Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Bardzo fajny ten kominek. Możesz napisać gdzie taki można kupić i za ile?

Witam !

kominek kupiłem przez sklep internetowy

http://kominki.sklep.pl/prosta.php

złożenie i instalacja są banalnie proste, można zrobić samemu. A zalety:

- nagrzewa się jak piec kaflowy, jest bardzo ciepły, praktycznie grawitacyjnie ogrzewa cały dom wspomagając piec na eko groszek (u nas).

Pozdrawiam !

• Odpowiedzi 102
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wielkie dzięki. :wink: A możesz napisać czy po zmontowaniu, z kominkiem trzeba jeszcze coś robić żeby wygladał jak u Ciebie? Tzn. chodzi mi o to czy trzeba coś tam jeszcze szpachlować, czy wystarczy np. pomalować i gotowe. Na ile te kominki są dokładnie wykonane. Bardzo interesuje mnie to, bo praktycznie jestem zdecydowana no jeden z modeli (Akropolis), tylko z kasą krucho więc się trochę odwlecze. Już mieszkamy podobnie jak Wy, a kominka nadal niet :cry: Zresztą wielu rzeczy.

• 3 weeks później...
jak milo popatrzec na wasz domek. pomyslec ze moglem miec podobny etap, no coz mam tylko nadzieje ze za rok bede mial cos podobnego, a w trakcie tegorocznej intensywnej budowy bede zwracal sie z prosba o podpowiedzi :) obecnie mysle ze wsyzstko mam juz zaplanowane ale wiadomo im dalej w las tym wiecej drzew. Pozdrawiam trzymajcie sie cieplutko bo pewnie za oknami jak w wiekszosci czesci Polski zima na max-a

• 4 weeks później...

Witam!

Ja mam zmieniony kierunek rozsączaczy do szmba i też każ mi robic projekt zamienny. Maskara masakryczna !

Od wczoraj mamy ten sam problem i nie wiem co zrobic

Bardzo proszę o radę, oczyszczalnia nie jest dokładnie w tym samym miejscu co na projekcie.

Czy robiliście ten projekt zamienny i jak to wygląda i jak długo...

Czy nie lepiej przenieśc szambo?

Mam czas do środy...

Jeśli to nie kłopot proszę o nr telefonu na adres

[email protected]

Z góry dzięki

Witam !

Miałem ten sam problem i musiałem zrobić projekt zamienny. W moim starostwie potraktowali to jako zmianę istotną w planie zagospodarowania przestrzennego działki. Mi projekt zamienny zrobił kierownik budowy bo ma uprawnienia. Do tego projektu musiałem dołączyć mapkę sporządzoną przez geodetę, krótką charakterystykę i opis oczyszczalni. Wiąże się to z wydaniem nowego pozwolenia na budowę tak jak w przypadku zwykłego pozwolenia na budowę. Czyli 21 dni i 7 na zatwierdzenie. Mój kierownik budowy ten projekt zrobił mi gratis, myślę, że nie powinien on więcej kosztować niż 300 - 500 zł. Trzeba się zapytać najlepiej się tej osoby. która robiła adaptację projektu domu. Co do przeniesienia szamba to chyba zły pomysł. Raz, że trzeba było by je wykopać, przełożyć .... to byłby na pewno bardzo duży koszt. Poza tym ponownie geodeta musiałby zrobić mapkę bo skąd w urzędzie by wiedzieli, że jest przeniesione. Projekt zamienny to nic strasznego. Robi się go na podstawie posiadanych dokumentów. Zacznij od architekta, który robił adaptację projektu. Mojemu kierownikowi budowy zajęło to dwa dni łącznie z zaniesieniem do Starostwa. Jak będę w domu to napiszę dokładnie co ten projekt zawiera.

Pozdrawiam

• 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 2 months później...
  • 3 months później...

Witam !

Po pierwsze to tak naprawdę ? Nie wiemy do końca. po części oddzielenie części sypialnej dzieci od naszej. Po drugie tańsze koszt ogrzewania. Po trzecie podobał nam się ten projekt. Zawsze znajdzie się tylu zwolenników co przeciwników parterówek jak i z poddaszem domów. Na chwile obecną uważam, że to dobry wybór.