Monis 01.09.2008 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Różnie bywa.. 10 km min, mam za sobą też maratony, ale jakimś dziwnym trafem jeszcze nie zahaczyłam o żaden półmaraton. Czas nadrobić zaległości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 01.09.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 10 km min, mam za sobą też maratony:wink: Już się nie odzywam i nie kompromituję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 01.09.2008 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 no jak to? odzywaj się! tez truchtasz? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszszczecin 01.09.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Bardzo mnie zainteresowala ta spiżarnia pod schodami. Gdzie zrobiłaś wejście? Z garażu czy z zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 02.09.2008 02:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 heloł - jestem.... mam pytanko - czym robiłaś wyleweczki....bo ja aktualnie mam z tym właśnie kłopot...a jeśli to cementowy jastrych robione miksokretem - to czy polewałaś je wodą? obkładałaś folią i inne takie cuda pytam, bo u mnie oczywiście nie polano i pod szlichtą gruba na jakieś 4-5 cm mam niezwiązaną zaprawe, która wygląda jak zbrylony cukier kryształ...to wszystko jest suche i niezwiązane i cś mi się to nie podoba - dlatego pytam jak masz... a bramę to chwaliłam juz u siebie....no i kiedyś bym może ten uścisk prezeski odebrała, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 02.09.2008 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 no jak to? odzywaj się! tez truchtasz? :> Kiedys miałem ambicję potruchtac sobie bardziej profesjonalnie. Zaczeło sie od wyjazdów na obozy z lekkoatletami jako trener ogólnorozwojówki. Tam się zaraziłem ale mnie raczej długie dystanse interesowały w ramach treningu (bądź samego roztruchtania) a wolałem biegi sprinterskie. Gdybym miał jechać maraton to tylko pod warunkiem posiadania za sobą ERKI, która około 10 kilometra zebrałaby moje truchło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 02.09.2008 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Bardzo mnie zainteresowala ta spiżarnia pod schodami. Gdzie zrobiłaś wejście? Z garażu czy z zewnątrz? wiedziałam, że rybka chwyci haczyk wejście do spiżarni mam z holu. Mamy wydłużony tez garaż, dlatego ta spiżarnia jest też trochę poszerzona. Jeśli jeszcze nie za póżno to koniecznie zrób sobie takie pomieszczenie. My nawet wykuliśmy dziurę w ścianie pod schodami, żeby móc tam coś upchnąć... np gąsiar z winkiem czy cuś aaa i jak będziesz robił schody (bo nie wiem czy już masz- to koniecznie zmniejsz ścianę między biegami! ja nie zauważyłam a ściana graniczna jest z pth 25! to zdecydowanie za szerokie bydle. Zrób z 12,5 a będziesz zadowolony (no i schody będą szersze o 6 cm na biegu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 02.09.2008 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Nitubago ma! uścisk chętnie oddam, ale narazie nie mam na nic czasu, poza tym co już robię wylewki mieliśmy robione w tamtym tygodniu miksokretem z cementu I. Nie polewałam i nie przykrywałam folią. Folia jest pod spodem, potem styropian, folia i wylewka. Panowie wysypywali wylewkę, podnosili trochę zbrojenie, znowu dosypywali, ugniatali, ugniatali, wygładzali. Potem nie otwierałam okien, więc szybko one nie schną, co myślę, że jest dla nich wskazane... Nie wiem dlaczego u Ciebie nie związało- się niestety nie znam. Może za mało ugnietli? aaa i jeszcze do wylewek był dodany plastyfikator. Następnego dnia mogliśmy już chodzić po podłodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 02.09.2008 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Dandi a ja wymiękam na krótkich dystansach. W szkole jak biegałam 600 m to umierałam, miałam potem pół godziny zadyszkę i kolkę od pięty po szyję... A Erką się nie martw- na każdym maratonie jest więc zapraszam. Juz niedługo Warszawski choć ja nie biegnę, ale pokibicować mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszszczecin 03.09.2008 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Jestem pełen podziwu dla pięknych luksferów. Czy planujesz dodać drugą warstwę dla ocieplenia? Słyszałem, że jedna warstwa pustaków szklanych w ścianie zewnętrznej bardzo wychładza pomieszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 03.09.2008 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 monis luksferowe okna - suuper!! też szukałam, gdzie takie wcisnąć, ale ostatecznie będą tylko wewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 03.09.2008 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Mariusz nie będę wstawiała drugiej warstwy z pustaków. Szczerze powiem, że nie widziałam nigdzie takiej metody Dzięki Skabunia ja w wewnątrz nie mam gdzie, więc będę miała na zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszszczecin 07.09.2008 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 Moniko, czy instalację odgromową zakładają dekarze czy elektrycy? Z jakim kosztem (mniej więcej) trzeba się liczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 07.09.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 przyszlam się przywitać....widzę że rozmowy budowlane w pełni jak tam prace na budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 08.09.2008 06:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Moniko, czy instalację odgromową zakładają dekarze czy elektrycy? Z jakim kosztem (mniej więcej) trzeba się liczyć? Mogą założyć jedni i drudzy- przynajmniej na dachu. U nas zrobili elektrycy zarówno na dachu jak i naokoło budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 08.09.2008 06:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 przyszlam się przywitać....widzę że rozmowy budowlane w pełni jak tam prace na budowie? Witam witam koleżankę u nas niestety powolutku. Robią się glify i narazie tylko z sensacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 08.09.2008 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Monis, witam i pytam , czy u Was te wewnętrzne glify to robią z użyciem takich plastikowych taśm/kątowników (nie wiem, jak to nazwać)? http://images36.fotosik.pl/8/785994c8e53ff20f.jpg nas pan od tynków poinformował, że on woli, kiedy wewnątrz okna najpierw montuje (przykleja) taką listwę, bo wtedy łatwiej/równiej mu się nakłada tynk, a klienci się potem nie "awanturują", że mają krzywo. Niby wszytko ok, tylko ta listwa jest biała, i trochę jej będzie wystawać - jakiś 1 cm nie zostanie otynkowany. Tak się zastanawiam, jak to będzie wyglądało: okna kolor, ściana kolor (być może i niekoniecznie biały), a pomiędzy nimi kawałek białego plastiku? Jak to jest u Was??? pozdrawiam b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 08.09.2008 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Howk Bartolinka! Hmmm. U nas nie robią taką taśmą. Na górze i po bokach jest kątownik aluminiowy (taki jak to płyt k-g- bardziej miękki niż kątowniki ze ścian). W sumie jakoś nie mogę sobie wyobrazić jak będzie wyglądała ta Twoja listwa na gotowo... I faktycznie, jeśli zostanie nie zatynkowana to będzie tak świeciła białością? A okna masz licowane do zewnątrz jak rozumiem? To dlaczego pan twierdzi, że mu będzie łatwiej z tą listwą złapać poziom? A masz już to coś zamontowane? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 08.09.2008 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Howk Bartolinka! Hmmm. U nas nie robią taką taśmą. Na górze i po bokach jest kątownik aluminiowy (taki jak to płyt k-g- bardziej miękki niż kątowniki ze ścian). W sumie jakoś nie mogę sobie wyobrazić jak będzie wyglądała ta Twoja listwa na gotowo... I faktycznie, jeśli zostanie nie zatynkowana to będzie tak świeciła białością? A okna masz licowane do zewnątrz jak rozumiem? To dlaczego pan twierdzi, że mu będzie łatwiej z tą listwą złapać poziom? A masz już to coś zamontowane? :> okna zlicowane ze ścianą zewnętrzną, więc w środku pomieszczenia okno jest w "oknodole" (cholercia, słów mi brak fachowych ). Po zewnętrznych kantach - góra i boki - jedzie tak jak u Ciebie aluminiowym kątownikiem. Ale wewnątrz - dokładnie tam, gdzie rama okna styka się z murem on chce wkleić taką jakąś białą listwę. Argumentuje to tak, że pomiędzy tym kątownikiem a tą listwą łatwiej nałożyć prosto/równo tynk. Nigdy się nie zastanawiał jak to wygląda estetycznie (jego klienci tez nie), dopiero ja mam "problem" b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 08.09.2008 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 hehe. Wreszcie sobie to zobrazowałam. Powiem szczerze, że Pan który nam robi glify robi je bez zarzutów (jak narazie). Równo, prosto itp. Garaż mamy nawet lepiej zrobiony niż salon No właśnie- jeśli zrobisz tą listwę to ciekawe czy to będzie potem ładnie wyglądać... Szkoda, że nie ma gdzie tego zobaczyć na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts