilku miejscach i w salonach wyszło ok 4 tys. wiecej za to samo ,natomiast u innego stolarza ok 1000 zł więcej ,wybrałam stolarza z polecenia.Robiac wycene pytajcie sie jaki osprzet chca włożyc i jaki licza do wyceny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartosz32 31.01.2010 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 WitamPoszukuję namiarów na dobrego stolarza, który wykona zabudowę kuchni w okolicach Poznania.Możecie pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 31.01.2010 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 U mnie : 19.000 meble7.500 blat11.000 AGD kuchnia w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kleikadam 17.08.2010 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 (edytowane) A co powiecie na wycenę mojego wstępnego projektu. Najtaniej wyszło mi 15000. Cena za same szafki( z montażem) bez blatu i AGDFronty z płyty MDF lakierowanej + naklejone na nie szkło lacobel, boki frontów również w lakierzeKorpusy z płyty lamnowanej 18cm, Pfleiderer + PCV - widoczne części lakier połysklistwa cokołowa 10cm(aluminium) w lakierze w połyskuSystem otwierania bezuchwytowy - sfazowane frontyZabudowa tylko na systamach bluma,wszystkie szafki z cichym domykiem, zaczynając od lewej :-słupek na piekarnik i mikrofale - 60cm-dwie szuflady TANDEMBOX - 120cm- dwie szuflady + 1 wewnętrzna TANDEMBOX - 80cm- szafka narożna pod zlewozmywak - 100cm- szafka pod zabudowę zmywarki - 60cm- 2 wąskie szafki pod blatem barkowym - każda po 90cm- szafka wisząca, podnośnik AVENTOS HF - 120cm http://a.imageshack.us/img237/893/kuchniabemowo2.jpg Ewentualnie czy ktoś ma namiary na kogoś kto dobrze robi szklane fronty i trochę taniej? Edytowane 17 Sierpnia 2010 przez kleikadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikayla 20.08.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 (edytowane) Kleikadam, za taką kuchnię bez blatów i sprzętu AGD w takim układzie nie powinnaś zapłacić mniej niż 10.000 zł, może 12.000 (wiem, bo przed chwilą liczyłam zgodnie z cennikiem firmy meblowej, w której pracuję). Nie widzę jednak sensu w zakładaniu frontów z MDF-u lakierowanego i na to przyklejania lacobelu (kolorowe szkło!). Po pierwsze jest to niebezpieczne (zwłaszcza, że masz szafki o szerokości 120 cm! - wierz mi, że szuflady nawet Bluma nie będą chodziły zbyt sprawnie jeżeli napchasz tam zbyt dużo rzeczy), a po drugie istnieje coś takiego jak naprężenia. Dopóki lacobel nie będzie przyklejony z dwóch stron (w szafkach z drzwiczkami) będzie odpadał (płyta będzie się wyginała). Inna sprawa ma się jeżeli lacobel jest montowany w ramy aluminiowe. Wówczas nie ma sensu jednak dawać płyty MDF lakierowanej pod spód. A do innych: Nie skupiajcie się tylko na cenie. To jest naprawdę duży błąd. Czasami to staranność wykonania mebli i użyte materiały świadczą o cenie, a nie tak jak się wydaje niektórym - grubość blatu laminowanego 28mm lub 38mm. Bo blat laminowany może być HPL i CPL.Różne firmy też dają różną grubość laminatu. To ma większy wpływ na cenę niż jego grubość. I na późniejsze korzystanie z takiego blatu niestety też. Ale ciężko to zrozumieć ludziom, którzy po kilku miesiącach użytkowania mebli kuchennych zapomnieli ile zapłacili za kuchnię i narzekają, że mają "dziadostwo". Edytowane 22 Sierpnia 2010 przez Mikayla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 01.10.2010 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 (edytowane) Nie chcę was pytać o cenę waszych kuchni ale zastanawiam się nad swoją: Słupek, zmywarka, szafka 90cm (w niej 3 szuflady), szafka narożna pod zlew, szafka 90cm (w niej 3 szuflady), szafka 90cm (w niej 3 szuflady), małe (niskie) cargo, szafka z półkami na butelki. Szuflady samodomykające się, zawiasy samodomykające, górna szafka na siłownikach. Fronty białe lakierowane z aluminiowymi wbudowanymi uchwytami. Cokół 15cm aluminiowy. Cena za to 7tys. W cenie nie ma sprzętu ani blatu. Brak szafek górnych. Co myślicie? Ja nie znam realiów ale dla mnie ta cena to kosmos. Proszę podzielcie się swoimi odczuciami lub informacjami. Edytowane 1 Października 2010 przez monikaa13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 01.10.2010 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Zrób wycenę takiego samego układu w innym miejscu i sama się przekonasz - u mnie był rozrzut między 7000 a 12000 :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 01.10.2010 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 (edytowane) Po co? Kuchnia już stoi - prawie Zrobiona niby po znajomości i zastanawiam się czy jednak nie za drogo jak na te "znajomości"? Jak sobie pomyślę o blacie, stole, lampach, krzesłach to masakra. Na szczęście sprzęt już kupiony. Edytowane 1 Października 2010 przez monikaa13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 01.10.2010 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 To po co pytasz o cenę? Masz zamiar zapłacić mniej niż masz w kosztorysie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 01.10.2010 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Kosztorysie? Nie ma kosztorysu Pytam, bo nie wiem ile mogą kosztować takie szafki i według mnie to dużo ale może się nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 01.10.2010 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Pogubiłam się i nie umiem dociec sensu Twojego pytania Kiedy zamawiałam kuchnię, dostałam umowę z wyceną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts