aga_ada 26.06.2012 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Ale sie usmialam:yes::lol2:.No tak ONI wogole malo co sie na czymkolwiek znaja:lol2:-no mam nadzieje,ze moj M tego nie podczyta:no: A z kuchnia-zawsze mozna na czyms probowac zaoszczedzic!!!Probowac do skutku-szukac roznych wykonawcow..albo zrobic kuchnie kosztem czegos innego i czekac na cos innego dluzej...jak u mnie,,, Buzka jakbym słyszała mojego M też ciągle narzeka że wybrzydzam przebieram i nie mogę się zdecydować - jak ktoś mi wciska że się nie da a ja widziałam już zrobione? albo coś mi nie pasuje do mojej wizji? z tego powodu górna łazienka nadal w rozsypce radzę szukać do skutku, chociaż rozumiem że nie zawsze można, ja tak robiłam z kuchnią nadal jestem pełna obaw jak to wyjdzie czy faktycznie dopasuje wzór forniru? do dnia montażu będę się denerwować, podobnie mam ze schodami - w projekcie zabiegowe, chciałam zmienić na ze spocznikiem i ostatnio się okazuje że jednak się nie da M zaproponował ze rozwali strop aby się zmieściły żebym tylko była zadowolona - złośliwiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forestor 20.08.2012 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 (edytowane) Ceny frontów mogą dochodzić nawet do 400 zł/m2, podczas gdy zwykła płyta z cięciem i oklejeniem 40 zł max. Trzeba jednak pamiętać, że takie samodzielne majsterkowanie to nie sposób na kuchnię na lata. Ja bym się bał takich eksperymentów, no chyba że to ma być kuchnia do domku na działce. Gotowe fronty z uchwytem i okuciami typu zawiasy nie kosztują wcale dużo, szczególnie bezpośrednio od producenta a nie przez licznych pośredników. Ja np. kupiłem tak fronty akrylowane [moderowano link rekalmowy]). Z przesyłką kurierską wyszło dużo taniej niż mi proponowali w salonie mebli w Warszawie. Okazało się, że chcieli je ściągac z Niemiec, nie wiedzieli nawet że produkowane są też w Polsce. Wystarczy sobie wyguglać . Moja kuchnia w białym wysokim akrylowanym połysku kosztowała ostatecznie ze sprzętem 14 000 zł, ale nie żałowałem na szufladach, dobrych prowadnicach, cichym domykaniu czy wysuwanych koszach, więc uwązam że cen aywszła rewelacyjna przy tym standardzie. Edytowane 20 Sierpnia 2012 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wenderko 20.08.2012 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Wanderko, bardzo ładna jest Twoja kuchnia i taka pozytywna! Można wiedzieć gdzie kupowałaś? Leo, przepraszam dawno tu nie zaglądałam, inne sprawy mnie wciągnęły. Moja kuchnia jest z Ikei, popularny STAT, wiec sądziłam, że będzie wiadomo skąd ona . Po ośmiu miesiącach używania jestem z mojej kuchni ciągle baaardzo zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 21.08.2012 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Leo, przepraszam dawno tu nie zaglądałam, inne sprawy mnie wciągnęły. Moja kuchnia jest z Ikei, popularny STAT, wiec sądziłam, że będzie wiadomo skąd ona . Po ośmiu miesiącach używania jestem z mojej kuchni ciągle baaardzo zadowolona. Znalazłam już Dzięki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DobryB 30.11.2012 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Znalazłam już Dzięki!!! Czy te IKEOWSKIE meble nie są wykonane ze zbyt "delikatnej" sklejki? Wiadomo że trudno dziś o nawet o dobrą konstrukcę mebli a w kuchni warunki wiadomo ekstremalne dla mebli. Ja miałem idee i zabudowana zmywarka rozpuściła conieco sklejki w miejscach otaczających drzwiczki maszyny, to po pół roku. Jednak jakieś minimum jakościowe to powinno być jednak zachowane a nie tylko odsyłać masówke na gwarancje której i tak nie chcą uznać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelkokosz 30.11.2012 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Czy te IKEOWSKIE meble nie są wykonane ze zbyt "delikatnej" sklejki? Wiadomo że trudno dziś o nawet o dobrą konstrukcę mebli a w kuchni warunki wiadomo ekstremalne dla mebli. Ja miałem idee i zabudowana zmywarka rozpuściła conieco sklejki w miejscach otaczających drzwiczki maszyny, to po pół roku. Jednak jakieś minimum jakościowe to powinno być jednak zachowane a nie tylko odsyłać masówke na gwarancje której i tak nie chcą uznać. Jeżdżę służbowo do firmy, która robi półprodukt dla Ikei ( jest to Swedwood ). Rozmawiałem z szefem produkcji, który stwierdził, że w życiu nie kupiłby takiego mebla. Poza tym dla Ikei nie opłaca się wykonywać wiekowych mebelków bo gdzie tu sens ekonomiczny? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 01.12.