Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile kosztowały wasze kuchnie...

helism

Recommended Posts

Obejrzałam i bardzo mi się podoba.

A jakiej firmy, że fajna taka i niedroga ?

nie jest to niewiadomo jaka firma, bo to zwykly stolarz majacy firme

po tym jak przedstawiali nam takie ceny w meiscie, postanowilismy poszukac poza miastem i mebelki mielismy 80km dalej ale sie bardzoooo oplacalo

• Odpowiedzi 933
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Właśnie dostałam wycenę kuchni od stolarza. Proste fronty w kolorze wenge, długość zabudowy 5,7 m, w tym :3 szafki 70cm szuflady, zabudowa lodówki, komin z piekarnikiem + 2 cargo 30 cm, szafka pod zlew 80, szafka pod zmywarkę 45 i 2 górne szafki z aluminum i 2 górne pełne - cena wyjściowa 4500 + koszty prowadnic do szuflad Blum - 130 zł szt a jest ich 9 + kosze cargo ok. 100zł za szt. - razem ok. 5800 zł :-? NIech mnie ktoś przekona, że to mało ! do tego sprzęt do zabudowy ok. 5000 tys. Kuchnia to dopiero wydatek :-?

ok. 4000 bez zabudowy lodówki, właściwie to nie jestem przekonana do lodówki ukrytej w szafie :lol:

TO MAŁO ;)

MY zdecydowaliśmy sie na meble wycenione na 6500 i chyba jest ich mniej niż u Ciebie. Na cenę mebli, okazuje sie ma wpływ rodzaj frontów, akcesoria a także BLAT! uchwyty - jeśłi ktoś chce jakieś wymyślne (nop porcelanę) też. Myślałam,że nasze będa niestandardowe (relingi) a okazało się że sa w cenie....

To była najniższa oferta. Pewnie u nich zamówimy tez garderobę i mebelki do łazienki - muszą być robione, bo nietypowe wymiary. W hurcie może będzie taniej ;)

jestem w krakowie, dopiero będę miał kuchnię 3,2 mb.

- fronty laminat połysk

- 4 szuflady (w tym jeden cichy domyk)

- lodówka i zmywarka zabudowane

- jedno cargo 15cm

- jeden rack na wino (5 butelek)

- blat 4cm laminowany

- osprzęt blum/haettich

- wysokość dolnej zabudowy 90cm

- wysokość górnych szafek 72cm

- uchwyty i oświetlenie do wyboru

(w studio oświetlenie płatne ekstra)

wyceniałem w 4 miejscach - 1 studio (aalto) i 4 niezaleznych stolarzy.

rozpiętość cen: 8-10 tys.

w studio cena była najdroższa ale na równi z jeszcze jednym panem stolarzem i niestety w studio mieli najdłuższe terminy.

stolarze wycenili trochę taniej ale różne były teorie, np. jeden pan powiedział mi że u niego fronty w laminacie z połyskiem będą kosztować tyle samo co mdf lakierowany..

generalnie się lekko podłamałem bo wychodzi około 2,5 tys/metr.. ale to przy tej ilosci metrów cieżko chyba o lepszą cenę..

pozdrawiam

Mi wycenili meble na 9 tys. robią tak jak BRw. Waszym zdaniem szukac dalej?

zabardzo nie mam namiarów na innych stolarzy z okolic Warszawy :cry:

Poszukaj w internecie stolarzy w swojej okolicy,jest ich wielu,często pokazują zdjęcia zrobione u swoich klientów,napewno coś znajdziesz.

• 1 month później...
Ja mam kuchnie wyceniona u stolarza na ok.35000, fronty drewno czeresniowe, akcesoria niemieckie, blaty granitowe do tej ceny dochodzi jeszcze wyspa takze z blatem granitowym. Ta sama kuchnie w studiu z firmy Alno zaspiewiali mi ok.50000 zeta. Te 35000 zl. jest cena dosyc zaporowa ale nie uznaje polsrodkow ze najpierw kupie meble tanie a za jakis czas je wymienie bo znajac zycie pozniej nie bedzie ani na to kasy ani czasu.Pozdrawiam i zycze udanych decyzji.

Ja mam kuchnie wyceniona u stolarza na ok.35000, fronty drewno czeresniowe, akcesoria niemieckie, blaty granitowe do tej ceny dochodzi jeszcze wyspa takze z blatem granitowym. Ta sama kuchnie w studiu z firmy Alno zaspiewiali mi ok.50000 zeta. Te 35000 zl. jest cena dosyc zaporowa ale nie uznaje polsrodkow ze najpierw kupie meble tanie a za jakis czas je wymienie bo znajac zycie pozniej nie bedzie ani na to kasy ani czasu.Pozdrawiam i zycze udanych decyzji.

Rozumiem, że to cena z całym wysokiej klasy sprzętem AGD?

pzdr

Oczywiscie ze bez agd, agd to kolejne 12 tysi, u nas w Opolu ceny sa chyba kosmosu wziete kazdy stolarz ma takie prawie same ceny, a o uslugach budowlanych to nawet nie chce mi sie pisac, i nie ma komu robic bo w wiekszosci budowlancy to dwopaszportowcy i wola w nimcach robic niz PL. A ci co zostali to wala takie ceny ze szok a i tak maja terminy napiete.

My mimo sprzecznych opinii na temat mebli BRW zdecydowaliśmy się na kuchnie właśnie od nich :roll: Seria modern line. Zabudowa dolna to jakieś 6mb w wenge + 6 szafek górnych 36/60 biały połysk + biały blat laminowany; okucia blum - koszt niecałe 7 tys (w tym prawie 2 tys to cena samego blatu :x :-?) Kuchnie mamy niecały rok i póki co jesteśmy zadowoleni :)

Witam wszystkich!

Poniższy projekt kuchni BRW (meble+montaż) mam wyceniony tak:

szafki 8220, blaty i dodatki 5476, "nietypy" 432 dodatki 2348 + montaz = 17630 zł :-?

Nie jest to jakaś kolosalnie duża kuchnia ale cena jest wg mnie wysoka.

Pierwsza wycena (z frontami fornirowymi) u lokalnego stolarza opiewała na kwotę 22000zł!!! :o

Czy to naprawdę tyle kosztuje???

http://images6.fotosik.pl/225/0409a923132377e0m.jpg http://images6.fotosik.pl/225/223d26941bcc6273m.jpg

Pozdrawiam,

Pedzelito

Oczywiscie ze bez agd, agd to kolejne 12 tysi, u nas w Opolu ceny sa chyba kosmosu wziete kazdy stolarz ma takie prawie same ceny, a o uslugach budowlanych to nawet nie chce mi sie pisac, i nie ma komu robic bo w wiekszosci budowlancy to dwopaszportowcy i wola w nimcach robic niz PL. A ci co zostali to wala takie ceny ze szok a i tak maja terminy napiete.

No to faktycznie ceny z kosmosu.

Nie napisałeś jak dużą masz kuchnię, jednak prawie 50 tys. za meble kuchenne + sprzęt to złodziejstwo w biały dzień. Muszą mieć marże po 100-150% wartości mebli.

pzdr

Ja po kilku wycenach w końcu zdecydowałem się na meble za 9,5tyś. Kuchnia MDF, całość w zabudowie.

Szafki dolne: 1*50cm,1*90cm (3 szuflady),1*40cm, narożna 80*80cm, 1*60cm, 1*40cm (cargo), 1*50cm, 1*80cm.

Szafki górne: 3*70cm*40cm (przeszklone + aluminiowa ramka).

Komin: 180cm*210cm a w mim zabudowa lodówki, piekarnika, kuchenki mikrofalowej, żaluzja, 2 szuflady, butelczarka, kilka klap.

Zawiasy i spowalniacze bluma + system tandembox do szuflad, kilka lampek pod szafkowych.

Sprzęt do zabudowy (piekarnik, płyta ceramiczna, okap, zmywarka, kuchenka mikrofalowa, lodówka) - 6800zł. Jeszcze zlew za 650zł i na razie koszt ~17000.