Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile kosztowały wasze kuchnie...

helism

Recommended Posts

oj, no wyraziłam się nieprecyzyjnie - chodzi mi o meble kuchenne, bez sprzętu. Kilka odpowiedzi już uzyskałam, dzięki. Chętnie bym pooglądala jakie szafki mieszczą się w waszych kuchniach. W poniedzialek mamy wybrać się robić wyceny kuchni u stolarzy i nie mam pojęcia ile to będzie za dużo a ile sensowna cena. Mam ok. 6 m mebli, ale bez górnej zabudowy (tylko dwa słupki - cargo 30cm i z piekarnikiem) Nie wiem czy stać mnie będzie na bajery typu podnośniki do frontów, systemy domykające szuflady i inne) Stąd moje pytanie o ceny :)

• Odpowiedzi 933
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Z zainteresowaniem czytam ten wątek, bo właśnie jestem na tym etapie :roll:

W środę był pan od kuchni zrobić dokładne pomiary i czekam na wycenę.

Już się boję tego co mogę usłyzeć :o , to znaczy kwoty :-?

Będzie trzeba dokonać kompromisu między chęciami, a możliwościami :wink:

madziulka, szcxzerze mówiąc jestem w szoku... Możesz policzyć ile masz szafek i z czego sa meble - a może wiesz jakie zawiasy itd...Zanim zaczęliśmy remont orientowaliśmy się ile przygotować pieniążkow ( jeszcze z innym planem) i pan podał nam wycenę jakies 7000 zł- teraz wszystko zmieniliśy i nie wiem jak nam inni policzą i co jest realne. Zabudowy tam bylo jakies 5 metrów z tym ,ze górne szafki też. czy naprawdę koszt kuchni może być tak nieduży? A może to nie w moim mieście :(

jak czytam te wyceny,to naprawde....wierze ,ze chyba jednak silniej sie przeziebilem niz jest faktycznie...

moje 7 m.kw. zabudowy -to ceny bez agd i blatu od 16-19 000!!!region mazo....ale za 3700 to ja szafke sobie moge kupic ale nie kuchnie....niezle jaja...

Dobrze pszukaj a znajdziesz,ceny naprawdę są zróżnicowane,u mnie pierwsza wycena wyszła 15,500 bez agd a skończy się na 8 tys. :p różnica ogromna.

ja pisze o wycenach z dolnej granicy, w regionie moim , w paru firemkach w miare juz zadomowionych i z tradycja...wlasnie takie ceny,w Wawie jak polazlem do firm na Targowku-wycena x 2 !!!!

Moja zabudowa jest specyficzna w miare i niemala,mam box wielki,z wieloma szafkami i z witryna...mala wyspeka i kawalek szafki pod zlew...ale box dyktuje warunki....mam tez i przykre doswiadczenia,ze firemki male..po paru latach nie porafia dorobuc kawalka frontu,bo albo nie ma juz takich wzorow albo ..tych firemek ;-)

ja pisze o wycenach z dolnej granicy, w regionie moim , w paru firemkach w miare juz zadomowionych i z tradycja...wlasnie takie ceny,w Wawie jak polazlem do firm na Targowku-wycena x 2 !!!!

Moja zabudowa jest specyficzna w miare i niemala,mam box wielki,z wieloma szafkami i z witryna...mala wyspeka i kawalek szafki pod zlew...ale box dyktuje warunki....mam tez i przykre doswiadczenia,ze firemki male..po paru latach nie porafia dorobuc kawalka frontu,bo albo nie ma juz takich wzorow albo ..tych firemek ;-)

sprawa jest prosta! jeśli wykonawca znajduje ludzi, którzy płaca tyle, ile krzyknie, to za każdym razem krzyczy trochę więcej i..... tez znajduje chętnych....

znajomy szukał w Wawie kogoś do zrobienia dwóch dużych drzwi przesuwnych, rozdzielających pomieszczenie.... rozmowy były o około 2 tysiącach, ale wykonawcom ciągle coś nie pasowalo..... no to gość się wkurzył i sam zrobił to co chciał..... zabrało mu to razem 4 dni.... robił pierwszy raz w zyciu.... materiały kosztowały go...uwaga! 600 złotych.....po miesiącu zadzwonił jeden z wykonawców, że właśnie ma kilka dni wolne i może by zrobił, ale będzie chyba drożej, bo "benzyna drożeje i wszystko inne, itp..." :lol:

wnioski każdy wyciąga sam....

sluchajcie trzeba przede wszystkim szukac i miec cierpliwość :)

u nas ceny tez byly mocno wygorowane, mamy malutka kuchnie przed meblami wygladala tak

http://img371.imageshack.us/img371/4923/kuchniaxx3.jpg

bylo u nas paru stolarzy i robili wycene i co chwile dzwonili z wyzsza kwota bylo 7600 6800 5700 i ok 5200 za pierwsza kwote to mezus powiedzial ze sam wystruga ta kuchnie hehe :D ale ja szukalam dalej i udalo sie. Na poczatku mysalalam co to sa cena, bylam troche nieufna i obawialam sie tych mebli ale profesjonalizm pelna klasa, kuchnia malutka a tak naprawde jest tam naprawde duzo miejsca

Co do szafek nie jest ich znowu tak duzo, bo jak wspomnialam kuchnia jest malutka. Gorne szafki w sumie 3 a 2 z mlecznym szklem jedna nad lodowka sa na silownikach, szuflady mamy zwyczajne.

Nie chcielismy nie wiadomo czego bo jak to na budowie bywa casem jak kaski w portfelu brakuje wybiera sie jak najtaniej :(

no ja kuchni sam nie zrobie....a fronty lakierowane na wysoki polysk kosztuja i ktos to fachowo i maszynowo chyba musi zrobic...pytalem sie w kilku miejscach...nie zjade ponizej 15-16.....moze ktos ma jednak firme sprawdzona z okolic wawy, po stronie wschodniej najlepiej...

Poszukaj kogoś spoza swojej okolicy. Moje meble wycenione na ok. 8000 zł przyjadą z odległości 200 km. Lokalne studio policzylo ok. 13 tys.

IMHO cenę w znacznym stopniu robią środki

Mam dużą kuchnię, byliśmy w kilku studiach (ale nie wielkie studia w najdroższych centrach handlowych), owszem nie garażowe stolarnie.

W jednym studiu pan podliczył osobno meble osobno akcesoria. No i okazało się, że to środek robi cenę (co dziwne właściwie oba studia podały bardzo podobną kwotę :) ). Ja mam sporą kuchnię, chcę szuflady z tych lepszych, zamykacze szafek z tych lepszych itd. Nie chcę się cofać. Chociaż tych najdroższych też nie biorę.

Właśnie dostałam wycenę kuchni od stolarza. Proste fronty w kolorze wenge, długość zabudowy 5,7 m, w tym :3 szafki 70cm szuflady, zabudowa lodówki, komin z piekarnikiem + 2 cargo 30 cm, szafka pod zlew 80, szafka pod zmywarkę 45 i 2 górne szafki z aluminum i 2 górne pełne - cena wyjściowa 4500 + koszty prowadnic do szuflad Blum - 130 zł szt a jest ich 9 + kosze cargo ok. 100zł za szt. - razem ok. 5800 zł :-? NIech mnie ktoś przekona, że to mało ! do tego sprzęt do zabudowy ok. 5000 tys. Kuchnia to dopiero wydatek :-?

ok. 4000 bez zabudowy lodówki, właściwie to nie jestem przekonana do lodówki ukrytej w szafie :lol:

a oto nasza kuchnia , jesteśmy z niej bardzo zadowoleni , sama kuchnia czyli meble wyszla nas 3700 a ze sprzetami 7800 takze cena przyzwolita :)

http://img403.imageshack.us/img403/5756/aneks1rp1.jpg

http://img261.imageshack.us/img261/6638/aneks3mf2.jpg

więcej zdjęć w moim wątku zapraszam

Obejrzałam i bardzo mi się podoba.

A jakiej firmy, że fajna taka i niedroga ?

Sprawdź Ikea. Jakość pewnie nie powala na kolana, ale nie każdego stać na porządną i drogą kuchnię. Na stronach Ikei możesz sobie pooglądać ich mebelki, wybór jest dość duży, ceny są podane, jest nawet darmowy program który ułatwi zaplanowanie kuchni.