Route 66 07.05.2008 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Trzeci rok mam mini ogródek (zielony taras). W tym roku mam nalot szpaków na trawnik. Miło patrzeć, jak się pożywiają (dżdżownice). Czy mój zielony dywanik nie ucierpi ??? Czy traktować to, jako naturalną areację. Nie przeszkadzaja mi osy, pszczoły, biedronki i motyle. Jedyne owady, które "przepłoszyłam to mszyce. A szpaki ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluszczyk 07.05.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 W tym roku mam nalot szpaków na trawnik. Miło patrzeć, jak się pożywiają tak trzymaj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytek 08.05.2008 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Wyczekują aż skończy się podlewanie zraszaczami po 5 rano, uwielbiają się wtedy przechadzać, szukając pożywienia. Całe stadko pozdrawiam w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulinek 08.05.2008 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 U mnie najwięcej po koszeniu szpaków i kosów. Łatwiej im dorwać jakiegoś robaka :] Cieszą oko :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 08.05.2008 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 u mnie mieszkaja od lat.W kalenicy. Nie zamknieta jest W tym roku mam 4 parki. Drą sie młode coraz głośniej przy karmieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 13.05.2008 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Zaraz zaraz....tzn Szpaki na trawniku to dobrze??Ja myślałem, że coś tam z tej trawy wydziobują...Nie ganiać ich ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 14.05.2008 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Ło matko boska miastowi wyjechali na wieś i wszystkiemu się dziwują Czy temu pozwolić żyć, czy tego ukatrupić Pozwól żyć innym swoim życiem, oni są tam zawsze, a ty jesteś gościem. Zacznij cieszyć sie przyrodą, stworzeniami, o których do tej pory nie miałeś pojęcia. Weź lornetkę, pooglądaj z bliska. A jeśli tego nie polubisz wracaj do miasta Szpaki to jedne z najbardziej pożytecznych dla człowieka ptaków (do czasu gdy wiśnie i czereśnie dojrzeją) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapatut 14.05.2008 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Ło matko boska miastowi wyjechali na wieś i wszystkiemu się dziwują Czy temu pozwolić żyć, czy tego ukatrupić Pozwól żyć innym swoim życiem, oni są tam zawsze, a ty jesteś gościem. Zacznij cieszyć sie przyrodą, stworzeniami, o których do tej pory nie miałeś pojęcia. Weź lornetkę, pooglądaj z bliska. A jeśli tego nie polubisz wracaj do miasta Szpaki to jedne z najbardziej pożytecznych dla człowieka ptaków (do czasu gdy wiśnie i czereśnie dojrzeją) No ja miastowy (chociaż urodzony na wsi) mieszkam teraz na wsi i też szpaki są ostatnio moimi gośćmi. Wyczuły skubane ,że posialem trawnik i sobie coś tam konsumują, czy to ziarna trawy czy jakieś robaczki to nie wiem, ale wiem, ze ganianie ich nie ma sensu. Chyba wszystkich ziaren mi nie wyżrą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 14.05.2008 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Ja też miastowa, ale od zawsze lubiąca przyrodę i zwierzęta Oglądając Discovery czy Animal Planet można wiele dowiedzieć się o życiu zwierząt nawet bardzo egzotycznych. Ostatnio poluję z aparatem foto na dziuplę w której szpaki wychowują młode i ,,złapałam" tatusia wynoszącego w dziobie odchody piskląt To właśnie wiedza z filmów przyrodniczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 14.05.2008 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Ja też miastowa, ale od zawsze lubiąca przyrodę i zwierzęta Oglądając Discovery czy Animal Planet można wiele dowiedzieć się o życiu zwierząt nawet bardzo egzotycznych. Ostatnio poluję z aparatem foto na dziuplę w której szpaki wychowują młode i ,,złapałam" tatusia wynoszącego w dziobie odchody piskląt To właśnie wiedza z filmów przyrodniczych Jak widzę, sami miłośnicy dobrze, bardzo... Przy mojej działce sąsiad budkę im zbudował. Może też takie niesamowite widoki będę miała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 14.05.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Ło matko boska miastowi wyjechali na wieś i wszystkiemu się dziwują Czy temu pozwolić żyć, czy tego ukatrupić Pozwól żyć innym swoim życiem, oni są tam zawsze, a ty jesteś gościem. Zacznij cieszyć sie przyrodą, stworzeniami, o których do tej pory nie miałeś pojęcia. Weź lornetkę, pooglądaj z bliska. A jeśli tego nie polubisz wracaj do miasta Szpaki to jedne z najbardziej pożytecznych dla człowieka ptaków (do czasu gdy wiśnie i czereśnie dojrzeją) Pojechała po całości... Wcale bym się nie zdziwił, że to ja więcej czasu na wsi spędziłem od ciebie... No chyba, że Warszawa to.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wari 14.05.2008 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Może by książkę jakąś wziąć do ręki...naprawdę od tego nie dostaje się chorób . Zamiast wypisywać historie o szpakach wyjadających nasiona trawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krones 14.05.2008 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Przeganianie szpaków nie ma większego sensu - i tak zawsze wracają jedyna możliwość (brutalna i często niestety stosowana) to strzelanie do nich z wiatrówki . Generalnia, z tego co wiem to szpaki nie szkodzą za bardzo trawnikom, ale możesz jeszcze sprawdzić tutaj jest całkiem spora sekcja o trawnikch i zagrożeniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 14.05.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Albo jestem nadwrażliwy, albo Leroy rozpoczął jakąś przykrywową akcję promocyjną na FM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 14.05.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Na szpaki, ale oczywiście nie na trawniku, pomaga sroka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytek 14.05.2008 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Albo jestem nadwrażliwy, albo Leroy rozpoczął jakąś przykrywową akcję promocyjną na FM dokładnie, w kilku wątkach! w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 14.05.2008 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Albo jestem nadwrażliwy, albo Leroy rozpoczął jakąś przykrywową akcję promocyjną na FM dokładnie, w kilku wątkach! w. Albo (to prędzej) UKŁAD !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaki 14.05.2008 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Gosiek 33 Z tą lornetką to ok, podpatruje, ale trochę się z tym kryję bo mam wrażenie że sąsiedzi mogą pomyśleć że nie przyrodę tylko oni są podpatrywani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 14.05.2008 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 oj, i wyjdzie, że podglądacz jesteś Upolowałam dziś troszkę szpaczków, niebawem wstawię fotki. Jeśli chodzi o sroki, to faktycznie ciągle nastają na te różne maleńtasy, paskudnie drapieżniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 14.05.2008 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 dzisiejsze polowanie http://img241.imageshack.us/img241/3222/szpak3eb5.th.jpg http://img501.imageshack.us/img501/7456/szpak2me9.th.jpg http://img501.imageshack.us/img501/3507/szpak1tb6.th.jpg http://img241.imageshack.us/img241/5535/szpak4fz7.th.jpg a na koniec taka z irokezem http://img405.imageshack.us/img405/4996/wiewioracg9.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts