Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile kosztowały wasze kuchnie...

helism

Recommended Posts

Gość BEATA-BETI
witam.czytajac wasze posty zastanawiam sie czy nie macie co robic z pieniedzmi ,czy moze po prostu kupujecie tak drogie meble zeby sie nimi pochwalic przed znajomymi ,a potem zadowalacie sie chlebem ze smalcem ,bo jakos trzeba splacic tą przyjemnosc .(':D'(':D')meble i tak sie w koncu zuzyja i znudza.Nie szkoda tych wspolnych wakacij?[/img]

Myślę ,że jak ktoś bierze duży kredyt na dom to mu wszystko jedno czy wyda 20 tys czy 30 tys na meble.Są tacy których na wszystko stać na meble i wycieczki , a są tacy co mają ale nie kupują drogich rzeczy. :wink:

Sama znam ludzi którzy żyją ponad stan , ale znam również takich co mają ale nie pokazują tego.

Ale najważniejsze żeby nikomu nie zazdrościć i cieszyć się z tego co się ma :D :D :D :D

• Odpowiedzi 933
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

6mb mebli w kształcie literki L

Zabudowana lodówka, słupek na piekarnik i mikrofale (amorki w małych szafkach)

Wszędzie hamulce na zawiasach.

Szuflady na metalowych prowadnicach

2 kosze cargo (obrotowych niet ;))

Fronty MDF

Koszt 5500zł ale stolarz znajomy

A o kasie nie ma sensu dyskutować bo gdyby było mnie stać brałbym fronty drewniane bo ładniejsze i przyjemniejsze.

Jak kogoś stać to niech sobie robi kuchnie z bajki za 25tyś zł. przecie to jego kasa i nic wam do tego.

Gość BEATA-BETI
6mb mebli w kształcie literki L

Zabudowana lodówka, słupek na piekarnik i mikrofale (amorki w małych szafkach)

Wszędzie hamulce na zawiasach.

Szuflady na metalowych prowadnicach

2 kosze cargo (obrotowych niet ;))

Fronty MDF

Koszt 5500zł ale stolarz znajomy

A o kasie nie ma sensu dyskutować bo gdyby było mnie stać brałbym fronty drewniane bo ładniejsze i przyjemniejsze.

Jak kogoś stać to niech sobie robi kuchnie z bajki za 25tyś zł. przecie to jego kasa i nic wam do tego.

Kuchnia jak z bajki za 25 tys. w tym ile metrów 2czy 3, to chyba ty jesteś nie z tej bajki.Idź do "profesjonalnego "salonu mebli kuchennych to zobaczysz ile kosztuje kuchnia z bajki chociażby te 6m.Ale tu można dyskutować bez końca bo bajek jest strasznie duż wybór.

Myśle ,że zakończmy temat dyskutowania o "gustach kuchennych" i portfelach.

Każdy może sobie wydać na szafeczki ile chce , a nawet więcej :wink: :wink: :wink:

1)temat był założony nie dla celów snobistycznych a ORIENTACYJNYCH :wink:

2)nie po to żeby sie chwalić na ile go stać,a po to żeby można było sobie porównac jak jest "u ludzi",

no bo ja np.nie wiedziałam jakie są obecne ceny,stąd moje podejrzenia że kolesie nas obdzierają z ostatnich pieniędzy,a samochód jeszcze nie kupiony :x

3)temat jest po to żeby móc porównać i zdobyć motywacje do utargowania pareset cieżko zdobytych złotych

a kto myśli że trafił na aukcje w stylu "kto więcej" to serdecznie zapraszam na

http://www.snobka.pl/

lub

http://www.luxlux.pl/

:lol:

Gość BEATA-BETI

Więc dla celów orientacyjnich podaję w jednej miejscowości cena za metr szafek (identycznych) w jednej firmie 1000 zł. ,a w drugiej firmie 1500 zł.

Firma nr 2 dużo większa i ma punkt w sprzedaży w stolicy.

to o "snobistyczności" tyczyło się chyba mnie? zacytuję zatem swój poprzedni post

witam

nam firma wyceniła kuchnie na 12,5 tys długoś zabudowy 6,5m +barek 1,6 zabudowany piekarnik, 1 cargo 8 szuflad (3 domykające się+reszta metalowe na ciężkie rzeczy)

blat zwykły, fronty mdf (brw)

chyba przesadzili?

a zapomniałam a to chyba ważne : z oświetleniem pod szafkami, dwie szafki narożne przeszklone podświetlone.

zrezygnowałam z podświetlenia witryn a mdf to chyba nic nadzwyczajnego? I wyszło 10,5 tys :( Też chciałabym meble za 5-6 tys :evil: :evil: :evil: ale potrzebny mi jest barek oddzielajacy (zasłaniający) kuchnię i on robi kwotę

Gość BEATA-BETI
blat super to bylo marzenie mojej zony jest chyba 6.5 metra mozna na nim robic kanapki latwo przeczyscic szybko gabka nie wchlania (musi byc granitowy) zadnych tluszczy, dostlismy jescze gratis wyciete okragle podstwy z granitu do robienia salatek np na dworze

CMyK

Czy jest jakaś nazwa tego granitu ?

[

Kuchnia jak z bajki za 25 tys. w tym ile metrów 2czy 3, to chyba ty jesteś nie z tej bajki.Idź do "profesjonalnego "salonu mebli kuchennych to zobaczysz ile kosztuje kuchnia z bajki chociażby te 6m.Ale tu można dyskutować bez końca bo bajek jest strasznie duż wybór.

Myśle ,że zakończmy temat dyskutowania o "gustach kuchennych" i portfelach.

Każdy może sobie wydać na szafeczki ile chce , a nawet więcej :wink: :wink: :wink:

Moze i racja.

Ale ja kupiłbym 6mb kuchni która mnie całkowicie zadowala za 20tys zł.

Widać mam smętny gust :lol:

Chocpowiem szczerze że moja za 500zł mi osobiscie się podoba :D