Roksanka 23.05.2008 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Witam! Widzę,że wszyscy chwalą Wasz rosnący już domek... Ja również dołączam do chwalących . Wychodek 1 klasa!!! Fajny pomysł. Dziękuję za odwiedziny u mnie .Też będę śledzić Wasze postępy... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 23.05.2008 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Super! początek ogródka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 26.05.2008 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Monis, Widzę, że domek rośnie i coraz bardziej widać zarysy budynku. No i pierwsze drzewko u Was już jest. My póki co mamy jedną niewielką brzózkę. Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 26.05.2008 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 No tak- drzewko jest- ale już coraz mniej go widać... Chwasty go zarosły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMaDa 27.05.2008 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 ... to jesteśmy na tym samym etapie budowy... u Nas cieśla wchodzi w połowie czerwca - zrobi więźbę, wstawi okna, przykryje dach... i w tym roku to będzie na tyle. Wykończenie zaplanowaliśmy na przyszły rok - będzie więcej czasu na urządzenie domku w głowie i zgranie ekip w czasie. Podziwiam tych, co budują systemem gospodarczym i chcą się wprowadzić w ciągu kilku miesięcy od rozpoczęcia budowy. Trzeba mieć nerwy ze stali albo wiedzieć dokładnie jak ma wszystko wyglądać. Wzięliśmy pod uwagę doświadczenia innych budowniczych i postanowiliśmy, że dopiero jak będzie stan surowy zamknięty, to na spokojnie się "umeblujemy". A jak to wyjdzie - czas pokaże... A Wam życzę powodzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 27.05.2008 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 W sumie jak bym mieszkała tylko z mężem to może by nam się tak nie śpieszyło do przeprowadzki... Niestety czy stety mieszkam z teściami... więc sama rozumiesz. Mam nadzieję, że uda nam się wprowadzić w tym roku, ale już widzę że będzie to trudne do wykonania. Chyba, że zamieszkamy w domy bez podłóg i ścian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciekCP 27.05.2008 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Coś wiem na temat planów szybkiej przeprowadzki - chcieliśmy się przenieść jeszcze zimą, ale widzę, że zakład energetyczny nam na to nie pozwoli, niestety... BTW, jakie macie wymiary bramy garażowej? My zdecydowaliśmy się na 200x220 i nie wiem tak do końca, czy wystarczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 27.05.2008 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Mamy 220 x 250 (wys x szer). Miało być pierwotnie szerokość 240, ale murarz zmierzył swoją sierrę i stwierdził, że zrobi szerzej. Chociaż tutaj pomyślał Jak możecie- zróbcie szerszą- nigdy nie wiadomo jakie będziecie mieli auto w przyszłości a 220 może być za wąsko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i grzegorz 27.05.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 MonisOglądam Wasze wylane schody wewnętrzne. U mnie klatka schodowa w projekcie była wykonana na tyle "ile zostało miejsca" . Dla mnie trochę schody wąskie 90cm. Poprosiłam o pszerzenie ale max można 96 cm. Boję się trochę czy nie za wąskie? Moje będą schody zabiegowe. Chciałam takie aby były jak najmniej strome. U Ciebie są ze spocznikiem podobają mi się . Jaką mają szerokość? ile stopni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 28.05.2008 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Ja ze schodów nie jestem za bardzo zadowolona. Może nie z samych schodów, ale z tej scianki pomiedzy. Jest z porothermu 25 a mogli murarze zrobić z 11,5 i dzięki temu zyskalibyśmy po 6 cm szerokości. W rezultacie szerokość to 100 cm. Teraz uważam że to moze być przy malo. Jeśli macie jeszcze możliowść poszerzenia- róbcie bez zastanowienia.U nas dolny bieg ma 8 stopni, górny 7 stopni. Spocznik podzielony na pól i zrobiony duzy stopień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMaDa 29.05.2008 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Myślę, że schody o szerokości 90-100 cm w zupełności wystarczą - przecież to nie klatka schodowa w bloku. Moi rodzice mają węższe i jakoś nie było problemów... no może wnoszenie mebli było niezłym wyzwaniem logistycznym, ale przecież to się zdarza raz na jakiś czas.... PozdrawiamJacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roksanka 02.06.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Witaj Monis! Z tymi makami to musi pięknie i kolorowo wyglądać? Aż Wam zazdroszczę macie już tak dużo zrobione Co do schodów tez mamy mieć metrowe i myślę,że wystarczy.Pozdrawiam R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roksanka 03.06.2008 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Tak jak myślałam-pięknie masz z tymi makami Ale pracy później będzie duuuużo No cóż, na razie masz piękny plener....a potem zrobisz co zechcesz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMaDa 04.06.2008 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 ... teraz schody wyglądają o wiele lepiej ... ... z serii sto pytań do , tym razem o kominie: - jakiej szerokości macie kanał dymowy w kominie? - czym będziecie wykańczać komin (ponad dachem)? - będziecie robić rozprowadzenie ciepłego powietrza z kominka? ... Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 04.06.2008 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Mi tez sie teraz schody bardziej podobają Kanał mamy 20 cm. Nad dachem będzie klinkier- kolor ceglasto-miedziany. Z kominka robimy DGP- dystrybucja gorącym powietrzem. Zastanawialiśmy się nad płaszczem wodnym ale jednak stanęło na DGP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 04.06.2008 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Monis maki cudne ...ogód już masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 04.06.2008 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Piękne te makowe pola Plewieniem maków tak bardzo się nie martw - z łatwością się wyrywają. U mnie tez są maki (oczywiście nie tak liczne), ale prawdziwa plaga, której nie mogę się pozbyć to ostrężyny - to dopiero walka z wiatrakami! Zdecydowanie łatwiejsza bitwa Cię czeka. Ja walczę już 4 lata i nadal mam mnóstwo sadzonek ostrężyn w trawniku i na rabatach Proponuję poplewić ile się uda (najlepiej gdy ziemia jest mokra po deszczu), następnie posiać trawę i z pewnością będzie lepiej, bo trawa ma zbity system korzeniowy i nie przepuszcza tak łatwo chwaścisków . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 04.06.2008 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Witam i dziękuję za odwiedzenie mojego dziennika Piękny projekt wybraliście i realizacja też imponująco wygląda oby tak dalej oczywiście, jak pozostalych forumowiczów, wychodek mnie powalił i widzę, że jesteście zwolennikami Creatona.. my też, choć nie wiem jeszcze co ostatecznie wybierzemy.. śliczne te maki!! Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 05.06.2008 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Witam, zobaczysz u Was tez pójdzie migiem... zresztą co tu dużo pisać postępy masz imponujące! Ale te maki - wiem, że trzeba będzie z nimi walczyć, ale wyglądają cudnie - masz śliczną łąkę wokół domku. Zapewniam Cię, że to lepsze niż np to co mamy my.... sama zobacz http://images27.fotosik.pl/224/a35f3a2cf61feb7b.jpg pozdrawiam i będe tu zaglądać i kibicować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 05.06.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 ......... a i jeszcze jedno. Jeśli wszystkim tak ten kibelek się podoba - a podoba się w tym również mi to proponuję za patrzonko wystawiać bileciki i bardzo szybko podreperujecie budżet domowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts