Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile kosztowały wasze kuchnie...

helism

Recommended Posts

• Odpowiedzi 933
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moja kuchnia 7800zł- 6mb zabudowy dolnej, jedna szafka szeroka wisząca i jeden do 150cm wys. słupek z piekarnikiem. Fornir na wysoki połysk i jedna szafka MDF lakier na wysoki połysk, blat granit ok. 5 tys, sprzęt 11tys.bez okapu = razem 23,8tys. :) na szczęście nie planuje zmieniać przez najbliższe 20 lat :p

U mnie jutro montują... Niecałe 7 m zabudowy, z tego 5 m szafek górnych, fornir dębowy patynowany, okucia standardowe - z montażem 6300 PLN.

Do tego: lodówka SBS 4000 PLN, płyta cer-ind 1400 PLN, okap 700 PLN, zlew + bateria ok 350 PLN, zmywarka i piekarnik przewożone z mieszkania (piekarnik mało używany a nowa zmywarka nie przewidziana w budżecie na razie :wink: ) - suma: 12 750 PLN.

Moja kuchnia wyszła bardzo drogo

meble fornir z akcesoriami hetticha 24 tyś zł do tego sprzęt 25 tyś zł do tego blat 10 tyś zł do tego stół i krzesła 4 tyś zł plus oczywiście kafle 3 tyś no i robocizna 2 tyś

ale kuchnia oczywiście jest suuper

pozdrawiam

68 tys za kuchnię ? :o :-? :o Bardzo proszę pokaż to cudo!

Moja kuchnia wyszła bardzo drogo

meble fornir z akcesoriami hetticha 24 tyś zł do tego sprzęt 25 tyś zł do tego blat 10 tyś zł do tego stół i krzesła 4 tyś zł plus oczywiście kafle 3 tyś no i robocizna 2 tyś

ale kuchnia oczywiście jest suuper

pozdrawiam

68 tys za kuchnię ? :o :-? :o Bardzo proszę pokaż to cudo!

jakis czas temu poszlam do salonu kuchennego w Wawie, bo spodobala mi sie kuchnia z reklamy prasowej. Pan sobie krzyknal za same stojace szafki z fornirem, bez uchwytow, bez blatow, bez agd, 65 000 pln :o :o :o :evil: kuchnie bede robic poza warszawa u zaufanej osoby ;)

Newfie, pochawalisz sie kuchnia?

No chyba cenowo nie jest aż tak źle , bo kuchnia ma 20 m z tego mebli około 6,5 metra plus z drugiej strony zabudowa 2,5 matra na 2,5 wysokości a sam fornir jest dość drogi ( wybrałam fornir venge) sprzęt wysokiej klasy ale kupowałam przez internet wyszło trochę taniej no i blat z konglomeratu silestone 6,5 metra plus tyle samo na ścianę ( klęska finansowa )no i meble robił mi znajomy stolarz a w salonie zrobiono mi wycenę 25 tyś ale bez wkładów hetticha i oczywiście bez sprzętu .Jak już tylko będę miała wszystko zrobione to prześlę fotki , bo niestey nie pomyśleliśmy wcześnie o parapetach i są plastiki i trzeba czekac teraz 3 tygodnie na wymianę na Silestone aby wszystko do siebie pasowało i trzeba było część mebli poodstawiać i zrobił się bałagan

pozdrawiam

Czy drewniane żaluzję pasują do kuchni zamiast firan albo rolet ?

Jeśli chcecie zaoszczędzic wystarczy zamiast brać stolarza udać się do zwykłego sklepu meblowego. Projekt można zrobić sobie samemu. Szafki zamówić w sklepie (nie robią już standardów co 10cm :wink: ja zamawiałam np. 58,5cm szerokości), przywożą zapakowane, skręcone, wystarczy sobie ustawić i ewentualnie przymocować do ściany. W moich są już zamontowane szuflady na tandemboxach, zawiasty typu klik itp. Gdyby mnie nie naszło na lepszy blat, to przywieźli by mi od razu przycięte blaty laminowane. Cała kuchnia w cenie max kilku tysięcy zł. Jedyny problem- jak przyjedzie sprzęt AGD to mąż z tatą będą składać układankę w jedność :D i "zmarnują" popoludnie. No ale kilka- kilkanaście tysięcy zaoszczędzimy :lol:

kuchnia 7,30 m długości, fornir wenge, w tym 2 słupki (lodówka i piekarnik z mikrofalą), 2 wiszące szafki pojedyncze "jamniki" o dł po 90 cm, 6 szuflad 90 cm, 2 szuflady 60 cm, 2 kosze w szafce 40 cm,zabudowa zmywarki, szafka narożna z półką,i szafka pod zlew ciche domyki, szuflady hettich, bez blatów- 8800- dużo czy mało?

do tego sprzęt za 11 tyś- ceny z ceneo +1000 zł drożej bo cen z ceneo nie dał rady zrobić

jeszcze blat granitowy, zlew i bateria???

Witam wszystkich,

Chciałbym znać wasze zdanie. Wykonawca kuchni zaproponował mi za

ok. 10mb mebli sztandardowych (wys. 72cm, szer. 30,45,60,90), w tym ok 6mb dolnych i 4mb górnych szafek, (7 szuflad) z MDF,
    blat laminowany (4m),
    blat naścienny (4m), między dolnymi a górnymi szafkami
    kilka halogennów,
    montaż

ok. 9,5 tys. Woj. mazowieckie.

Czy to jest rozsądna cena?

Za odpowiedzi z góry dziękuję.

Patusia nie martw się, kuchnia nie ważne za ile - najważniejsze, że Twoja własna we własnym domu.

Święta racja :D .Meblujemy dom w/g naszych możliwości finansowych i potrzeb, a nie dla ludzi.

Moja kuchnia w zamyśle miała być (i już jest :) ) dosyć przestronna,a meble "pakowne".

Zdjęcia w moim dzienniku.Całość mebli +stół wniosła nas 11,5 tyś.Nie jest to mało,ale cenę zwiększyły np. narożne szafki i witryny, 3 szuflady z samozamykaczem.

Pozdrawiam Bogusia

witam. ja (wstyd się przyznać) będę miałą najtańszą kuchnię z brw. Kosztuje 1099 za 2,6 mb (góra i dól). po prostu nie stać mnie na inną. Czy naprawdę każdego stać na meble kuchenne po 6000 zł? Chyba tylko u nas na podkarpaciu zarabia się tak marnie...

Nie Ty jedna :wink: I nie jestem z podkarpacia :wink: I nie uważam, żeby to był wstyd! wręcz przeciwnie - to sztuka i powód do dumy urządzić tanio, a ładnie :D Ja jeszcze dokłądnie nie liczyłam ile mebli mi bedzie potrzebnych do kuchni, ale niewiele bo to aneks. Pewnie zrezygnuję ze wszystkich wymyslnych szafek, bo choć fajne i wygodne, to jednak nie niezbędne. Też myślę o wzorze BRW, ale robionym (podobno połowę taniej) przez stolarzy.

Też myślę o wzorze BRW, ale robionym (podobno połowę taniej) przez stolarzy.

Jak ja się rozglądałam za kuchnią też chodziłam po miejscowych stolarzach i praktycznie każdy miał te same fronty do wyboru co brw a jednak taniej nie mieli :roll: Cene podawali mi ponad 6tys a w tym nie było okuć blum ani blatu w okleinie ssv tylko zwykły zaoblony..