Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile kosztowały wasze kuchnie...

helism

Recommended Posts

• Odpowiedzi 933
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:D Ja robiłam meble u stolarza, jak na razie tylko do kuchni w mieszkaniu (urządzanie kuchni w domku dopiero mnie czeka...) kuchnia 8m2. Za wszystkie meble i blaty zapłaciłam 2500. Nie mam żadnych sprzętów zabudowanych. Fronty MDF Calvados. Jak czytam wasze ceny to mi oczy wychodzą na wierzch :o .

Tak sobie myślę, że chyba do domku zabiorę tą moją kuchnię, a dokupię sobie jakiś wypasiony duży kredens i tyż będzie dobrze. :wink:

A ja czasem sobie mysle, czemu Polacy tak chetnie jak cen mebli nie kontestują cen telewizorow, wycieczek czy samochodow?

:D :D

Ja w tym roku na wakacje np jade na 3 tygodznie do rodziny w Małkini - od osoby wyniesie mnie to ok 400zl.

Wiem, wiem u teściowej w Pułtusku wyszloby taniej, ale coż... czasem trzeba zaszaleć :lol:

To glupota wydawac po 3,5 tys od łebka, za tydzien na Seszelach.

A ja czasem sobie mysle, czemu Polacy tak chetnie jak cen mebli nie kontestują cen telewizorow, wycieczek czy samochodow?

Ja w tym roku na wakacje np jade na 3 tygodznie do rodziny w Małkini - od osoby wyniesie mnie to ok 400zl.

Wiem, wiem u teściowej w Pułtusku wyszloby taniej, ale coż... czasem trzeba zaszaleć :lol:

:lol: :lol: :lol:

Witam :D

tak z ciekawości podzielcie sie ile kosztowała Was Wasza kuchnia?

Kuchnia 2,4x2,6 m, zabudowa w L (w tym w ciagu dolnym niezabudowana lodówka, a w ciagu górnym przerwa na okno), lakierowany mdf, blat postforming, szuflady i małe cargo zwykłe (nie Blum), wymiary raczej niestandardowe - meble z montażem 8 tys., sprzęt (płyta, piekanik, okap, lodówka ok. 3,5 tys.).

Pozdrawiam

zielony_listek

Witaj Madd!!!

Poleciłaś mi kiedyś Piotra Janowskiego do wykończeń. Ładnie zrobił, niedrogo. Trochę musi sie podszkolić z elektryki, bo mąż musiał poprawiać po nim drobne instalacje, ale i tak jestesmy zadowoleni.

Podobno kuchnię tez ci robił Piotr i mówił mi że pięknie wyszła i za naprawdę niewielkie pieniądze. Masz jakies zdjęcia tej kuchni?

A moja kuchnię 2,5 m x 4 m robił kolega- stolarz . robocizna i materiał na korpusy 2 tys. - miesiąc temu. Korpusy zrobił tak aby pasowały do frontów IKEA Adel i szuflad Rationell. Fronty drewniane Adel + 6 szuflad rationell (system Bloom) + jedna szafka wisząca z Ikea kosztowały około 4 tys.

Blat 300 zł w Belmebie. Ikea sprzedaje niektóry blaty z Kronopolu - znacznie drożej.

witam

nam firma wyceniła kuchnie na 12,5 tys długoś zabudowy 6,5m +barek 1,6 zabudowany piekarnik, 1 cargo 8 szuflad (3 domykające się+reszta metalowe na ciężkie rzeczy)

blat zwykły, fronty mdf (brw)

chyba przesadzili?

a zapomniałam a to chyba ważne : z oświetleniem pod szafkami, dwie szafki narożne przeszklone podświetlone.

Witam

To ja może podam ile mnie kosztowały materiały do tej pory, na razie tylko zabudowa dolna ale i tak trochę poszło,

7 szafek w tym jedna narożna łącznie jakieś 5mb zabudowy-materiał 1000zł

7 mb blatu - 1100zł

18 szuflad metabox z relingami - 1100zł

fronty - 500 zł

kawałek blatu granitowego 60x50 - 200zł

I wychodzi prawie 4 tys samych materiałów bez robocizny a do tego jeszcze doliczyć parę górnych szafek czyli tak jeszcze z 1 tys pójdzie.

• 3 weeks później...
Gość BEATA-BETI

A ja nie jestem głupia i wydaje na wycieczki po "3,5 tys. od łebka za tydzień" ale szafek do kuchni bym nie kupiła za 40 tys. ani za 30 tys. to co zobaczyłam i przeżyłam jest więcej dla mnie warte niż jakieś meble które i tak za 5 lat mi się znudzą.Ale to jest moje zdanie 8)

witam.czytajac wasze posty zastanawiam sie czy nie macie co robic z pieniedzmi ,czy moze po prostu kupujecie tak drogie meble zeby sie nimi pochwalic przed znajomymi ,a potem zadowalacie sie chlebem ze smalcem ,bo jakos trzeba splacic tą przyjemnosc .(':D'(':D')meble i tak sie w koncu zuzyja i znudza.Nie szkoda tych wspolnych wakacij?[/img]

witam.czytajac wasze posty zastanawiam sie czy nie macie co robic z pieniedzmi ,czy moze po prostu kupujecie tak drogie meble zeby sie nimi pochwalic przed znajomymi ,a potem zadowalacie sie chlebem ze smalcem ,bo jakos trzeba splacic tą przyjemnosc .(':D'(':D')meble i tak sie w koncu zuzyja i znudza.Nie szkoda tych wspolnych wakacij?[/img]

szkoda :(