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Jeżdżę służbowo do firmy, która robi półprodukt dla Ikei ( jest to Swedwood ). Rozmawiałem z szefem produkcji, który stwierdził, że w życiu nie kupiłby takiego mebla. Poza tym dla Ikei nie opłaca się wykonywać wiekowych mebelków bo gdzie tu sens ekonomiczny? Pozdrawiam Szef produkcji nie zarabia 2tys.zł miesięcznie Gdybym zarabiał 10tys.zł miesięcznie to na Ikeę też bym nie patrzył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelkokosz 02.12.2012 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Ja też kokosów Arturo nie mam ale na meble z Ikei się nie zdecydowałem....ale to rzecz gustu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 06.12.2012 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 Co prawda nie mam kuchni z IKEA , a moje drewniane mnie raczej przeżyją, to nie myślę, że jest aż tak kiepsko z IKEA. Z tego co wiem Swedwood zachowuje wysokie standardy produkcji. Ten szef produkcji nadal tam pracuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelkokosz 07.12.2012 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Co prawda nie mam kuchni z IKEA , a moje drewniane mnie raczej przeżyją, to nie myślę, że jest aż tak kiepsko z IKEA. Z tego co wiem Swedwood zachowuje wysokie standardy produkcji. Ten szef produkcji nadal tam pracuje ? Jak najbardziej pracuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdaimarek 26.01.2013 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 witamczy ktoś może polecić dobrego i sprawdzonego stolarza z okolic Wrocławia?....lub dalej, ale żeby do tych okolic dojechał?Jestem na etapie kuchni i jak przeczytałam wątek to widzę, że czeka mnie truudny wybór:confused: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.01.2013 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 magdaimarek - zobacz co masz napisane pod nickiem "WITAJ, nim zapytasz, poszukaj odpowiedzi". Uzyj wyszukiwarki i znajdz sobie wątki z namiarami na polecanych stolarzy. Sa wątki pogrupowane wg. województw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 29.01.2013 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Witam, Mogę prosić na namiary wykonawcy mebli kuchennych w stylu retro/klasycznym. Montaż Warszawa. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabba 31.01.2013 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Czy udało się komuś zamówić kuchnię u stolarza/w studiu w cenie porównywalnej lub niższej niż w IKEI? 10 lat temu- było to możliwe- a obecnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oszolom 17.03.2013 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Czy udało się komuś zamówić kuchnię u stolarza/w studiu w cenie porównywalnej lub niższej niż w IKEI? 10 lat temu- było to możliwe- a obecnie? Tez próbuję "ogarnąć" ten problem. Czy IKEA jest aktualnie najtańsza (przy zachowaniu w miarę dobrych standardów). Czy też można zrobić mebelki u jakiegoś stolarza w cenie podobnej lub nawet niższej od IKEI. Na razie iKEA wycenia mi kuchnię z AGD za około 10.000pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darriusz 02.04.2013 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 A ja chciałem przeznaczyć 6 tyś ciekawe co mi z tego wyjdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 02.04.2013 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 A ja chciałem przeznaczyć 6 tyś ciekawe co mi z tego wyjdzie... pewno że się da, tylko jakość nie będzie tak jak kuchni za 20 tys, ale da się, ile co kosztuje tyle jest warte i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 02.04.2013 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 W pełni sie z tym zgadzam.Jaka cena taka jakość.Na, wycenili kuchnie na 30 tys bez AGD.Cena wydaje mi sie dość spora i póki co nie podjęliśmy jeszcze decyzji ale jedno jest pewne Ikee wykluczylismy z zasięgu poszukiwań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 02.04.2013 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 pewno że się da, tylko jakość nie będzie tak jak kuchni za 20 tys, ale da się, ile co kosztuje tyle jest warte i tyle 6 tys to mało, rzeczywiście, ale wyceny na 20-30 tys są chyba "ciut" na wyrost... Albo obejmuja drogi, wypasiony sprzęt AGD oraz granitowe/marmurowe blaty. co do kuchni ikeowych - mozna wg mnie zrobić kuchnię w podobnym do nich standardzie - lub w nieco wyższym za niższą kwotę. Oczywiście trzeba porównywac wycene Ikei wraz z montażem, bo u stolarza raczej tylko taka opcja wchodzi w grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 02.04.2013 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 6 tys to mało, rzeczywiście, ale wyceny na 20-30 tys są chyba "ciut" na wyrost... Albo obejmuja drogi, wypasiony sprzęt AGD oraz granitowe/marmurowe blaty. nie Kamila, cena 20 - 30- tyś często nie obejmuje blatów czy sprzętu, mówimy o samych meblach, moje same meble kosztowały 23 tys i nie żałuję złotówki którą wydałam, owszem da się tanio ale wszystko zależy od tego jaką chcemy jakość i co akceptujemy, a da się wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts