Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile kosztowały wasze kuchnie...

helism

Recommended Posts

A ja się nie zamierzam kłócić na takie bzdurne tematy.

@Venus_m, dobrze powiedziane że może nawalić i fachowiec i zleceniodawca, bo wiem że z mojej winy był kilku tygodniowy poślizg przy montowaniu moich mebli i podejrzewam że w ten sposób zawaliłem terminy komuś innemu. A odbija się to później na wykonawcy...

Po drugie gdybym chciał uprawiać kryptoreklamę to nie używałbym swojego stałego internetowego nicku do wypisywania postów na forum...

• Odpowiedzi 933
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 1 month później...
  • 2 weeks później...
planuję zrobić białą kuchnię na wysoki połysk, normalna, niezbyt wymyślna..polećcie studia w warszawie lub okolicach które mają rozsądne ceny. może być na priv . odwiedziłam już kilka salonów, ale albo ceny mnie osłabiły, albo jakość polakierowanych frontów pozostawia wiele do życzenia ...serdecznie dziękuję

Witam , właśnie w tej jakości jest cena . Na rynku jest mnóstwo małych i większych "producentów" frontów lakierowanych ale niewielu robi je dobrze . Ja zamawiam z fabryki która ma odpowiednie maszyny i zajmuje się tym profesjonalnie . Na ekspozycji można zobaczyć próbki frontów oraz jakość lakierowania jak i fornirowania . Pozdrawiam

• 2 months później...
  • 2 months później...
Witam wszystkich na forum.Mam PROSBE do Wszyskich ,ktorzy sa zadowoleni ze swojego stolarza,ktory robil Wasza kuchnie.Podajcie prosze namiary na nich-niewazne z jakich okolic.Maz ma taka prace,ze moze wszednie dojechac ,wiec nie ma z tym najmniejszego problemu.BARDZO bede wdzieczna za pomoc:D

Witam wszystkich na forum.Mam PROSBE do Wszyskich ,ktorzy sa zadowoleni ze swojego stolarza,ktory robil Wasza kuchnie.Podajcie prosze namiary na nich-niewazne z jakich okolic.Maz ma taka prace,ze moze wszednie dojechac ,wiec nie ma z tym najmniejszego problemu.BARDZO bede wdzieczna za pomoc:D

Mogę polecić Pana Józka z Tychów, robił nam kuchnię, którą możesz obejrzeć w wątku "pochwalmy się swoimi kuchniami" (zdjęcia zamieszczałam dawno, jakieś pół roku temu). Jest to jedyna osoba, którą mogę nazwać fachowcem. Namiary na PW :)

Moja kuchnia kosztowała 10600 zł (bez sprzętu)

P1020954.JPG

P1020943.JPG

P1020951.JPG

Fronty na wysoki połysk, uchwyty frezowane, wszystko na blumie, szafki górne aventos, blat laminowany Lupus 49 mm, oświetlenie led. Montaż trwał 1 dzień. Kuchnię użytkuję od roku i jak na razie jest ok ;)

Jeżeli chodzi o cenę kuchni to była duża rozbieżność od 27 tyś do 10600 zł :) najlepsze jest to że w salonach firmowych nie dość że cena była z kosmosu to jeszcze szafki były tylko w standardowych rozmiarach: 50cm, 60cm, 70cm itd za 72 cm musiałabym dopłacić jeszcze 30-40%! :eek: plus oczywiście cena za montaż:mad:

Warto więc trochę pochodzić i poszukać :)

Gumisiowa - a blat jest uwzgledniony w tej cenie?

PS. Ja nie moge wchodzic na Twoj watek, ba ciagle na nim wzdycham, bo wszystko mi sie podoba. A krzesla ukradlabym Ci od razu.

Turlututu-strasznie sie ciesze ,ze Ci sie podoba:yes:-dziekuje:yes:.A z krzeslami to juz historia(jak u mnie bylas)ktora pewnie znasz-i caly czas mysle czy je odsprzedac bo mam bardzo napalonego kupca:lol2:a zastanawiam sie nad tapicerowanymi...

Co do kuchni-obawiam sie ze cena bez blatow,ale blaty zalatwil mi super kolega po super cenie:yes:

AAAA no i zapraszam czesciej i czesciej na kawke do mnie:D

Pozdrawiam

Gumisiowa - dziekuje za odpowiedz. Tak podejrzewalam wlasnie, ze ta cena jest bez blatow. Ale poludzic sie czasem mozna, prawda?

A na kawe chetnie wpadne, bo poki co jestem nielegalna podczytywaczka - obserwatorka. Ale pierwsze to sie musze otrzasnac, bo po mojej wymarzonej bialo-czarnej kuchni czarna zostala jedynie rozpacz. Zamiast pieknych szklanych frontow beda jakies ramki. Zamiast braku uchwytow beda jakies mini wypierdki (sie podobno inaczej nie da) I ze niby jeszcze jak jest fornir na froncie, to sie nie da frezu zrobic. I jeszcze moj maz sie pyta, co ja takie cisnienie na te frezy mam, bo przeciez uchwyt to niewazne nic :mad: Ale o kazdy byle jakis czujniczek w swoim alarmie, to pyszczl jak nie wiem... A na rzeczach WAZNYCH sie nie wyznaje.

Gumisiowa - dziekuje za odpowiedz. Tak podejrzewalam wlasnie, ze ta cena jest bez blatow. Ale poludzic sie czasem mozna, prawda?

A na kawe chetnie wpadne, bo poki co jestem nielegalna podczytywaczka - obserwatorka. Ale pierwsze to sie musze otrzasnac, bo po mojej wymarzonej bialo-czarnej kuchni czarna zostala jedynie rozpacz. Zamiast pieknych szklanych frontow beda jakies ramki. Zamiast braku uchwytow beda jakies mini wypierdki (sie podobno inaczej nie da) I ze niby jeszcze jak jest fornir na froncie, to sie nie da frezu zrobic. I jeszcze moj maz sie pyta, co ja takie cisnienie na te frezy mam, bo przeciez uchwyt to niewazne nic :mad: Ale o kazdy byle jakis czujniczek w swoim alarmie, to pyszczl jak nie wiem... A na rzeczach WAZNYCH sie nie wyznaje.

Ale sie usmialam:yes::lol2::lol2::lol2:.No tak ONI wogole malo co sie na czymkolwiek znaja:lol2:-no mam nadzieje,ze moj M tego nie podczyta:no::lol2:

A z kuchnia-zawsze mozna na czyms probowac zaoszczedzic!!!Probowac do skutku-szukac roznych wykonawcow..albo zrobic kuchnie kosztem czegos innego i czekac na cos innego dluzej...jak u mnie,,,

Buzka