Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Do posiadaczy Ambrozji I:

Czy ktoś z Was ma pokryty dach dachówką RuppCeramiki Sirius 13? Czy mógłbym prosić o info ile poszło na dach dachówek szczytowych? Wg. materiałów pomocniczych powinno pójść 88 lewych i 88 prawych. Czy to realna ilość, czy może zawyżona/zaniżona? To samo dotyczy się gąsiorów dachowych - w mat. pomocniczych podano 76szt.

Ew. zdjęcie dachu w większej rozdzielczości i sam sobie policzę ;)

Jeśli ktoś byłby tak miły i podał mi na priv orientacyjną cenę, jaką przyszło mu zapłacić za takie pokrycie, byłaby to dla mnie też nieoceniona pomoc :)

Ja planuję kolor antracyt, choć na początku miała być blachodachówka...

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...
Witam, mamy zamiar budować Ambrozję koło Wrocławia, okolice Oławy chociaż żona pochodzi z Gryfic, blisko Was. Interesuje mnie ogólny koszt poniesiony na budowę aż do zamieszkania. Ze zdjęć, które umieściłeś wynika, że pięknie się spisałeś, a my podjęliśmy dobrą decyzję o budowie Ambrozji. Pozdrawiam. Andrzej i Jola

Witam

Buduję Ambr w Częstochowie jesli macie ochotę zapraszam do oglądania do Świętego miasta. Stan obecny Surowy zamknięty.

Pozdrawiam

Jacek

Witam,

My zaczynamy w tym roku budować Ambrozje II koło Lublińca i bardzo chcielibysmy zobaczyć wasz domek. Na prv poczte wysłalismy wiadomość z nr telefonu i emailem zeby szło się jakoś skontaktować z wami. Pozdrawiam

Marta

Witam,

My zaczynamy w tym roku budować Ambrozje II koło Lublińca i bardzo chcielibysmy zobaczyć wasz domek. Na prv poczte wysłalismy wiadomość z nr telefonu i emailem zeby szło się jakoś skontaktować z wami. Pozdrawiam

Marta

Witam

Proszę o kontakt na maila:

[email protected] mail z forum mi padł

Bedę na budowie w piątek i sobotę

Zapraszam

Pozdrawiam

Jacek

Witam

Tak - my przesuwamy kominek koło schodów co automatycznie powiększa nam jadalnię; z gabinetu robimy kotłownię, ale mniejszą od gabinetu.

Na razie to jest tylko na papierze, ale mamy nadzieję, że efekt będzie taki jak oczekiwaliśmy.

W związku z przeniesieniem kominka, komin wypada w łazience na górze. Za to likwidujemy kominy, które są oryginalnie w projekcie.

Pozdrawiam

:welcome: Witam! Jestem na etapie wyboru projektu. Wstępnie moja uwagę przykuła właśnie Ambrozja. Po wnikliwym obejrzeniu też chciałabym przesunąć kominek. W którym dokładnie miejscu go umiejscowiliście???

Pozdrawiam :)

Witam wszystkich!

Od dłuższego czasu śledzimy to forum z zamiarem rozpoczęcia budowy (ambrozja II) .

Ruszyliśmy początkiem maja, obecnie jesteśmy na etapie lania stropu.

Czy ktoś buduje lub wybudował ambrozję w Opolskim lub Dolnośląskim (okolice Wrocławia)?

Witam wszystkich forumowiczów. Niedługo zaczynamy budowę ambrozji II. Narazie jest tak mokro na działce, że jesteśmy na etapie czekania. Pozdrawiamy Renata i Piotr z zachodniopomorskiego

Witajcie gdzie budujecie w zachodniopomorskim jesli mozna wiedziec?:), pozdrawiam cezary

Dwie prośby:

1) Podajcie proszę orientacyjną ilość przewodów, jaką zużyliście na instalację elektryczną w budynku (3x1,5, 3x2,5). Mam okazję okazyjnie zakupić i nie chcę przestrzelić się z ilością. Wiem, że sprawa mocno indywidualna w zależności od upodobań do źródeł światła, ale mnie więcej: czy bardziej 300mb, czy może 1000mb.

2) Wrzućcie jakieś nowe fotki :)

witam, my także chcielibyśmy się pochwalić naszym domkiem, postaram się zamięścić zdjęcia ale nie wiem czy mi się uda

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/131c548e0c5f4791.html

Witam! Planuję budowę w okolicy Grodziska Maz. Czy byłaby mozliwość nawiązania z Państwem kontaktu?

Pozdrawiam! Beata