Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile kosztowały wasze kuchnie...

helism

Recommended Posts

Ale sie usmialam:yes::lol2::lol2::lol2:.No tak ONI wogole malo co sie na czymkolwiek znaja:lol2:-no mam nadzieje,ze moj M tego nie podczyta:no::lol2:

A z kuchnia-zawsze mozna na czyms probowac zaoszczedzic!!!Probowac do skutku-szukac roznych wykonawcow..albo zrobic kuchnie kosztem czegos innego i czekac na cos innego dluzej...jak u mnie,,,

Buzka

jakbym słyszała mojego M :rotfl: też ciągle narzeka że wybrzydzam przebieram i nie mogę się zdecydować - jak ktoś mi wciska że się nie da a ja widziałam już zrobione? albo coś mi nie pasuje do mojej wizji? z tego powodu górna łazienka nadal w rozsypce :mad:

radzę szukać do skutku, chociaż rozumiem że nie zawsze można, ja tak robiłam z kuchnią nadal jestem pełna obaw jak to wyjdzie czy faktycznie dopasuje wzór forniru? do dnia montażu będę się denerwować, podobnie mam ze schodami - w projekcie zabiegowe, chciałam zmienić na ze spocznikiem i ostatnio się okazuje że jednak się nie da :mad: M zaproponował ze rozwali strop aby się zmieściły :mad: żebym tylko była zadowolona - złośliwiec :p

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 933
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ceny frontów mogą dochodzić nawet do 400 zł/m2, podczas gdy zwykła płyta z cięciem i oklejeniem 40 zł max.

Trzeba jednak pamiętać, że takie samodzielne majsterkowanie to nie sposób na kuchnię na lata. Ja bym się bał takich eksperymentów, no chyba że to ma być kuchnia do domku na działce. Gotowe fronty z uchwytem i okuciami typu zawiasy nie kosztują wcale dużo, szczególnie bezpośrednio od producenta a nie przez licznych pośredników. Ja np. kupiłem tak fronty akrylowane [moderowano link rekalmowy]). Z przesyłką kurierską wyszło dużo taniej niż mi proponowali w salonie mebli w Warszawie. Okazało się, że chcieli je ściągac z Niemiec, nie wiedzieli nawet że produkowane są też w Polsce. Wystarczy sobie wyguglać :). Moja kuchnia w białym wysokim akrylowanym połysku kosztowała ostatecznie ze sprzętem 14 000 zł, ale nie żałowałem na szufladach, dobrych prowadnicach, cichym domykaniu czy wysuwanych koszach, więc uwązam że cen aywszła rewelacyjna przy tym standardzie.

Edytowane przez joliska

Wanderko,

bardzo ładna jest Twoja kuchnia i taka pozytywna! Można wiedzieć gdzie kupowałaś?

Leo, przepraszam dawno tu nie zaglądałam, inne sprawy mnie wciągnęły. Moja kuchnia jest z Ikei, popularny STAT, wiec sądziłam, że będzie wiadomo skąd ona :). Po ośmiu miesiącach używania jestem z mojej kuchni ciągle baaardzo zadowolona.

• 3 months później...
Znalazłam już:D Dzięki!!!

Czy te IKEOWSKIE meble nie są wykonane ze zbyt "delikatnej" sklejki? Wiadomo że trudno dziś o nawet o dobrą konstrukcę mebli a w kuchni warunki wiadomo ekstremalne dla mebli. Ja miałem idee i zabudowana zmywarka rozpuściła conieco sklejki w miejscach otaczających drzwiczki maszyny, to po pół roku. Jednak jakieś minimum jakościowe to powinno być jednak zachowane a nie tylko odsyłać masówke na gwarancje której i tak nie chcą uznać.

Czy te IKEOWSKIE meble nie są wykonane ze zbyt "delikatnej" sklejki? Wiadomo że trudno dziś o nawet o dobrą konstrukcę mebli a w kuchni warunki wiadomo ekstremalne dla mebli. Ja miałem idee i zabudowana zmywarka rozpuściła conieco sklejki w miejscach otaczających drzwiczki maszyny, to po pół roku. Jednak jakieś minimum jakościowe to powinno być jednak zachowane a nie tylko odsyłać masówke na gwarancje której i tak nie chcą uznać.

Jeżdżę służbowo do firmy, która robi półprodukt dla Ikei ( jest to Swedwood ). Rozmawiałem z szefem produkcji, który stwierdził, że w życiu nie kupiłby takiego mebla. Poza tym dla Ikei nie opłaca się wykonywać wiekowych mebelków bo gdzie tu sens ekonomiczny?

Pozdrawiam

Gość Arturo72
Jeżdżę służbowo do firmy, która robi półprodukt dla Ikei ( jest to Swedwood ). Rozmawiałem z szefem produkcji, który stwierdził, że w życiu nie kupiłby takiego mebla. Poza tym dla Ikei nie opłaca się wykonywać wiekowych mebelków bo gdzie tu sens ekonomiczny?

Pozdrawiam

Szef produkcji nie zarabia 2tys.zł miesięcznie ;)

Gdybym zarabiał 10tys.zł miesięcznie to na Ikeę też bym nie patrzył ;)

Co prawda nie mam kuchni z IKEA , a moje drewniane mnie raczej przeżyją, to nie myślę, że jest aż tak kiepsko z IKEA. Z tego co wiem Swedwood zachowuje wysokie standardy produkcji. Ten szef produkcji nadal tam pracuje ? ;)

• 1 month później...
  • 1 month później...
:welcome:

Czy udało się komuś zamówić kuchnię u stolarza/w studiu w cenie porównywalnej lub niższej niż w IKEI? 10 lat temu- było to możliwe- a obecnie?

Tez próbuję "ogarnąć" ten problem.

Czy IKEA jest aktualnie najtańsza (przy zachowaniu w miarę dobrych standardów).

Czy też można zrobić mebelki u jakiegoś stolarza w cenie podobnej lub nawet niższej od IKEI.

Na razie iKEA wycenia mi kuchnię z AGD za około 10.000pln.

• 3 weeks później...
pewno że się da, tylko jakość nie będzie tak jak kuchni za 20 tys, ale da się, ile co kosztuje tyle jest warte i tyle

6 tys to mało, rzeczywiście, ale wyceny na 20-30 tys są chyba "ciut" na wyrost... Albo obejmuja drogi, wypasiony sprzęt AGD oraz granitowe/marmurowe blaty.

co do kuchni ikeowych - mozna wg mnie zrobić kuchnię w podobnym do nich standardzie - lub w nieco wyższym za niższą kwotę. Oczywiście trzeba porównywac wycene Ikei wraz z montażem, bo u stolarza raczej tylko taka opcja wchodzi w grę.

6 tys to mało, rzeczywiście, ale wyceny na 20-30 tys są chyba "ciut" na wyrost... Albo obejmuja drogi, wypasiony sprzęt AGD oraz granitowe/marmurowe blaty.

nie Kamila, cena 20 - 30- tyś często nie obejmuje blatów czy sprzętu, mówimy o samych meblach, moje same meble kosztowały 23 tys i nie żałuję złotówki którą wydałam, owszem da się tanio ale wszystko zależy od tego jaką chcemy jakość i co akceptujemy, a da się wszystko