Magdalena Dziubińska 10.05.2007 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Wielkie dzienki za wasze imeile , postaram się w nie długim czasie pokazać moja kuchnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena Dziubińska 10.05.2007 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 zapytam was jeszcze o blaty jakie macie i co myślicie o granitowych blatch, bardzo mi się podobają ale cena mnie przeraża chyba jednak zdecyduję się na blat z mdf o gr 4cm .Napiszcie co wy o tym myslicie i jakie wy macie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yorki_man 11.05.2007 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Zabudowa w literę L - 260 cm + 240 cm (mniej więcej), fronty lakierowany mdf, blaty postforming (ale krótszy bok niestandardowy, docinany z blatu szer. 120 cm), jedno małe cargo, 3 szuflady. Górne szafki raczej nietypowe (w tym jeden słupek), generalnie dość kombinowane wymiary szafek - koszt 8 tys. (w tym montaż). mam prośbę o info kto robił te meble i czy projekt był Twój ? dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dancer 12.05.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Kuchnia 10m2, ale zabudiwa kuchenna tylko na ścianie o długości 4m. Projekt obejmuje szafki mdf fornirowane, mechanizmy blumotion, bez blatów (póki co tylko wycena, bez realizacji) - 12tys. Czy możecie pokazać zdjęcia swoich kuchni (na forum, albo na prywatną wiadomość)? Z góry dziękuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiulka999 16.12.2007 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Witam tak z ciekawości podzielcie sie ile kosztowała Was Wasza kuchnia? 8 m3 nasza była ,w salonie wyceniono nam całośc/bez sprzętu/na 13 tys. mamy w tym: -Cargo -narożna obrotowa półka w szafce/taka do garów/ -obudowe dla lodówy -kilka szuflad z systemem Blum'a blaty mamy zwykłe z Kronopolu,żaden tam granit fronty też Kronopol no i nie wiem czy to drogo czy nie...bo nie chodziliśmy po salonach z wycenami a do takiej z polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basiaw 17.12.2007 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 Moja kuchnia czeka na montaż, ale już przywieziona do domu. Zabudowa 2 ścian - 4,7x2,7 m, 3 szafki wiszące i trochę otwartych półek, słupek do zabudowy piekarnika, 2 słupki pełne z drzwiami na 1,5 m wysokości, 11 szuflad, w tym 10 z systemem Bluma, cargo, blaty również Kronopol - całość (bez montażu) kosztowała 5800 zł. pozdrawiamBasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 17.12.2007 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 Wprawdzie nie wiem co to znaczy "8 m3 nasza była" ale tak czy owak 13 tys. zł za kuchnię bez sprzętu ze "zwykłym"blatem to bardzo dużo. No chyba, że to Rust Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
liwia 17.12.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 Kuchnia 3.30 m na 3.20m w kształcie litery L. 5000zł Fornir dąb bielony i zebrano ciemne 8 szuflad słupek na piekarnik i mikrofalę zabudowana zmywarka i kuchenka do zabudowy, blat z Lupusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 17.12.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 kuchnia otwarta, pow. powiedzmy czynna to okolo 16m2. slupek na piekarnik i mikrofale, lodowka z zamr. w zabudowie, szafka narozna, dwie zabudowy scienna, szafka wiszaca, dwie polki, blat granitowy okolo 6mb, oswietlenie, kosze, caly osprzet BLUM,cena ok. 18 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 17.12.2007 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 Witam tak z ciekawości podzielcie sie ile kosztowała Was Wasza kuchnia? 8 m3 nasza była ,w salonie wyceniono nam całośc/bez sprzętu/na 13 tys. mamy w tym: -Cargo -narożna obrotowa półka w szafce/taka do garów/ -obudowe dla lodówy -kilka szuflad z systemem Blum'a blaty mamy zwykłe z Kronopolu,żaden tam granit no i nie wiem czy to drogo czy nie...bo nie chodziliśmy po salonach z wycenami a do takiej z polecenia my mamy baaardzo podobną kuchnię (mam na myśli wielkość i "typ" szafek który opisujesz) i cena wyszła praktycznie taka sama - również same meble, bez sprzętu... A, blat też kronopol a meble z mdfu, więc żadne szaleństwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiulka999 17.12.2007 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 a co za firma wam robiła? w sumie mogliśmy wziąc stolarza-było by na bank taniej tylko nie wiem jak z jakością... zawsze można trafić na jakiegoś dziada typu "złota rączka/tylko że obie lewe/" który bedzie uwazal że jego wyrób jest rewelacyjny i oczy wam za niego wydziobie.... a krzywe drzwiczki bedą latały,piszczały i bóg wie co jeszcze wyjdzie po czasie... PS.a 8 m3 znaczy OSIEM METRÓW KWADRATOWYCH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 18.12.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Wprawdzie nie wiem co to znaczy "8 m3 nasza była" ale tak czy owak 13 tys. zł za kuchnię bez sprzętu ze "zwykłym"blatem to bardzo dużo. No chyba, że to Rust za 13 tys Rust chyba raczej nie zrobi , znajomi ktorzy są w posiadaniu ich kuchni placili 40 tys kasiulka te 13 tys to za dużo za taką zabudowe jak opisujesz max 8-9 tys. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiulka999 18.12.2007 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 no to mnie "pocieszyłeś" ale wole być świadomą niż nie.. ale zawsze dzieki za info a tak z ciekawości-czemu ten Rust aż tyle kosztuje? jakieś materiały szlachetne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelumpolelum 18.12.2007 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 A czy ktoś orientuje się jaki jest kosz kuchni w meble wrzosowa, czy to też wyższa półka jak rust? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 18.12.2007 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 A czy ktoś orientuje się jaki jest kosz kuchni w meble wrzosowa, czy to też wyższa półka jak rust? wlasnie mi wycenili kuchnie na 40 tys - bez blatów podobno to jedni z tańszych (salonów oczywiście) od stolarzy "podwrocławskich" ma wyceny na niecałe 30 tys dla porównania w Scavilini dostałam wycenę na ponad 60 tys kuchnia jest duża, 24 mwk, meble w fornirze egzotycznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiulka999 18.12.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 a ile przeciętnie biora za sam montaż? bo u nas to chyba wchodzi w koszty ale i tak 13 patyków wyfruneło z kiesheni aha,jeszcze nam wizualizacje w tej firmie robili kilka wersji,a to tez chyba kosztuje. Jak pokazano nam kosztorys to tam cała kartka A4 jakimiś symbolami z cyferkami maczkiem ,wiec nie potrafiliśmy tego ocenic. Powiedziano nam tylko:"takie są teraz ceny" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 19.12.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 a ile przeciętnie biora za sam montaż? bo u nas to chyba wchodzi w koszty ale i tak 13 patyków wyfruneło z kiesheni aha,jeszcze nam wizualizacje w tej firmie robili kilka wersji,a to tez chyba kosztuje. Jak pokazano nam kosztorys to tam cała kartka A4 jakimiś symbolami z cyferkami maczkiem ,wiec nie potrafiliśmy tego ocenic. Powiedziano nam tylko:"takie są teraz ceny" z montazem tez jest baaaardzo roznie podwrocławski stolarz wycenił montaz z transportem na 650 zł natomiast meble wrzosowa biora 10% wart kuchni to chyba lekkie przegiecie, nie sadzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etiopka 19.12.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Ja wyceniałam moją kuchnię w kilku miejscach (wszystkie to wrocławskie studia kuchenne) i cena kształtowała sie od 9500 d0 12000 a w Meble Wrzosowa 24 000. Chyba lekka przesada. Fakt, firma solidna itd., ale za 24tys miałabym kuchnię , sprzęt i może granitowy blat. Potwierdzam, że montaż mebli to 10% wartości kuchni. O wiele za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etiopka 19.12.2007 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Droga Fasola25 Czy mogłabyś mi podać namiary na "podwrocławskich " stolarzy??Chciałabym skonfrontować ceny z salonów z cenami stolarzy. Z góry wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiulka999 19.12.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 a co Meble Wrzosowa jakis mega exclusive robi? takie ceny z kosmosu przecież obniżają konkurencyjność... kto przy zdrowych zmysłach pójdzie zamawiac taka samą kuchnie za 2x drożej? chyba słynne Meble Wrzosowa jest wylęgarnia snobów.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts