Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mimozy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 970
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

heloł - jestem....

mam pytanko - czym robiłaś wyleweczki....bo ja aktualnie mam z tym właśnie kłopot...a jeśli to cementowy jastrych robione miksokretem - to czy polewałaś je wodą? obkładałaś folią i inne takie cuda

:o

pytam, bo u mnie oczywiście nie polano i pod szlichtą gruba na jakieś 4-5 cm mam niezwiązaną zaprawe, która wygląda jak zbrylony cukier kryształ...to wszystko jest suche i niezwiązane :o :o :o :o i cś mi się to nie podoba - dlatego pytam jak masz...

a bramę to chwaliłam juz u siebie....no i kiedyś bym może ten uścisk prezeski odebrała, co?

no jak to? odzywaj się! tez truchtasz? :>

Kiedys miałem ambicję potruchtac sobie bardziej profesjonalnie. Zaczeło sie od wyjazdów na obozy z lekkoatletami jako trener ogólnorozwojówki. Tam się zaraziłem ale mnie raczej długie dystanse interesowały w ramach treningu (bądź samego roztruchtania) a wolałem biegi sprinterskie. Gdybym miał jechać maraton to tylko pod warunkiem posiadania za sobą ERKI, która około 10 kilometra zebrałaby moje truchło

Bardzo mnie zainteresowala ta spiżarnia pod schodami. Gdzie zrobiłaś wejście? Z garażu czy z zewnątrz?

wiedziałam, że rybka chwyci haczyk :wink: wejście do spiżarni mam z holu. Mamy wydłużony tez garaż, dlatego ta spiżarnia jest też trochę poszerzona. Jeśli jeszcze nie za póżno to koniecznie zrób sobie takie pomieszczenie. My nawet wykuliśmy dziurę w ścianie pod schodami, żeby móc tam coś upchnąć... np gąsiar z winkiem czy cuś :D

aaa i jak będziesz robił schody (bo nie wiem czy już masz- to koniecznie zmniejsz ścianę między biegami! ja nie zauważyłam a ściana graniczna jest z pth 25! to zdecydowanie za szerokie bydle. Zrób z 12,5 a będziesz zadowolony (no i schody będą szersze o 6 cm na biegu) :roll:

Nitubago ma! uścisk chętnie oddam, ale narazie nie mam na nic czasu, poza tym co już robię :roll:

wylewki mieliśmy robione w tamtym tygodniu miksokretem z cementu I. Nie polewałam i nie przykrywałam folią. Folia jest pod spodem, potem styropian, folia i wylewka. Panowie wysypywali wylewkę, podnosili trochę zbrojenie, znowu dosypywali, ugniatali, ugniatali, wygładzali. Potem nie otwierałam okien, więc szybko one nie schną, co myślę, że jest dla nich wskazane...

Nie wiem dlaczego u Ciebie nie związało- się niestety nie znam. Może za mało ugnietli? :roll:

aaa i jeszcze do wylewek był dodany plastyfikator. Następnego dnia mogliśmy już chodzić po podłodze

Dandi a ja wymiękam na krótkich dystansach. W szkole jak biegałam 600 m to umierałam, miałam potem pół godziny zadyszkę i kolkę od pięty po szyję...

A Erką się nie martw- na każdym maratonie jest :D więc zapraszam. Juz niedługo Warszawski :wink: choć ja nie biegnę, ale pokibicować mogę :roll:

Monis, witam :D

i pytam :wink: , czy u Was te wewnętrzne glify to robią z użyciem takich plastikowych taśm/kątowników (nie wiem, jak to nazwać)?

http://images36.fotosik.pl/8/785994c8e53ff20f.jpg

nas pan od tynków poinformował, że on woli, kiedy wewnątrz okna najpierw montuje (przykleja) taką listwę, bo wtedy łatwiej/równiej mu się nakłada tynk, a klienci się potem nie "awanturują", że mają krzywo. Niby wszytko ok, tylko ta listwa jest biała, i trochę jej będzie wystawać - jakiś 1 cm nie zostanie otynkowany. Tak się zastanawiam, jak to będzie wyglądało: okna kolor, ściana kolor (być może i niekoniecznie biały), a pomiędzy nimi kawałek białego plastiku?

Jak to jest u Was???

pozdrawiam :D

b.

Howk Bartolinka! Hmmm. U nas nie robią taką taśmą. Na górze i po bokach jest kątownik aluminiowy (taki jak to płyt k-g- bardziej miękki niż kątowniki ze ścian).

W sumie jakoś nie mogę sobie wyobrazić jak będzie wyglądała ta Twoja listwa na gotowo... I faktycznie, jeśli zostanie nie zatynkowana to będzie tak świeciła białością? :roll:

A okna masz licowane do zewnątrz jak rozumiem? To dlaczego pan twierdzi, że mu będzie łatwiej z tą listwą złapać poziom? :roll: A masz już to coś zamontowane? :>

Howk Bartolinka! Hmmm. U nas nie robią taką taśmą. Na górze i po bokach jest kątownik aluminiowy (taki jak to płyt k-g- bardziej miękki niż kątowniki ze ścian).

W sumie jakoś nie mogę sobie wyobrazić jak będzie wyglądała ta Twoja listwa na gotowo... I faktycznie, jeśli zostanie nie zatynkowana to będzie tak świeciła białością? :roll:

A okna masz licowane do zewnątrz jak rozumiem? To dlaczego pan twierdzi, że mu będzie łatwiej z tą listwą złapać poziom? :roll: A masz już to coś zamontowane? :>

okna zlicowane ze ścianą zewnętrzną, więc w środku pomieszczenia okno jest w "oknodole" (cholercia, słów mi brak fachowych :roll: :wink: ). Po zewnętrznych kantach - góra i boki - jedzie tak jak u Ciebie aluminiowym kątownikiem. Ale wewnątrz - dokładnie tam, gdzie rama okna styka się z murem on chce wkleić taką jakąś białą listwę. Argumentuje to tak, że pomiędzy tym kątownikiem a tą listwą łatwiej nałożyć prosto/równo tynk. Nigdy się nie zastanawiał jak to wygląda estetycznie (jego klienci tez nie), dopiero ja mam "problem" :roll:

b.

hehe. Wreszcie sobie to zobrazowałam. Powiem szczerze, że Pan który nam robi glify robi je bez zarzutów (jak narazie). Równo, prosto itp. Garaż mamy nawet lepiej zrobiony niż salon :o :evil:

No właśnie- jeśli zrobisz tą listwę to ciekawe czy to będzie potem ładnie wyglądać... Szkoda, że nie ma gdzie tego zobaczyć na żywo :roll: