Aylin 02.09.2011 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 pewnie tak samo jak i innych - to jest cena bez montażu. Jedynie cena frontów za m2. Bez dodatkowej marży studia kuchennego. A z ciekawości poszukałam w google - ceny od 187 za jednostronnie lakierowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 27.09.2011 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Hmn...ja teraz przy zamawianiu szafki i płyty naściennej do łazienki dolnej w palisandrze modyfikowanym (fornir) + lakierowanie z jednej strony na gładką taflę bez porów 300 zł m2, cena forniru to inna bajka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zpoe 27.09.2011 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 moja kuchnia to:meble bez blatu - słupek + 4,5m szafek i szuflad dół i góra, fronty lakier wysoki połysk firmy CMM, wszystkie zawiasy Blum z domykiem, 1x Aventos łamany, 3 szuflady Blum Metabox, 1x cargo z domykiem - 6 tyśblat granit Nero Assoluto - 3,2 tyśagd - 8 tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 28.09.2011 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Moja kuchnia same meble...hmm..nie wiele.... Narysowałam projekt wybrałam materiał i kolor ,poszłam po róznych firmach zajmujących sie wykonaniem kuchni na wymiar koszt od 12-16 tys.... Złozylismy zamówienie na materiały w firmie gdzie zaopatruje sie większość firm robiacych meble na wymiar....mąz poskręcał ,sasiad trochu pomógł i wyszły te same meble kuchenne co chciałam za 3700zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 28.09.2011 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 pati25, ale rzadko ktos ma męża, który skręca i do tego sąsiada, który pomaga skręcać , nie wspominając o firmach zaopatrujących region w materiał do mebli kuchennych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 30.09.2011 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Aleksandryta...mój mąż nigdy wczesniej nie zajmowała sie "robieniem mebli"..Wiadomo szło powoli..najważniejsze zamówienie dobrze zrobic ,trzeba mieć chodz troche wyobrazni...Uwazam ze bardzo duzo firmy zarabiają na wykonaniu kuchni na wymiar....No ale wiadomo to chce to płaci .Kto nie chce to robi sam ..Dla zainteresowanych fotka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 30.09.2011 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 To się wtrącę. Moją kuchnię robił akurat znajomy ale nie jest stolarzem, raczej to jego dodatkowy zarobek. Myślę, że mój mąż zrobiłby to bez problemu ale nie wiem ile czau by mu to zajęło i nie wiem do końca jakby to wyszło. Jednak trzeba znać się na rzeczy, wiedzieć co kupić, gdzie itd. Za to teraz mąż robo komodę, sam. Sami też robimy poddasze, kładziemy panele, rolety. Teść z mężem zrobili nasze schody metalowo-drewniane. Więc to co można śmiało robić samemu. Ja za tym jestem i każę wszystko mężowi robić ale on nie na wszystko się zgadza. Niestety najgorszy w robocie samemu jest brak czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 30.09.2011 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Monika 13...dokładnie schodzi dłużej samemu...Zreszta cos o tym wiemy bo prawie wszystko robiliśmy sami...i teraz sie tak zastanawiam skąd tyle siły na to mieliśmy...Dobrze ze juz po...mieszkamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 30.09.2011 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Ale rzeczy zrobione samemu cieszą o wiele bardziej. Niestety jest też ryzyko, że nie wyjdzie tak jak miało W zeszłym mieszkaniu mąż robił sam barek. Wyszedł jak wyszedł ale nam się podobał, bo był zrobiony własnymi rękoma. Zrobił też stół do ogrodu i ławkę i płot. Ogólnie mój mąż to taka złota rączka jest ale na kuchnię jednak się nie odważył. Co do ceny moja kuchnia z materiałami i robocizną (bez agd oczywiście) kosztowała 8 tys. Dla mnie dużo ale same materiały wyszły coś koło 5 tys. Nie wiem czy za te 3 tys. warto byłoby się męczyć. Jednak to bardzo dużo czasu zabiera. Poza tym mąż wychodził z takiego założenia, że woli zostać w pracy godzinkę, dwie i zrobić nadgodziny i zapłacić wykonawcy niż samemu siedzieć codziennie po nocy i robić kuchnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 30.09.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Dokładnie.Nie wszystko da sie samemu zrobić i nie wszystko sie opłaca ..lepiej zlecić....Kuchnie skręcali tydzien po 2,3 h..wiec nie jest żle :)Ale wszytko było przyciete na wymiar itd itd w firmie gdzie zamawia sie materiał .... To widze ze Wy też złote raczki :)To dobrze:)U nas sporo sie uzbierało prac wykonanych samemu ..elektryka,tynki,wylewki,gładzie ,nawet balustrade na taras zrobilismy...flizowanie,no duzo tego było ..ja nawet pomalowałam i zagruntowałam sama cały dom ba nawet głodzie pozacierałam...na koniec zostawiłam sobie bejcowanie i malowanie schodów :)Ale wyszło fajnie ...no ale moja budowa trwała długo...długo...i jeszcze raz długo..bo 2 lata ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 30.09.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 No ja ostatnio szafki malowałam, mąż stopnie na schody Ale najgorsze są dla mnie płyty KG. Mamy już na szczęście położone na poddaszu ale koszmar!!! Ja trzymam tę prawie 30kg płytę nad swoją głową, a mąż przkręca Ale chyba stara jestem, bo z 7 lat temu robiliśmy sufit podwieszany sami i trzeba było całą płytę trzymać na wyciągniętych rękach przy suficie, to dopiero było ale osobiście lubię takie prace, lubię sama coś zrobić i lubię jak mąż coś zrobi sam. Zupełnie inaczej się na to patrzy. Nie mam natomiast duszy artystycznej za grosz. Więc praca fizyczna jak najbardziej ale żadnych ozdóbek sama nie zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 30.09.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Witam! Nasza kuchnia była naszym marzeniem - stac nas było na nieweile ale dzieki uporowi męza i zaciskaniu paska kupilismy kuchnię z wyprzedaży sklepowej - z całym wyposażeniem. Myslę, że wielu ma wiele pieniędzy, ale my musielismy sie ograniczać. Kuchnia ma drewniane, dębowe fronty, wszystkie szuflady sa z "bajerami" - koszami, do tego okap, kran, zlew, płyta i piekarnik za 11 tyś. Oto ona http://www.mojalbum.com.pl/GroteFoto-3Y3TNG6W.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 30.09.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Wpisałam sie do dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anita12345 01.10.2011 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 witam Moja kuchnia to :meble to 6,5 m (w tym zabudowana lodowko-zamarazarka178cm i kosz kargo 60 cm ) system HETICH 8,500 ZŁ sprzet AGD 5,700zł kran i zlew 650 złprodukcja lokalny stolarz dwa dni wszystko dokładnie dokręcał i sprawdzał pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizakop 02.10.2011 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Anulka, śliczna oliwkowa kuchnia...podoba mi się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 02.10.2011 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Eliza - dzięki Więcej na stronie firmy - Meblobuk i w naszym dzienniku - kiedyś zbierałam wszelkie możliwe fotki tych kuchi i tak zostały dla potomności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seger 03.10.2011 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Witam, poszukuję namiaru na sprawdzonego stolarza z Warszawy, bądź takiego, który po prostu podejmie realizację a jest z poza mazowieckiego. Sprawdzony i w rozsądnych pieniądzach Bo ceny, które dostałem od kliku firm są zatrważająco wysokie cheers, Seger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shyha 04.10.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Mogę dać Ci namiar na stolarza mebli kuchennych z Mszczonowa. Robił u znajomych a teraz u nas. Znajomych kuchnia bardzo ładnie i dobrze zrobiona. My nadal czekamy. Na razie wszystko terminowo. Meble fornirowane, wyszło 8tys. za około 5m pełnej zabudowy - w tym są uchwyty i hamulce blum, itp. Podnośniki wzięliśmy gazowe bo nie potrzebujemy Aventosa.Nie mam pojęcia czy to tanio czy drogo...wydaje mi się że cena standardowa. Za taką samą kuchnię w jednym ze sklepów w Jupiterze zaśpiewali nam 16tysi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 04.10.2011 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 A moja kuchnia kosztowała nas 4 tyś bez sprzętu oczywiście , sami skręcaliśmy meble . Myślę,że nieźle:D i cena bez wyspy bo sami ją robiliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 04.10.2011 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 kubel30, proszę wrzuć fotki waszej wyspy - my jak dojdziemy do jakiejś kasy , to mamy w planach wyspę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts